KARA PAKET UYGULAMASI KAÇAKÇIYA IŞIK OLUR

DİĞER 07.11.2018 - 12:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2539+ kez okundu.
 

KARA PAKET UYGULAMASI KAÇAKÇIYA IŞIK OLUR

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu (Gıda,İçecek ve Tütün Ürünlerinin Toptan ve Perakende Ticareti) Komite Başkanlığı sigara paketlerinin kara paketlerde satışına karşı olduklarını belirtti.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu (Gıda,İçecek ve Tütün Ürünlerinin Toptan ve Perakende Ticareti) Komite Başkanlığı sigara paketlerinin kara paketlerde satışa arz edilmesini öngören uygulamaya karşı olduklarını belirtti.Kamuoyu nezdinde yoğun tartışmalara neden olan kanunun tekrar gözden geçirilmesini ticarette karşılaşılan sorunlara yeni sorunlar eklenerek içinden çıkılmaz bir durum yaratılmamasının daha doğru olduğu ifade edilerek bu konuda aklıselimin hakim olması gerektiğini dile getirdiler.   Bazı Milletvekilleri tarafından sunulan teklifin kaçak sigara ticaretini hortlatacağını kaydeden Komite Başkanlığına göre, bu tarz bir uygulamanın kaçakçılar için kazanç kapısı olacağına değinildi. Yıllarca esnaf ve devletin yasadışı sigara ticaretine karşı kenetlendiğini ve taviz vermeksizin mücadele ederek yüzde yirmi seviyelerinde olan kaçak sigara oranını yüzde sekiz gibi düşük bir kademeye geriletmeyi, birlikte başardıklarını söyleyen 2. Meslek Grubu Komite Başkanlığı, kaçağın yeniden artacağı ve gelirlerinin büyük ölçüde azalacağına dair ciddi bir tedirginlik içinde bulunduklarını, kara paket gibi uygulamalara kesinlikle karşı olduklarının altını çizdi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu Komite Başkanlığı, esnafın gününü karartan ‘kara paket’in kaçakçıya ışık olacağını, oluşacak vergi kaybından dolayı devlete ve millete büyük zarar vereceğini vurguladı  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu (Gıda,İçecek ve Tütün Ürünlerinin Toptan ve Perakende Ticareti) Komite Başkanlığı sigara paketlerinin kara paketlerde satışına karşı olduklarını belirtti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu (Gıda,İçecek ve Tütün Ürünlerinin Toptan ve Perakende Ticareti) Komite Başkanlığı sigara paketlerinin kara paketlerde satışa arz edilmesini öngören uygulamaya karşı olduklarını belirtti.Kamuoyu nezdinde yoğun tartışmalara neden olan kanunun tekrar gözden geçirilmesini ticarette karşılaşılan sorunlara yeni sorunlar eklenerek içinden çıkılmaz bir durum yaratılmamasının daha doğru olduğu ifade edilerek bu konuda aklıselimin hakim olması gerektiğini dile getirdiler.  

Bazı Milletvekilleri tarafından sunulan teklifin kaçak sigara ticaretini hortlatacağını kaydeden Komite Başkanlığına göre, bu tarz bir uygulamanın kaçakçılar için kazanç kapısı olacağına değinildi. Yıllarca esnaf ve devletin yasadışı sigara ticaretine karşı kenetlendiğini ve taviz vermeksizin mücadele ederek yüzde yirmi seviyelerinde olan kaçak sigara oranını yüzde sekiz gibi düşük bir kademeye geriletmeyi, birlikte başardıklarını söyleyen 2. Meslek Grubu Komite Başkanlığı, kaçağın yeniden artacağı ve gelirlerinin büyük ölçüde azalacağına dair ciddi bir tedirginlik içinde bulunduklarını, kara paket gibi uygulamalara kesinlikle karşı olduklarının altını çizdi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 2.Meslek Grubu Komite Başkanlığı, esnafın gününü karartan ‘kara paket’in kaçakçıya ışık olacağını, oluşacak vergi kaybından dolayı devlete ve millete büyük zarar vereceğini vurguladı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.