KİLİS HALKI “NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ” İÇİN KOLLARI SIVADI

KÜLTÜR 05.03.2016 - 11:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4188+ kez okundu.
 

KİLİS HALKI “NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ” İÇİN KOLLARI SIVADI

Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Kilis’te, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2981 Kadının imzalamasıyla Kilis’e davet edilmesi rekor denemesinden sonra bu kez de Nobel Barış Ödülü için imza kampanyası başlatıldı.
Nüfusundan daha fazla Suriyeliyi barındıran Kilis'te, aday olduğu Nobel Barış Ödülü için imza kampanyası başlatıldı. Nobel Barış Ödülü için başlatılan kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na imza çadırı kuruldu. Kurulun çadırda ilk imzaların atılması nedeniyle düzenlenen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Oda Başkanları, STK’lar, Muhtarlar, Kuvayi Milliye, Gaziler Derneği Başkanı ve birçok vatandaş katıldı. 600 bin imza hedefleniyor Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye iç savaşının başlamasıyla Kilis'in tüm dünyaya insanlık dersi ve hoşgörü dersi verdiğini söyledi. Bugün nüfuslarından daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptıklarını anlatan Hasan Kara, başlattıkları kampanyayı da Kilis ile sınırlı tutmayacaklarını yurtiçi ve yurtdışına yayarak en az 600 bin imza toplamayı hedeflediklerini ifade etti. Başkan Kara, "Şehrimizin fazlasıyla hak ettiği bu ödülü almak için tüm Kilis ve Suriyelileri bu kampanyaya imza atarak destek olmasını istiyorum" dedi. Kilis ödülü fazlasıyla hak ediyor Vali Süleyman Tapsız ise iç savaştan kaçan 127 bini aşkın Suriyelinin kentte yaşadığını belirterek, "Şu an şehrimizde Türk vatandaşlarından daha fazla Suriyeli bulunuyor.127 bin Suriyeli misafir olarak Kilis'te; barış huzur içinde, birlik ve beraberlik ortamında yaşamaktadırlar. Bu nedenle Kilis'in fazlasıyla hak ettiği Nobel Barış Ödülü imza kampanyasını destekliyoruz. Herkesin gelip buraya imza atmasını istiyoruz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kampanya çadırı kurdele kesilerek açıldı ve ilk imzayı Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Belediye Başkanı Hasan Kara attı. Toplanan imzalar, Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne gönderilecek. Ayrıca imza törenine katılan vatandaşlara Nobel Barış Ödülü logolu anahtarlıklar, kalemler ve broşürler dağıtıldı.  
Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Kilis’te, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2981 Kadının imzalamasıyla Kilis’e davet edilmesi rekor denemesinden sonra bu kez de Nobel Barış Ödülü için imza kampanyası başlatıldı.

Nüfusundan daha fazla Suriyeliyi barındıran Kilis'te, aday olduğu Nobel Barış Ödülü için imza kampanyası başlatıldı. Nobel Barış Ödülü için başlatılan kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na imza çadırı kuruldu. Kurulun çadırda ilk imzaların atılması nedeniyle düzenlenen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Oda Başkanları, STK’lar, Muhtarlar, Kuvayi Milliye, Gaziler Derneği Başkanı ve birçok vatandaş katıldı.

600 bin imza hedefleniyor

Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye iç savaşının başlamasıyla Kilis'in tüm dünyaya insanlık dersi ve hoşgörü dersi verdiğini söyledi. Bugün nüfuslarından daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptıklarını anlatan Hasan Kara, başlattıkları kampanyayı da Kilis ile sınırlı tutmayacaklarını yurtiçi ve yurtdışına yayarak en az 600 bin imza toplamayı hedeflediklerini ifade etti. Başkan Kara, "Şehrimizin fazlasıyla hak ettiği bu ödülü almak için tüm Kilis ve Suriyelileri bu kampanyaya imza atarak destek olmasını istiyorum" dedi.

Kilis ödülü fazlasıyla hak ediyor

Vali Süleyman Tapsız ise iç savaştan kaçan 127 bini aşkın Suriyelinin kentte yaşadığını belirterek, "Şu an şehrimizde Türk vatandaşlarından daha fazla Suriyeli bulunuyor.127 bin Suriyeli misafir olarak Kilis'te; barış huzur içinde, birlik ve beraberlik ortamında yaşamaktadırlar. Bu nedenle Kilis'in fazlasıyla hak ettiği Nobel Barış Ödülü imza kampanyasını destekliyoruz. Herkesin gelip buraya imza atmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kampanya çadırı kurdele kesilerek açıldı ve ilk imzayı Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Belediye Başkanı Hasan Kara attı. Toplanan imzalar, Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne gönderilecek. Ayrıca imza törenine katılan vatandaşlara Nobel Barış Ödülü logolu anahtarlıklar, kalemler ve broşürler dağıtıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.