METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

DİĞER 15.01.2021 - 11:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4303+ kez okundu.
 

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemiz yarın ilk saatlerden itibaren gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya 4 Bölge yetkilileri tarafından bölge illerindeki hava sıcaklıkları ile yapılan açıklamada Bölgemiz yarın ilk saatlerden itibaren gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek.  Bu sistemlerle birlikte halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde azalarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına düşmesi bekleniyor. Yarından itibaren bölgemizde beklenen yağışların, sahil kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, hafta sonu ise kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Beklenen en düşük ve en yüksek sıcaklıklar; Antalya 2 ila 4 / 12 ila14 Muğla -4 ila - 2 / 4 ila 6 Isparta -7 ila -3 / 1 ila 5 Burdur -8 ila -3 / 0 ila 4 (HAVA bölge illerinde sıcaklıkların düşmesi ile birlikte karayolları ve ilçeler arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu ve köy yollarında buzlanma ve çiftçilerimizin sera ve ekili alanlardaki zirai alanlarında don tehlikesine dikkat çekilmektedir
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemiz yarın ilk saatlerden itibaren gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya 4 Bölge yetkilileri tarafından bölge illerindeki hava sıcaklıkları ile yapılan açıklamada Bölgemiz yarın ilk saatlerden itibaren gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek.

 Bu sistemlerle birlikte halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde azalarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına düşmesi bekleniyor. Yarından itibaren bölgemizde beklenen yağışların, sahil kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, hafta sonu ise kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Beklenen en düşük ve en yüksek sıcaklıklar;

Antalya 2 ila 4 / 12 ila14 Muğla -4 ila - 2 / 4 ila 6 Isparta -7 ila -3 / 1 ila 5 Burdur -8 ila -3 / 0 ila 4 (HAVA bölge illerinde sıcaklıkların düşmesi ile birlikte karayolları ve ilçeler arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu ve köy yollarında buzlanma ve çiftçilerimizin sera ve ekili alanlardaki zirai alanlarında don tehlikesine dikkat çekilmektedir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.