METRUK BİNALARIN YIKAMLARINA DEVAM EDİLİYOR

GÜNDEM 08.02.2019 - 18:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4675+ kez okundu.
 

METRUK BİNALARIN YIKAMLARINA DEVAM EDİLİYOR

İçişleri Bakanlığımız tarafından, Bakanımız Süleyman Soylu’nun da özel önem verdiği harabe binalar ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.
Ülke genelinde güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülen çalışmalarda, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazların uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına, bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanıldığı meydana gelen olaylardan ve yapılan operasyonlardan anlaşılmaktadır.  Bu kapsamda Vali Hasan Şıldak metruk binalarla ilgili Valiliğimiz koordinesinde İlimizde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.  Burdur valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada; “Başta uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, İl/İlçe Belediyeleri ve İl Özel İdaresi sorumluluk alanlarında bulunan metruk binalara ilişkin çalışmalar gözden geçirilerek idari ve adli tedbirlerin etkin şekilde uygulanması Valiliğimiz koordinesinde yürütülmektedir. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda metruk binaların tespit edilmesi ve yıkım kararı ile ilgili işlemler sonuçlandırılarak yıkımlar gerçekleştirilmektedir. Tarihi değeri bulunan veya sit alanı içerisinde yer alan bina ve yapıların restorasyon ve çevreye kazandırma işlemleri de usul, esas ve imkanlar çerçevesinde ilgili kurumların koordinasyonu ile planlanmaktadır.  İlimiz genelinde İl Özel İdaremiz sorumluluk alanında tespit edilen binaların 41’inin yıkımı ekiplerimiz veya bina sahiplerinin kendileri tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda en son Merkeze bağlı Hacılar, Karaçal Köyleri ile Gölhisar İlçesine bağlı Çamköy’de yıkımlar yapılmıştır. Ayrıca İl genelinde metruk binaların yeniden tespiti çalışması başlatılmış olup tespit, hukuki süreç ve yıkım işlemleri kararlılıkla sürdürülmektedir.  
İçişleri Bakanlığımız tarafından, Bakanımız Süleyman Soylu’nun da özel önem verdiği harabe binalar ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Ülke genelinde güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülen çalışmalarda, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazların uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına, bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanıldığı meydana gelen olaylardan ve yapılan operasyonlardan anlaşılmaktadır. 

Bu kapsamda Vali Hasan Şıldak metruk binalarla ilgili Valiliğimiz koordinesinde İlimizde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. 

Burdur valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada; “Başta uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, İl/İlçe Belediyeleri ve İl Özel İdaresi sorumluluk alanlarında bulunan metruk binalara ilişkin çalışmalar gözden geçirilerek idari ve adli tedbirlerin etkin şekilde uygulanması Valiliğimiz koordinesinde yürütülmektedir.

İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda metruk binaların tespit edilmesi ve yıkım kararı ile ilgili işlemler sonuçlandırılarak yıkımlar gerçekleştirilmektedir. Tarihi değeri bulunan veya sit alanı içerisinde yer alan bina ve yapıların restorasyon ve çevreye kazandırma işlemleri de usul, esas ve imkanlar çerçevesinde ilgili kurumların koordinasyonu ile planlanmaktadır. 

İlimiz genelinde İl Özel İdaremiz sorumluluk alanında tespit edilen binaların 41’inin yıkımı ekiplerimiz veya bina sahiplerinin kendileri tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda en son Merkeze bağlı Hacılar, Karaçal Köyleri ile Gölhisar İlçesine bağlı Çamköy’de yıkımlar yapılmıştır. Ayrıca İl genelinde metruk binaların yeniden tespiti çalışması başlatılmış olup tespit, hukuki süreç ve yıkım işlemleri kararlılıkla sürdürülmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.