KÖY ODALARI YERİNE “43 ADET MİLLET KONAKLARI YAPILACAK ”

YAŞAM 11.04.2019 - 16:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4537+ kez okundu.
 

KÖY ODALARI YERİNE “43 ADET MİLLET KONAKLARI YAPILACAK ”

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Burdur İli köylerine yapılması planlanan Millet Konakları ile ilgili açıklamada bulundu.
Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu da otel ve konaklama tesislerinin bulunmaması nedeniyle toplantı ve konaklama amaçlı köy odaları yapılmış uzun yıllar köye gelen misafirler için konaklama işlevi de gören bu odalar aynı zamanda köy sakinlerinin bazı ihtiyaçlarını imece usulü olarak planladığı işlevleri de yerine getirmek amacı ile kullanılmaktaydı . Hükümetin 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan Millet Konakları ile ilgili çalışmalar başlanıldığını belirten Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı içerisinde Ülkemiz genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İller Bankası A.Ş tarafından yapılması planlanan Millet Konakları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Türkiye Genelinde 3 Bölge olarak yapılan çalışmalarda İlimiz 1. Bölge de yer almaktadır. İller Bankası Antalya Bölge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda köylerimizin büyüklüklerine göre 3 tip proje bulunmaktadır.   Yapılan çalışmada sosyal yapıyı geliştirmek üzere konak, kıraathane, kütüphane gibi işlevler bulunacaktır. Burdur İlimiz genelinde İl Özel İdaresi tarafından belirtilen 43 köyümüzde planlanan ve geçmişten 2 köyümüzde yarım kalan işlerinde tamamlanması planlanmaktadır. Burdur’umuza hayırlı olsun.“ şeklinde açıklamada bulundular.  
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Burdur İli köylerine yapılması planlanan Millet Konakları ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu da otel ve konaklama tesislerinin bulunmaması nedeniyle toplantı ve konaklama amaçlı köy odaları yapılmış uzun yıllar köye gelen misafirler için konaklama işlevi de gören bu odalar aynı zamanda köy sakinlerinin bazı ihtiyaçlarını imece usulü olarak planladığı işlevleri de yerine getirmek amacı ile kullanılmaktaydı .

Hükümetin 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan Millet Konakları ile ilgili çalışmalar başlanıldığını belirten Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı içerisinde Ülkemiz genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İller Bankası A.Ş tarafından yapılması planlanan Millet Konakları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Türkiye Genelinde 3 Bölge olarak yapılan çalışmalarda İlimiz 1. Bölge de yer almaktadır. İller Bankası Antalya Bölge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda köylerimizin büyüklüklerine göre 3 tip proje bulunmaktadır.   Yapılan çalışmada sosyal yapıyı geliştirmek üzere konak, kıraathane, kütüphane gibi işlevler bulunacaktır. Burdur İlimiz genelinde İl Özel İdaresi tarafından belirtilen 43 köyümüzde planlanan ve geçmişten 2 köyümüzde yarım kalan işlerinde tamamlanması planlanmaktadır. Burdur’umuza hayırlı olsun.“ şeklinde açıklamada bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.