KORONAVİRÜS BAHANE DOĞA KATLİAMI ŞAHANE

YAŞAM 14.04.2020 - 19:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3078+ kez okundu.
 

KORONAVİRÜS BAHANE DOĞA KATLİAMI ŞAHANE

Dünyayı tehdit eden Korona virüsü salgınıyla uğraştığımız bu günlerde ilçemizde bulunan Salda Gölünde Millet Bahçesi inşaatı başladı.
Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel firmanın iş makinesi ve nakliye yapacak kamyonlar için ilçede araştırma yapıldığı şeklinde duyumları geldi. Bunun üzerine konu üzerinde bilgi almaya konu üzerinde odaklandık. Bilim insanlarının çıplak ayakla bile basılmasının sakıncalı olduğunu söyledikleri milyonlarca yıllık oluşum olan beyaz kumlar Beyaz Adalar kısmından alınarak, Halk Plajına yürüyüş yolu yapmak amacıyla canlıların ve doğanın yapısı bozularak, inşaat araçlarıyla taşınıyor. Özel Çevre Koruma Kanunu kapsamında bir çivi bile çakmaya yetkimiz olmayan ilçemizde böylesi bir doğa saldırısına sessiz kalamazdık. Yapılan açıklamalarda, işlem yapılan alanın küçük bir yer olduğu, sadece düzleştirme çalışması yapıldığı belirtilmiş olsa da maalesef durum böyle değil. 1.Derece Sit Alanı olan, mutlak korunması gereken canlı organizmaların yaşadığı kum üzerinde hafriyat çalışması yapılmaktadır. İmar planında belirtilen alanlara uyulmayarak, doğaya verilen bu tahribattan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup, gölümüzü korumak için gerekli işlemler başlatılmıştır. Yaşanan bu gelişmeler ışığında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; müşavir firma ve sorumlu personellerle ilgili soruşturma başlatarak, görevli personelin görevinden uzaklaştırıldığını aynı zamanda çalışma alanında kamera sistemi kurularak, dileyen vatandaşların 7/24 İnternet ortamından izleyebileceklerini belirtmiştir. Belediyemiz ilçemizde gerçekleşen tüm olaylarda olduğu gibi Salda Gölünde de gerçekleşen tüm gelişmeleri yakından takip ederek, doğaya karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında yer almaktadır. İçinde bulunduğumuz zor günlerde doğaya verdiğimiz her zararın bize kat be kat artarak geri döndüğünü maalesef yaşayarak tecrübe ediyoruz. Bu yüzden doğayı ve çevremizi korumak bizim asli görevimiz ve bu hep böyle de kalacaktır.
Dünyayı tehdit eden Korona virüsü salgınıyla uğraştığımız bu günlerde ilçemizde bulunan Salda Gölünde Millet Bahçesi inşaatı başladı.

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel firmanın iş makinesi ve nakliye yapacak kamyonlar için ilçede araştırma yapıldığı şeklinde duyumları geldi. Bunun üzerine konu üzerinde bilgi almaya konu üzerinde odaklandık. Bilim insanlarının çıplak ayakla bile basılmasının sakıncalı olduğunu söyledikleri milyonlarca yıllık oluşum olan beyaz kumlar Beyaz Adalar kısmından alınarak, Halk Plajına yürüyüş yolu yapmak amacıyla canlıların ve doğanın yapısı bozularak, inşaat araçlarıyla taşınıyor.
Özel Çevre Koruma Kanunu kapsamında bir çivi bile çakmaya yetkimiz olmayan ilçemizde böylesi bir doğa saldırısına sessiz kalamazdık.
Yapılan açıklamalarda, işlem yapılan alanın küçük bir yer olduğu, sadece düzleştirme çalışması yapıldığı belirtilmiş olsa da maalesef durum böyle değil.
1.Derece Sit Alanı olan, mutlak korunması gereken canlı organizmaların yaşadığı kum üzerinde hafriyat çalışması yapılmaktadır.
İmar planında belirtilen alanlara uyulmayarak, doğaya verilen bu tahribattan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup, gölümüzü korumak için gerekli işlemler başlatılmıştır.
Yaşanan bu gelişmeler ışığında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; müşavir firma ve sorumlu personellerle ilgili soruşturma başlatarak, görevli personelin görevinden uzaklaştırıldığını aynı zamanda çalışma alanında kamera sistemi kurularak, dileyen vatandaşların 7/24 İnternet ortamından izleyebileceklerini belirtmiştir.
Belediyemiz ilçemizde gerçekleşen tüm olaylarda olduğu gibi Salda Gölünde de gerçekleşen tüm gelişmeleri yakından takip ederek, doğaya karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında yer almaktadır.
İçinde bulunduğumuz zor günlerde doğaya verdiğimiz her zararın bize kat be kat artarak geri döndüğünü maalesef yaşayarak tecrübe ediyoruz. Bu yüzden doğayı ve çevremizi korumak bizim asli görevimiz ve bu hep böyle de kalacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.