MAKÜ REKTÖRÜ ADEM KORKMAZ’DAN YEŞİLOVA İLÇESİ’NE AÇIK DESTEK.

TURİZM 19.09.2018 - 11:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4223+ kez okundu.
 

MAKÜ REKTÖRÜ ADEM KORKMAZ’DAN YEŞİLOVA İLÇESİ’NE AÇIK DESTEK.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, ilçede bulunan Turizmi destek amaçlı eğitim veren meslek yüksek okulu öğrencileri tesislere staj amaçlı verilecek.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, Burdur ve İlçelerinde Turizm’in geliştirilmesi ana ve ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması için üniversite bünyesinde bulunan, “Yeşilova Meslek Yüksek Okulu” bünyesinde bulunan bölümlerden staj amaçlı yılın büyük bölümünde öğrencilerin yönlendirebileceklerini söyledi.   Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada; Burdur’un Turizm potansiyeli az da olsa yıllara göre dağılımı giderek artmaktadır. Ağlasun İlçe sınırları içerisindeki  “Sagalassos” antik kenti ve Gölhisar İlçe sınırları içerisinde bulunan Burdur’un ikinci büyük antik kenti de olan “Kibyra” antik kentine gelen ziyaretçi sayıları artarak devam etmektedir. Elbette gelen yabancıların uzun sure orada kalabilmesi için ağırlama ve konaklama hizmetlerinin verilmesi gerekmektedir. Bu eksik her geçen gün bariz şekilde ortaya çıkmaktadır. Burdur Yeşilova Salda gölü, son yıllarda turizm açısından yükselen değerler arasındadır. Hatta 2018 yazın da gelen ziyaretçi sayısı buradaki konaklama ve ağırlama ihtiyaçlarının çerçevesini belirlemiştir. Yeşilova Belediyesi ve birkaç özel sektör kuruluşunun haricinde faaliyet gösteren kurum ve işletme nerede ise yok denilecek seviyededir. Salda gölü gibi coğrafyamızın önemli merkezlerinden birinin yetersiz tesis konumu 2018 yılı turizm sezonunda üzüntü kaynağı haline gelmiş sorunun çözümü için yetkililer uyarılmıştır. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, olarak Yeşilova İlçesinde bulunan “Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim potansiyelini turizm sektörü kaynaklı bölümler haline dönüştürdük. “Turist Rehberliği Bölümü” bu yıl ‘Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim döneminde I-II dönem olarak  eğitimlerine ise tamamlayacak şekilde eğitimine devam etmektedir. İşletmeciliği Programı (I. Öğretim) Turizm ve Otel- Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ise birinci dönem olarak eğitime devam etmektedir. Bölgenin ihtiyacını ve Turizm potansiyelini de göz önünü alarak gelecek yıl üniversitemize bağlı Yeşilova da bulunan Turizm amaçlı eğitim ağırlıklı Meslek Yüksek Okulumuz da eğitim gören öğrencilerimizi yönlendirerek gerek staj amaçlı gerek yaz sezonunda istihdam etmek üzere katkı sağlayabiliriz. Ancak 2018 yılı yaz sezonunda Yeşilova Salda Gölü kıyısında yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için mutlaka Turizm sezonuna kadar özel sektör başta olmak üzere yatırım yapması esastır. Yapılacak yatırımların ilçe de uygun alanlara konaklama olarak yapılması da gelen misafirler açısından yararlı olacaktır dedi.          
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, ilçede bulunan Turizmi destek amaçlı eğitim veren meslek yüksek okulu öğrencileri tesislere staj amaçlı verilecek.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, Burdur ve İlçelerinde Turizm’in geliştirilmesi ana ve ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması için üniversite bünyesinde bulunan, “Yeşilova Meslek Yüksek Okulu” bünyesinde bulunan bölümlerden staj amaçlı yılın büyük bölümünde öğrencilerin yönlendirebileceklerini söyledi.

  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, yaptığı açıklamada; Burdur’un Turizm potansiyeli az da olsa yıllara göre dağılımı giderek artmaktadır. Ağlasun İlçe sınırları içerisindeki  “Sagalassos” antik kenti ve Gölhisar İlçe sınırları içerisinde bulunan Burdur’un ikinci büyük antik kenti de olan “Kibyra” antik kentine gelen ziyaretçi sayıları artarak devam etmektedir. Elbette gelen yabancıların uzun sure orada kalabilmesi için ağırlama ve konaklama hizmetlerinin verilmesi gerekmektedir. Bu eksik her geçen gün bariz şekilde ortaya çıkmaktadır.

Burdur Yeşilova Salda gölü, son yıllarda turizm açısından yükselen değerler arasındadır. Hatta 2018 yazın da gelen ziyaretçi sayısı buradaki konaklama ve ağırlama ihtiyaçlarının çerçevesini belirlemiştir. Yeşilova Belediyesi ve birkaç özel sektör kuruluşunun haricinde faaliyet gösteren kurum ve işletme nerede ise yok denilecek seviyededir. Salda gölü gibi coğrafyamızın önemli merkezlerinden birinin yetersiz tesis konumu 2018 yılı turizm sezonunda üzüntü kaynağı haline gelmiş sorunun çözümü için yetkililer uyarılmıştır.

Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, olarak Yeşilova İlçesinde bulunan “Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim potansiyelini turizm sektörü kaynaklı bölümler haline dönüştürdük. “Turist Rehberliği Bölümü” bu yıl ‘Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim döneminde I-II dönem olarak  eğitimlerine ise tamamlayacak şekilde eğitimine devam etmektedir. İşletmeciliği Programı (I. Öğretim) Turizm ve Otel- Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ise birinci dönem olarak eğitime devam etmektedir.

Bölgenin ihtiyacını ve Turizm potansiyelini de göz önünü alarak gelecek yıl üniversitemize bağlı Yeşilova da bulunan Turizm amaçlı eğitim ağırlıklı Meslek Yüksek Okulumuz da eğitim gören öğrencilerimizi yönlendirerek gerek staj amaçlı gerek yaz sezonunda istihdam etmek üzere katkı sağlayabiliriz. Ancak 2018 yılı yaz sezonunda Yeşilova Salda Gölü kıyısında yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için mutlaka Turizm sezonuna kadar özel sektör başta olmak üzere yatırım yapması esastır. Yapılacak yatırımların ilçe de uygun alanlara konaklama olarak yapılması da gelen misafirler açısından yararlı olacaktır dedi.  

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.