MAKÜ MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR MODELİ HAYATA GEÇİRİYOR

EĞİTİM 05.04.2018 - 11:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3533+ kez okundu.
 

MAKÜ MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR MODELİ HAYATA GEÇİRİYOR

Bazı Fakülte ve Yüksekokullarda 7+1, Meslek Yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimde sektörle işbirliği modeli bunun en güzel örneklerinden biri.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adının verdiği sorumluluk ve bölgesel kalkınma misyonunun bir gereği olarak bulunduğu bölgeye her alanda hizmet etmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bazı Fakülte ve Yüksekokullarda 7+1, Meslek Yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimde sektörle işbirliği modeli bunun en güzel örneklerinden biri. Mesleki eğitimin daha nitelikli hale getirilebilmesi ve öğrencilerin iş deneyimi kazanarak mezun olabilmelerini sağlayacak bu modelde öğrenciler; İş Başında Eğitim Uygulaması adı altında öğrenim sürelerinin bir dönemini işyerinde bizzat uygulamanın içeresinde geçirecekler. Bu proje ile MAKÜ bir taraftan işsizlik, diğer taraftan işletmelerin aradıkları nitelikte eleman bulamama çelişkisine kendi sorumluluk alanı içerisinde çözüm üretmeyi amaçlamaktadır. Bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında uygulanacak olan bu yeni modelin; öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili, aynı zamanda öğretim elemanlarını da iş dünyasıyla yakınlaştırarak somut işbirliği projelerini artırdığı bilinen bir gerçek. 3+1 ve 7+1 modeli olarak tanımlanan bu yöntem ile hem ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların bizzat günün koşulları içerisinde işletmelerle birlikte eğitilmesi sağlanacak, hem de çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulması sağlanmış olacaktır. Proje kapsamında fakülte ve yüksekokullarda verilen eğitimlerin bir dönemi tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Burdur Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında Burdur ve Bucak Ticaret Sanayi Odaları, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü ile üniversite arasında Mesleki Eğitimde İşbirliği protokolü imzalanacaktır.  
Bazı Fakülte ve Yüksekokullarda 7+1, Meslek Yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimde sektörle işbirliği modeli bunun en güzel örneklerinden biri.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adının verdiği sorumluluk ve bölgesel kalkınma misyonunun bir gereği olarak bulunduğu bölgeye her alanda hizmet etmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bazı Fakülte ve Yüksekokullarda 7+1, Meslek Yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimde sektörle işbirliği modeli bunun en güzel örneklerinden biri.

Mesleki eğitimin daha nitelikli hale getirilebilmesi ve öğrencilerin iş deneyimi kazanarak mezun olabilmelerini sağlayacak bu modelde öğrenciler; İş Başında Eğitim Uygulaması adı altında öğrenim sürelerinin bir dönemini işyerinde bizzat uygulamanın içeresinde geçirecekler.

Bu proje ile MAKÜ bir taraftan işsizlik, diğer taraftan işletmelerin aradıkları nitelikte eleman bulamama çelişkisine kendi sorumluluk alanı içerisinde çözüm üretmeyi amaçlamaktadır. Bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında uygulanacak olan bu yeni modelin; öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili, aynı zamanda öğretim elemanlarını da iş dünyasıyla yakınlaştırarak somut işbirliği projelerini artırdığı bilinen bir gerçek. 3+1 ve 7+1 modeli olarak tanımlanan bu yöntem ile hem ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların bizzat günün koşulları içerisinde işletmelerle birlikte eğitilmesi sağlanacak, hem de çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulması sağlanmış olacaktır.

Proje kapsamında fakülte ve yüksekokullarda verilen eğitimlerin bir dönemi tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Burdur Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında Burdur ve Bucak Ticaret Sanayi Odaları, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü ile üniversite arasında Mesleki Eğitimde İşbirliği protokolü imzalanacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.