KULLANILMAYAN EŞYALAR ÇÖP YERİNE KUMBARALARA ATILACAK

DİĞER 11.09.2018 - 16:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3923+ kez okundu.
 

KULLANILMAYAN EŞYALAR ÇÖP YERİNE KUMBARALARA ATILACAK

Burdur Belediyesi kullanılmış kıyafet ve ayakkabıların geri kazanımı için şehrin çeşitli noktalarına kumbara koyacak. Kumbaralarda biriken kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Burdur Belediyesi, kullanılmış kıyafet ve ayakkabıların geri kazanımı için şehrin çeşitli noktalarına kumbara yerleştirecek. Kumbaralarda toplanan ikinci el kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamaz durumda olan kıyafet ve ayakkabılar da geri dönüşüme gönderilecek. Burdur Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çevre Koruma Kontrol Müdürü Hüseyin Arayıcı ve firma yetkilileri katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Ercengiz, “Merkezde 100 noktaya yerleştirilecek olan kumbaralardan toplanan kıyafetlerin, kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine, kullanılamayacak durumda olanlar ise doğaya geri kazandırılacak. Giysi, Tekstil, Ayakkabı konabilecek olan kumbaralar bu ay içerisinde ilimizin erişimi kolay noktalarına yerleştirilecek. Bu eşyaların mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Atık durumunda olan eşyalar da kumbaralara atılabilir ve geri dönüşüme kazandırılması sağlanabilir. Kumbaralara bırakılan eşyalar haftanın bir günü özel araçla toplanıp ayrıştırma merkezine götürülecek. Ayrıştırma merkezine gönderilen kıyafetlerden kullanılabilir olanları ayrılarak temizlemeye gönderilecek. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra Burdur Belediyesi Gönülden Gönüle Mağazamız sayesinde ihtiyaç sahiplerine verilmesi sağlanmış olacak. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderilecek” dedi
Burdur Belediyesi kullanılmış kıyafet ve ayakkabıların geri kazanımı için şehrin çeşitli noktalarına kumbara koyacak. Kumbaralarda biriken kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Burdur Belediyesi, kullanılmış kıyafet ve ayakkabıların geri kazanımı için şehrin çeşitli noktalarına kumbara yerleştirecek. Kumbaralarda toplanan ikinci el kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamaz durumda olan kıyafet ve ayakkabılar da geri dönüşüme gönderilecek.

Burdur Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çevre Koruma Kontrol Müdürü Hüseyin Arayıcı ve firma yetkilileri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Ercengiz, “Merkezde 100 noktaya yerleştirilecek olan kumbaralardan toplanan kıyafetlerin, kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine, kullanılamayacak durumda olanlar ise doğaya geri kazandırılacak. Giysi, Tekstil, Ayakkabı konabilecek olan kumbaralar bu ay içerisinde ilimizin erişimi kolay noktalarına yerleştirilecek. Bu eşyaların mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Atık durumunda olan eşyalar da kumbaralara atılabilir ve geri dönüşüme kazandırılması sağlanabilir. Kumbaralara bırakılan eşyalar haftanın bir günü özel araçla toplanıp ayrıştırma merkezine götürülecek. Ayrıştırma merkezine gönderilen kıyafetlerden kullanılabilir olanları ayrılarak temizlemeye gönderilecek. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra Burdur Belediyesi Gönülden Gönüle Mağazamız sayesinde ihtiyaç sahiplerine verilmesi sağlanmış olacak. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderilecek” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.