KÜTÜPHANE DE KENDİ KİTABI DA BULUNACAK

KÜLTÜR 13.01.2020 - 16:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2933+ kez okundu.
 

KÜTÜPHANE DE KENDİ KİTABI DA BULUNACAK

Karamanlı İlçesi’nin Kağılcık Köyü kütüphane kazandıran ilkokul mezunu Emin Akay’ın yazıları da derlenip kitap oluyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Haftanın ilk günü köy meydanındaki kullanılmayan depoyu kendi imkânlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay’ı ziyaret ederek, Emin Amca’nın kütüphanesine kitap ve raf desteğinde bulundu.  Gençlere Örnek bir davranış olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “ Gençlere örnek bir hareket, muhtarımız ve buradaki yöneticilerimiz de bu işin yaşaması için gayret ediyor. Bize de görev, vazife düşerse her zaman buradayız. Ne kadar çok duyurulursa öncü oluruz bu işe başka köylerimize de örnek olur” dedi.   Rahmetli abisinin adına kütüphane oluşturan ve yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanesi ile tüm Türkiye’ye örnek olan Emin Akay, Başkan Ercengiz’in verdiği desteklerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,   “Kendi gayretlerimizle bu hale getirebildik. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Kütüphaneye bağışladığınız kitaplardan dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.                                    KÜTÜPHENE DE KENDİ KİTABI DA YER ALACAK Karamanlı İlçesi Kağılcık Köyü’nün geleneklerini kültürünü seyirlik oyunlarını da kaleme alan Emin Akay, yazılarında yaşadığı köyündeki akraba ilişkileri, Nişan- düğün hazırlıkları ve Doğumdan ölüme kadar ki olayları konu alıyor. Başkn Erengiz ise Emin Amcan’ın yazılarını kitap haline getirip,  kitabı kültür yayını haline getireceği sözünü verdi.    Başkan Ercengiz, Kağılcık Köyü Muammer Aygün İlköğretim Okulu,  Anaokulu öğrencilerini de ziyaret etti. Anaokulu öğrencileri ile sohbet eden Başkan Ercengiz, Anaokulu Öğretmeninden okulla ilgi bilgi aldı.
Karamanlı İlçesi’nin Kağılcık Köyü kütüphane kazandıran ilkokul mezunu Emin Akay’ın yazıları da derlenip kitap oluyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Haftanın ilk günü köy meydanındaki kullanılmayan depoyu kendi imkânlarıyla kütüphaneye çeviren ilkokul mezunu Emin Akay’ı ziyaret ederek, Emin Amca’nın kütüphanesine kitap ve raf desteğinde bulundu.  Gençlere Örnek bir davranış olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “ Gençlere örnek bir hareket, muhtarımız ve buradaki yöneticilerimiz de bu işin yaşaması için gayret ediyor. Bize de görev, vazife düşerse her zaman buradayız. Ne kadar çok duyurulursa öncü oluruz bu işe başka köylerimize de örnek olur” dedi.  

Rahmetli abisinin adına kütüphane oluşturan ve yaklaşık 1300 kitabın bulunduğu kütüphanesi ile tüm Türkiye’ye örnek olan Emin Akay, Başkan Ercengiz’in verdiği desteklerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,   “Kendi gayretlerimizle bu hale getirebildik. Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Kütüphaneye bağışladığınız kitaplardan dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.

                                   KÜTÜPHENE DE KENDİ KİTABI DA YER ALACAK

Karamanlı İlçesi Kağılcık Köyü’nün geleneklerini kültürünü seyirlik oyunlarını da kaleme alan Emin Akay, yazılarında yaşadığı köyündeki akraba ilişkileri, Nişan- düğün hazırlıkları ve Doğumdan ölüme kadar ki olayları konu alıyor. Başkn Erengiz ise Emin Amcan’ın yazılarını kitap haline getirip,  kitabı kültür yayını haline getireceği sözünü verdi.  

 Başkan Ercengiz, Kağılcık Köyü Muammer Aygün İlköğretim Okulu,  Anaokulu öğrencilerini de ziyaret etti. Anaokulu öğrencileri ile sohbet eden Başkan Ercengiz, Anaokulu Öğretmeninden okulla ilgi bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.