MANTAR ÜRETİCİLİĞİ BİR İLÇE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

EKONOMİ 30.07.2016 - 10:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3564+ kez okundu.
 

MANTAR ÜRETİCİLİĞİ BİR İLÇE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Burdur-Altınyayla(Dirmil) ilçesinde mantar yetiştiriciliği sayesinde birçok aile ekonomisini mantar yetiştiriciliği ile kazanıyor.
Burdur Altınyayla (Dirmil) İlçesini ziyaret eden Burdur Valisi Şerif Yılmaz İlçe halkının mantar yetiştiriciliği ile ekonomik manada geçimini sağladığı Altınyayla İlçe Kaymakamı Medeni Bakır tarafından kendisine anlatıldı. Vali Yılmaz İlçe de mantar yetiştiren aile ve aylık olarak yurt içi ve yurt dışı pazarlara yaklaşık 15 ton ve yıllık 150 ton civarında mantar üretimi yapılarak pazarlandığını söylendi. İlçe de son yıllarda giderek işletme sayısının artığını yetkililer belirttiler.                      ÜRETİCİ SAYISININ ARTIRILMASI İÇİN YENİ PROJE        Burdur Valisi Şerif Yılmaz, başta Altınyayla Kaymakamı Medeni Bakır olmak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olmak üzere üreticilerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ve sermayesi yeterli vatandaşlarımızın kendilerinden yeni projeler beklediğini ifade etti. Kaymakam Medeni Bakır. İlçe ekonomisine katkı bakımından önde gelmektedir. Geçmişte ilçemizdeki en önde gelen sektör (Kireç) işletmeciliği iken bu gün onun yerini evlerinin alt kısımlarında Mantar işletmeciliği yapan insanlarımız almaktadır.    Bu mantar işletmelerinin Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden projelendirilerek kurulduğunu belirten Kaymakam Medeni Bakır bu projeleri imkanları mızın ölçüsü ile daha da artırmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.              İKLİM KOŞULLARINDA VE UYGUN ŞARTLARDA KURULMALIDIR   Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Mantar İşletmeleri ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada bilhassa kırsal kesim insanını için bu çok güzel bir proje çalışması olduğunu ifade ederek, İlimiz geneline ve köylerimiz de yaşayan vatandaşlarımıza örnek olabilen önemli bir proje olduğunu belirtti. Konuyla ilgili yer sıkıntısı olması durumunda Kamu Kurumlarımıza ait boş bulunan ve kullanılmayan bina ve araziler belirlenip muhtarlıklar veya kişiler tarafından kiralanmak suretiyle mantar işletme projeleri yaptırılarak bölgemizdeki mantar üretimi daha da artırılarak vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlanabilir.   Vali Yılmaz, beraberinde Kaymakamlık ziyareti sırasında kendisi ile hazır bulunan İl Müdürlerine konuyla ilgili gerekli altyapı çalışmaları konusunda çalışmaların ise araştırılması ve rapor haline getirilmesi için talimat verdi.    Altınyayla (Dirmil) Belediye Başkanlığı tarafından 10 metrelik mangal kurularak ilçe halkına ve misafirlere  29. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında misafirlere mantar ikram edildi. Yapılan ikramın ardından Vali Yılmaz İlçeden ayrıldı.  
Burdur-Altınyayla(Dirmil) ilçesinde mantar yetiştiriciliği sayesinde birçok aile ekonomisini mantar yetiştiriciliği ile kazanıyor.

Burdur Altınyayla (Dirmil) İlçesini ziyaret eden Burdur Valisi Şerif Yılmaz İlçe halkının mantar yetiştiriciliği ile ekonomik manada geçimini sağladığı Altınyayla İlçe Kaymakamı Medeni Bakır tarafından kendisine anlatıldı. Vali Yılmaz İlçe de mantar yetiştiren aile ve aylık olarak yurt içi ve yurt dışı pazarlara yaklaşık 15 ton ve yıllık 150 ton civarında mantar üretimi yapılarak pazarlandığını söylendi. İlçe de son yıllarda giderek işletme sayısının artığını yetkililer belirttiler.

 

                   ÜRETİCİ SAYISININ ARTIRILMASI İÇİN YENİ PROJE

 

     Burdur Valisi Şerif Yılmaz, başta Altınyayla Kaymakamı Medeni Bakır olmak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olmak üzere üreticilerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ve sermayesi yeterli vatandaşlarımızın kendilerinden yeni projeler beklediğini ifade etti. Kaymakam Medeni Bakır. İlçe ekonomisine katkı bakımından önde gelmektedir. Geçmişte ilçemizdeki en önde gelen sektör (Kireç) işletmeciliği iken bu gün onun yerini evlerinin alt kısımlarında Mantar işletmeciliği yapan insanlarımız almaktadır.

   Bu mantar işletmelerinin Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden projelendirilerek kurulduğunu belirten Kaymakam Medeni Bakır bu projeleri imkanları mızın ölçüsü ile daha da artırmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

 

           İKLİM KOŞULLARINDA VE UYGUN ŞARTLARDA KURULMALIDIR

 

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Mantar İşletmeleri ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada bilhassa kırsal kesim insanını için bu çok güzel bir proje çalışması olduğunu ifade ederek, İlimiz geneline ve köylerimiz de yaşayan vatandaşlarımıza örnek olabilen önemli bir proje olduğunu belirtti. Konuyla ilgili yer sıkıntısı olması durumunda Kamu Kurumlarımıza ait boş bulunan ve kullanılmayan bina ve araziler belirlenip muhtarlıklar veya kişiler tarafından kiralanmak suretiyle mantar işletme projeleri yaptırılarak bölgemizdeki mantar üretimi daha da artırılarak vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlanabilir.  

Vali Yılmaz, beraberinde Kaymakamlık ziyareti sırasında kendisi ile hazır bulunan İl Müdürlerine konuyla ilgili gerekli altyapı çalışmaları konusunda çalışmaların ise araştırılması ve rapor haline getirilmesi için talimat verdi.

   Altınyayla (Dirmil) Belediye Başkanlığı tarafından 10 metrelik mangal kurularak ilçe halkına ve misafirlere  29. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında misafirlere mantar ikram edildi. Yapılan ikramın ardından Vali Yılmaz İlçeden ayrıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.