KAYADİBİ MAHALLESİ BASKI İLE KÖY OLUYOR

GÜNDEM 24.11.2019 - 17:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3515+ kez okundu.
 

KAYADİBİ MAHALLESİ BASKI İLE KÖY OLUYOR

Burdur Yeşilova ilçesi Kayadibi Mahallesi 7 yıl sonra malum baskı ile tekrar köy olmak için 8 Aralık günü referandum için sandık başına gidecek.
    Yeşilova Güney Beldesinde 1990’lı yıllarda Burdur özel idaresinden ve hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle yeterli yatırım alamadığı iddiası ile Denizli iline bağlı bir belde olma amacıyla referanduma gitmiş ancak yasalar gereği referandum valilik ve merkezi hükümet tarafından kabul edilmemiş dönemin belediye başkanı sorunu Ankara da hükümet nezrinde çözdüğü içinde CHP’den seçildiği halde DSP’ye geçerek parti değiştirmişti. Yeşilova Güney Beldesi Türkiye genelinde 6360 sayılı yasa gereği nüfus oranı yeterli olmadığı içinde köy statüsüne kavuşturulmuş bu nedenle de köy statüsünde olması nedeniyle belediye hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Yeşilova İlçesi de nüfus oranlarının yasa gereği yeterli sayı da olmaması nedeniyle de  7 yıl önce köy statüsünde olan Kayadibi ve Karaatlı köylerini düzenlenen referandum ile ilçenin mahallesi olmuş her iki yerleşim yerine de belediye olarak altyapı ve üstyapı hizmetleri götürerek günümüze kadar mahalle olarak hüviyetini devam ettirmiş ancak son yıllarda Salda gölü üzerinde bir takım çevrelerin hak iddia etmesi üzerine buradaki alan tartışmaları ve sonrasında Kayadibi mahallesi tekrar Yeşilova İlçesinin mahallesi olmaktan vaz geçerek köy hüviyetine geri dönmek istemektedir. Kayadibi mahallesini köye dönüştürülmesi için Yeşilova ilçesi halkından bazıları kendi ayaklarına kendileri kurşun sıktıkları yorumları yapmaktadırlar. Yeşilova belediye başkanı Mümtaz Şenel ise burada oynanan oyunların temelinde ise belediye olarak bizim önümüze set çekilmek istenmektedir. Kayadibi mahallesi yapılan referandum ile köy olursa bizim salda gölü ile belediye olarak ilişkimizi kesmek burada kolayca emellerine ulaşacaklarını sanmaları yatmaktadır. Ancak yasaları kendi yöntem ve uygulamaları ile aşsalar bile hukuken bunun peşini bırakmayacağız. Bizim amacımız Yeşilova halkının çıkarlarını korumaktır. Birilerinin keyfi uygulamalarına hizmet etmek değildir. Bir yandan halkımızın çıkarlarını savunurken bir yandan da belediyemizin hak ve menfaatlerine hiçbir şahsi hır için kurban vermek istemiyoruz.  
Burdur Yeşilova ilçesi Kayadibi Mahallesi 7 yıl sonra malum baskı ile tekrar köy olmak için 8 Aralık günü referandum için sandık başına gidecek.

    Yeşilova Güney Beldesinde 1990’lı yıllarda Burdur özel idaresinden ve hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle yeterli yatırım alamadığı iddiası ile Denizli iline bağlı bir belde olma amacıyla referanduma gitmiş ancak yasalar gereği referandum valilik ve merkezi hükümet tarafından kabul edilmemiş dönemin belediye başkanı sorunu Ankara da hükümet nezrinde çözdüğü içinde CHP’den seçildiği halde DSP’ye geçerek parti değiştirmişti. Yeşilova Güney Beldesi Türkiye genelinde 6360 sayılı yasa gereği nüfus oranı yeterli olmadığı içinde köy statüsüne kavuşturulmuş bu nedenle de köy statüsünde olması nedeniyle belediye hizmetlerinden yararlanamamaktadır.

Yeşilova İlçesi de nüfus oranlarının yasa gereği yeterli sayı da olmaması nedeniyle de  7 yıl önce köy statüsünde olan Kayadibi ve Karaatlı köylerini düzenlenen referandum ile ilçenin mahallesi olmuş her iki yerleşim yerine de belediye olarak altyapı ve üstyapı hizmetleri götürerek günümüze kadar mahalle olarak hüviyetini devam ettirmiş ancak son yıllarda Salda gölü üzerinde bir takım çevrelerin hak iddia etmesi üzerine buradaki alan tartışmaları ve sonrasında Kayadibi mahallesi tekrar Yeşilova İlçesinin mahallesi olmaktan vaz geçerek köy hüviyetine geri dönmek istemektedir. Kayadibi mahallesini köye dönüştürülmesi için Yeşilova ilçesi halkından bazıları kendi ayaklarına kendileri kurşun sıktıkları yorumları yapmaktadırlar.

Yeşilova belediye başkanı Mümtaz Şenel ise burada oynanan oyunların temelinde ise belediye olarak bizim önümüze set çekilmek istenmektedir. Kayadibi mahallesi yapılan referandum ile köy olursa bizim salda gölü ile belediye olarak ilişkimizi kesmek burada kolayca emellerine ulaşacaklarını sanmaları yatmaktadır. Ancak yasaları kendi yöntem ve uygulamaları ile aşsalar bile hukuken bunun peşini bırakmayacağız. Bizim amacımız Yeşilova halkının çıkarlarını korumaktır. Birilerinin keyfi uygulamalarına hizmet etmek değildir. Bir yandan halkımızın çıkarlarını savunurken bir yandan da belediyemizin hak ve menfaatlerine hiçbir şahsi hır için kurban vermek istemiyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.