KPSS SINAVINA GİREN 2010 YILI MAĞDURLARINA HAK TANINACAK MI?

20.09.2016 - 14:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3410+ kez okundu.
 

KPSS SINAVINA GİREN 2010 YILI MAĞDURLARINA HAK TANINACAK MI?

-CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER KPSS mağdurlarını sordu 2010 KPSS mağdurlarına öncelik tanınacak mı?
CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a 2010 yılında KPSS sınavına girenlerle ile ilgili olarak bir yazılı soru önergesi verdi. 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ve sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren büyük bir hayal kırıklığı yaşayan pek çok vatandaşımızın olduğunu söyleyen GÖKER, “Bunun nedeni sınavda yapılan netlere rağmen standart sapmanın son derece düşük olması ve puanların beklenenin çok altında gelmesidir. Çünkü söz konusu sınavda pek çok kişi tabiri caizse üstün başarı göstermiştir. Bunun nedeni daha sonra anlaşılmıştır. Sınavda soru hırsızlığı yapılmış ve kopya çekilmiştir.” Buna ek olarak, 2010 yılında yapılan KPSS sınavına açılan dava sonucunda Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından 2016 yılının Ağustos ayında 2010 KPSS sınavının Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptaline karar verildiğini belirten CHP’li Vekil, “FETÖ soruşturması sonucunda Mahkeme ile hırsızlığı tescillenen ve soru hırsızlığından dolayı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen şimdilik 13.000 kişilik boş kadro bulunmaktadır. Bu kadrolar doldurulurken 2010 yılında mağdur olan öğrenciler dikkate alınacak mıdır?” dedi. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Soru hırsızlığından dolayı boşalan kadrolara, 2010 yılında KPSS ye girip hiçbir yere atanamayanlar için bir öncelik tanınması düşünülmekte midir? 2010 yılındaki KPSS puanlarıyla, hangi Bakanlığa kaç kişilik alım yapılmıştır? İşten çıkarılan 13.000 kişinin kaç tanesi 2010 yılında aldığı KPSS puanı ile işe yerleştirilmiştir? İptal edilen puanların ardından değişen standart sapmayla 2010 yılındaki KPSS puanlarının yeniden hesaplanmasına yönelik bir çalışma var mıdır? Polislik sınavları, zabit katipliği, gardiyanlık, itfaiye erliği, zabıtalık ve benzeri yaş sınırı olan kadrolar için, 2010 yılında KPSS mağdurlarının yaşları dikkate alınarak yaş sınırlamasına takılmasının engellenmesine yönelik olarak bir düzenleme yapılmasını gündeminize alacak mısınız?  
-CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER KPSS mağdurlarını sordu 2010 KPSS mağdurlarına öncelik tanınacak mı?

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a 2010 yılında KPSS sınavına girenlerle ile ilgili olarak bir yazılı soru önergesi verdi.

2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ve sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren büyük bir hayal kırıklığı yaşayan pek çok vatandaşımızın olduğunu söyleyen GÖKER, “Bunun nedeni sınavda yapılan netlere rağmen standart sapmanın son derece düşük olması ve puanların beklenenin çok altında gelmesidir. Çünkü söz konusu sınavda pek çok kişi tabiri caizse üstün başarı göstermiştir. Bunun nedeni daha sonra anlaşılmıştır. Sınavda soru hırsızlığı yapılmış ve kopya çekilmiştir.”

Buna ek olarak, 2010 yılında yapılan KPSS sınavına açılan dava sonucunda Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından 2016 yılının Ağustos ayında 2010 KPSS sınavının Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptaline karar verildiğini belirten CHP’li Vekil, “FETÖ soruşturması sonucunda Mahkeme ile hırsızlığı tescillenen ve soru hırsızlığından dolayı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen şimdilik 13.000 kişilik boş kadro bulunmaktadır. Bu kadrolar doldurulurken 2010 yılında mağdur olan öğrenciler dikkate alınacak mıdır?” dedi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Soru hırsızlığından dolayı boşalan kadrolara, 2010 yılında KPSS ye girip hiçbir yere atanamayanlar için bir öncelik tanınması düşünülmekte midir?

2010 yılındaki KPSS puanlarıyla, hangi Bakanlığa kaç kişilik alım yapılmıştır?

İşten çıkarılan 13.000 kişinin kaç tanesi 2010 yılında aldığı KPSS puanı ile işe yerleştirilmiştir?

İptal edilen puanların ardından değişen standart sapmayla 2010 yılındaki KPSS puanlarının yeniden hesaplanmasına yönelik bir çalışma var mıdır?

Polislik sınavları, zabit katipliği, gardiyanlık, itfaiye erliği, zabıtalık ve benzeri yaş sınırı olan kadrolar için, 2010 yılında KPSS mağdurlarının yaşları dikkate alınarak yaş sınırlamasına takılmasının engellenmesine yönelik olarak bir düzenleme yapılmasını gündeminize alacak mısınız?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.