MEŞALELİ GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ VE ROCK KONSERİ HALKI COŞTURDU

KÜLTÜR 20.05.2019 - 15:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3792+ kez okundu.
 

MEŞALELİ GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ VE ROCK KONSERİ HALKI COŞTURDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Burdur Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs günü düzenlenen Meşaleli Gençlik yürüyüşünün ardından Pera konseri ile yaşandı.
Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni saat 21.00’da Köprübaşında başlayan meşaleli gençlik yürüyüş ü ile başladı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in katıldığı meşaleli yürüyüşe, binlerce genç ve Burdurlu vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet ruhuna ve bayramına sahip çıkmak için bayram kutlamalarına katılan binlerce genç ve Burdur halkı, meşaleli yürüyüşün ardından Şeker Meydanı’nda sahne alan sevilen Rock müzik grubu Pera’nın şarkılarıyla gençler başta olmak üzere Burdur halkı bayram coşkusunu yaşadı. Sevine Rock müzik grubu Pera konseri öncesi konuşma yaparak gençlere seslenen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz etkinliğe katılan binlerce gence teşekkür etti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına vurgu yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Çok değerli hemşerilerim , çok değerli arkadaşlarım. 100. Yıla da bu alan yakışırdı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. Yılına da, bu alanı doldurmak yakışırdı. Hepinize teşekkür ederim. Tam 100 yıl önce bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk dinlenmemek üzere yola çıkmıştı. O yüzden de dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yılmaz demişti. Siperden sipere koştular, canlarını yok saydılar ve emperyalizme karşı dünya tarihinde ilk kez bağımsızlık savaşını kazanan bir devleti kurdular. Ruhları Şad, mekanları cennet olsun. Cephelerde geçen ömürlerin ardından kısacık kalan zaman dilimine, koca bir devlet kurup, bu devleti de bizlere ve siz gençlere emanet etti ve dedi ki; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Kimi, “ Yunan galip gelseydi keşke” dedi. Kimisi “O, olmasaydı da olurdu” dedi. Ama Atatürk’ün torunları, Atatürk’ün evlatları bu Cumhuriyeti ilelebet ve sonsuza kadar koruyacaklar. Hepinize çok teşekkür ediyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun.” Şeklinde sözlerle gençlere ve konsere katılan Burdur halkına seslendi.  
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Burdur Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs günü düzenlenen Meşaleli Gençlik yürüyüşünün ardından Pera konseri ile yaşandı.

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni saat 21.00’da Köprübaşında başlayan meşaleli gençlik yürüyüş ü ile başladı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in katıldığı meşaleli yürüyüşe, binlerce genç ve Burdurlu vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet ruhuna ve bayramına sahip çıkmak için bayram kutlamalarına katılan binlerce genç ve Burdur halkı, meşaleli yürüyüşün ardından Şeker Meydanı’nda sahne alan sevilen Rock müzik grubu Pera’nın şarkılarıyla gençler başta olmak üzere Burdur halkı bayram coşkusunu yaşadı.

Sevine Rock müzik grubu Pera konseri öncesi konuşma yaparak gençlere seslenen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz etkinliğe katılan binlerce gence teşekkür etti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılına vurgu yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Çok değerli hemşerilerim , çok değerli arkadaşlarım. 100. Yıla da bu alan yakışırdı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. Yılına da, bu alanı doldurmak yakışırdı. Hepinize teşekkür ederim. Tam 100 yıl önce bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk dinlenmemek üzere yola çıkmıştı. O yüzden de dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yılmaz demişti. Siperden sipere koştular, canlarını yok saydılar ve emperyalizme karşı dünya tarihinde ilk kez bağımsızlık savaşını kazanan bir devleti kurdular. Ruhları Şad, mekanları cennet olsun. Cephelerde geçen ömürlerin ardından kısacık kalan zaman dilimine, koca bir devlet kurup, bu devleti de bizlere ve siz gençlere emanet etti ve dedi ki; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Kimi, “ Yunan galip gelseydi keşke” dedi. Kimisi “O, olmasaydı da olurdu” dedi. Ama Atatürk’ün torunları, Atatürk’ün evlatları bu Cumhuriyeti ilelebet ve sonsuza kadar koruyacaklar. Hepinize çok teşekkür ediyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun.” Şeklinde sözlerle gençlere ve konsere katılan Burdur halkına seslendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.