MAKÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE ANLAMLI ÖDÜL

KÜLTÜR 09.04.2021 - 17:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4495+ kez okundu.
 

MAKÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE ANLAMLI ÖDÜL

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç da düzenlenen yarışmaya katıldı.
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz adına “Bir Ömür Adalet” başlığıyla düzenlenen deneme yarışmasında, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç “Okurun Adaletiyle Gelen Post-Hukuk Dönem: Sorular mı isabetli, gözlem mi?” adlı metniyle birinciliğe layık görüldü. 31 Mart 2015'te görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hatırasının yaşatılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından “Bir Ömür Adalet Uğruna” temasıyla öykü ve deneme yarışması düzenlendi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç da düzenlenen yarışmaya katıldı ve ‘Okurun Adaletiyle Gelen Post-Hukuk Dönem: Sorular mı isabetli, gözlem mi?’ adlı metniyle deneme yarışmasından birincilikle döndü. Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Yarışmada Koç birinci olurken, “Adaleti Dert Edinmek” yazısıyla Nazım Taha Koçak ikinci, “İhtişamdan Taşan Hakikat” yazısıyla Aleyna Dilara Tosun ise üçüncü oldu. Öykü dalında ise Akif Yıldırım “Tuz Ekmek Hakkı” öyküsüyle birinciliğe, Mehmet Açıkgöz “Çöl Ayetleri” adlı eseriyle ikinciliğe, Gül Altınok da “Sınırda” başlıklı yazısıyla üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada 623 öykü, 475 deneme olmak üzere 1.098 eser, seçici kurulda yer alan Doğan Hızlan, İbrahim Tenekeci, Leyla İpekçi, M. Fatih Andı ve Necip Tosun gibi yazarlarca dil, üslup, özgünlük bağlamında değerlendirildi.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç da düzenlenen yarışmaya katıldı.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz adına “Bir Ömür Adalet” başlığıyla düzenlenen deneme yarışmasında, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç “Okurun Adaletiyle Gelen Post-Hukuk Dönem: Sorular mı isabetli, gözlem mi?” adlı metniyle birinciliğe layık görüldü.

31 Mart 2015'te görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hatırasının yaşatılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından “Bir Ömür Adalet Uğruna” temasıyla öykü ve deneme yarışması düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç da düzenlenen yarışmaya katıldı ve ‘Okurun Adaletiyle Gelen Post-Hukuk Dönem: Sorular mı isabetli, gözlem mi?’ adlı metniyle deneme yarışmasından birincilikle döndü.

Dr. Öğr. Üyesi Canan Olpak Koç ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Yarışmada Koç birinci olurken, “Adaleti Dert Edinmek” yazısıyla Nazım Taha Koçak ikinci, “İhtişamdan Taşan Hakikat” yazısıyla Aleyna Dilara Tosun ise üçüncü oldu. Öykü dalında ise Akif Yıldırım “Tuz Ekmek Hakkı” öyküsüyle birinciliğe, Mehmet Açıkgöz “Çöl Ayetleri” adlı eseriyle ikinciliğe, Gül Altınok da “Sınırda” başlıklı yazısıyla üçüncülüğe layık görüldü.

Yarışmada 623 öykü, 475 deneme olmak üzere 1.098 eser, seçici kurulda yer alan Doğan Hızlan, İbrahim Tenekeci, Leyla İpekçi, M. Fatih Andı ve Necip Tosun gibi yazarlarca dil, üslup, özgünlük bağlamında değerlendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.