METEOROLOJİDEN AŞIRI YAĞIŞ UYARISI

YAŞAM 28.10.2020 - 12:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 1994+ kez okundu.
 

METEOROLOJİDEN AŞIRI YAĞIŞ UYARISI

Tarı ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya 4 Bölge Müdürlüğü Bölge illerinde oluşabilecek aşırı yağışlar nedeniyle uyarı da bulundu.
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğusunun iç kesimleri (Serik, Manavgat, İbradı) ile Isparta'nın güney (Sütçüler) ve Burdur'un doğu (Bucak) ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağış Şiddeti Sınıflandırması. Hafif Yağış1-5 kg/m²-Orta Kuvvette Yağış 6-20 kg/m²-Kuvvetli Yağış 21-50 kg/m²-Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²-Şiddetli Yağış76-100 kg/m²-Aşırı yağış100 kg/m² üzeri Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır  
Tarı ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya 4 Bölge Müdürlüğü Bölge illerinde oluşabilecek aşırı yağışlar nedeniyle uyarı da bulundu.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğusunun iç kesimleri (Serik, Manavgat, İbradı) ile Isparta'nın güney (Sütçüler) ve Burdur'un doğu (Bucak) ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağış Şiddeti Sınıflandırması. Hafif Yağış1-5 kg/m²-Orta Kuvvette Yağış 6-20 kg/m²-Kuvvetli Yağış 21-50 kg/m²-Çok Kuvvetli Yağış 51-75 kg/m²-Şiddetli Yağış76-100 kg/m²-Aşırı yağış100 kg/m² üzeri

Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.