KUZKÖY KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

YAŞAM 20.01.2016 - 17:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4512+ kez okundu.
 

KUZKÖY KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy (Baka)’dan proje karşılığı aldıkları parasal destek ile kuracakları güneş enerji sistemi ile kendi elektriğini kendi üretecek.
Burdur Çeltikçi İlçesi’ne Bağlı Kuzköy Sulama Kooperatifi Batı Akdeniz Kalkınma Vakfından Proje karşılığı aldıkları parasal destek ve üyelerinin desteği ile kurulacak Güneş Enerji Sistemleri ile kendi elektriğini kendileri üretecek.       Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy S.S. Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Arıdaş, yaptığı açıklamada; “ Kuzköy Sulama Kooperatifi olarak toplam 1 milyon 475.000 TL tatarındaki Güneş Enerji sistemlerinin yapımı için yüklenici firma Daimatek Enerji ve Emlak İnşaat Tic. LTD ŞTİ. Tarafından yapılacaktır. Bu gün burada yapılacak olan bu tesis için toplandık ve protokol imzalayacağız.   Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy Sulama Kooperatifi olarak toplam maliyetin %50’lik olan bölümünü 330 üyemizden ve Kooperatifimizin gelirinden ödeyeceğiz. Yapılan tesiste Güneş “Enerjisi ile Elektrik” üreterek %20 daha ucuz daha iskontolu fiyattan halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun içinde CLK Akdeniz Elektrik ile 10 senelik bir sözleşme imzaladık.   Çeltikçi İlçe Kaymakamı A. Tahsin Onat, İlçemizde, ise “Güneş Enerjisi ile Elektrik” üreterek kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile proje hazırlayan Kuzköy halkı oldu. İlçemizde bu ilki yaşatan başta Sulama Kooperatifi ve Kuzköy halkını kutluyorum. İnşallah bunun devamı gelecektir. Tesis yapıldığında 354 KVA Elektrik üretilecek yöre halkı başta tarım ve hayvancılık olmak üzere bundan faydalanacaktır.   DAİMATEC Enerji adına sözleşmeyi imzalayan Serhat Çağlayan, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Projenin uygulanacağı alının teslimi ile 20/01/2016 Tarih itibarı ile başlanacaktır. Proje tamamlandıktan sonra üretilen elektrik mevcut olan Elektrik dağıtım hatları üzerinden Kuzköy halkının hizmetine sunulacaktır.   Açıklamaların ardından, Kuzköy Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Arıdaş ile DAİMATEC Enerji İnşaat TİC. LTD:ŞTİ Bölge Müdürü Serhat Çağlayan tarafından protokol imzalandı.
Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy (Baka)’dan proje karşılığı aldıkları parasal destek ile kuracakları güneş enerji sistemi ile kendi elektriğini kendi üretecek.

Burdur Çeltikçi İlçesi’ne Bağlı Kuzköy Sulama Kooperatifi Batı Akdeniz Kalkınma Vakfından Proje karşılığı aldıkları parasal destek ve üyelerinin desteği ile kurulacak Güneş Enerji Sistemleri ile kendi elektriğini kendileri üretecek.

 

    Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy S.S. Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Arıdaş, yaptığı açıklamada; “ Kuzköy Sulama Kooperatifi olarak toplam 1 milyon 475.000 TL tatarındaki Güneş Enerji sistemlerinin yapımı için yüklenici firma Daimatek Enerji ve Emlak İnşaat Tic. LTD ŞTİ. Tarafından yapılacaktır. Bu gün burada yapılacak olan bu tesis için toplandık ve protokol imzalayacağız.

 

Burdur Çeltikçi İlçesi Kuzköy Sulama Kooperatifi olarak toplam maliyetin %50’lik olan bölümünü 330 üyemizden ve Kooperatifimizin gelirinden ödeyeceğiz. Yapılan tesiste Güneş “Enerjisi ile Elektrik” üreterek %20 daha ucuz daha iskontolu fiyattan halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun içinde CLK Akdeniz Elektrik ile 10 senelik bir sözleşme imzaladık.

 

Çeltikçi İlçe Kaymakamı A. Tahsin Onat, İlçemizde, ise “Güneş Enerjisi ile Elektrik” üreterek kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile proje hazırlayan Kuzköy halkı oldu. İlçemizde bu ilki yaşatan başta Sulama Kooperatifi ve Kuzköy halkını kutluyorum. İnşallah bunun devamı gelecektir. Tesis yapıldığında 354 KVA Elektrik üretilecek yöre halkı başta tarım ve hayvancılık olmak üzere bundan faydalanacaktır.

 

DAİMATEC Enerji adına sözleşmeyi imzalayan Serhat Çağlayan, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Projenin uygulanacağı alının teslimi ile 20/01/2016 Tarih itibarı ile başlanacaktır. Proje tamamlandıktan sonra üretilen elektrik mevcut olan Elektrik dağıtım hatları üzerinden Kuzköy halkının hizmetine sunulacaktır.

 

Açıklamaların ardından, Kuzköy Sulama Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Arıdaş ile DAİMATEC Enerji İnşaat TİC. LTD:ŞTİ Bölge Müdürü Serhat Çağlayan tarafından protokol imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.