“MAYIS AYINDA İHRACATIMIZ ARTTI”

EKONOMİ 11.06.2019 - 16:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4120+ kez okundu.
 

“MAYIS AYINDA İHRACATIMIZ ARTTI”

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatta artış olduğunu belirtti.
Nisan ayına göre 41,4’lük bir artış olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı KEYİK: “Ekonomik dalgalanmalar ve dünya ticaret hayatındaki olumsuzluklar nedeniyle bu yıl 2018’e göre daha alt seviyelerde olan ihracat rakamlarımızın en kısa sürede artacağını öngörmüştük. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı dış ticaret verilerine göre doğru bir tespitte bulunduğumuz ortaya çıktı. 2019 yılı Nisan ayındaki yaptığımız ihracat 16 milyon 674 bin dolar olurken Mayıs ayı ihracat rakamlarımız 23 milyon 579 bin dolara ulaştı. 41,4’lük artışla bir önceki ihracat rakamlarımızı 6 milyon 905 bin dolar artırdık” dedi. Bir önceki yılın aynı ayına göre karşılaştırmada da bulunan Başkan KEYİK: “2018 yılı Mayıs ayı ihracatımız 19 milyon 255 bin dolarken, bu yıl 23 milyon 579 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre 22,45’lik sağlanan artış ticaret ve sanayi hayatımızda fazladan üretim ve ilave istihdam olarak ekonomimize fayda sağlamaktadır. En alttan en üste istihdam sağlayanlara, çalışanlara, yorulanlara, üretenlere ve ürünlerini özellikle dış ticarette pazarlayanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatta artış olduğunu belirtti.

Nisan ayına göre 41,4’lük bir artış olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı KEYİK: “Ekonomik dalgalanmalar ve dünya ticaret hayatındaki olumsuzluklar nedeniyle bu yıl 2018’e göre daha alt seviyelerde olan ihracat rakamlarımızın en kısa sürede artacağını öngörmüştük. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı dış ticaret verilerine göre doğru bir tespitte bulunduğumuz ortaya çıktı. 2019 yılı Nisan ayındaki yaptığımız ihracat 16 milyon 674 bin dolar olurken Mayıs ayı ihracat rakamlarımız 23 milyon 579 bin dolara ulaştı. 41,4’lük artışla bir önceki ihracat rakamlarımızı 6 milyon 905 bin dolar artırdık” dedi.

Bir önceki yılın aynı ayına göre karşılaştırmada da bulunan Başkan KEYİK: “2018 yılı Mayıs ayı ihracatımız 19 milyon 255 bin dolarken, bu yıl 23 milyon 579 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre 22,45’lik sağlanan artış ticaret ve sanayi hayatımızda fazladan üretim ve ilave istihdam olarak ekonomimize fayda sağlamaktadır. En alttan en üste istihdam sağlayanlara, çalışanlara, yorulanlara, üretenlere ve ürünlerini özellikle dış ticarette pazarlayanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.