MİLAS’IN ZEYTİNYAĞI DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR

EKONOMİ 02.11.2020 - 11:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2722+ kez okundu.
 

MİLAS’IN ZEYTİNYAĞI DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden zeytinyağı, lezzetinin yanı sıra sağlıklı olması nedeniyle Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünya mutfaklarında çokça tercih ediliyor.
Ülkemizin iklimi ve bitki örtüsünün elverişliliği nedeniyle yetiştirilen zeytinler ve bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağı üstün kalitesi ve lezzetiyle sadece ülkemizde değil tüm dünyada beğeniyle tüketiliyor. Özellikle Muğla’nın Milas yöresi zeytinlerinden elde edilen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları uluslararası arenada dünya devi zeytinyağlarıyla rekabet ediyor. Milas’ın özenle yetiştirilen zeytinlerinden en yüksek standartlarda üretilen “AGACH” Zeytinyağları da ülkemizi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyor. PAKİSTAN’IN İLGİSİNİ ÇEKTİ Muğla Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜGAM) tarafından gerçekleştirilen analizlerle kalitesini ortaya koyan AGACH Zeytinyağlarının ünü kısa bir süre sonra ülkemiz sınırlarını aşarak Pakistan’ın lider zeytinyağı firmasının ilgisini çekti. AGACH Zeytinyağlarının Pakistan’a ihraç edilmesi için T.C. Karaçi Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinin aracılığıyla sözkonusu firmayla görüşmelerde bulunuldu. ZEYTİNDOSTU DERNEĞİNDEN ALTIN MADALYA Kalitesinin bilincinde olan AGACH Zeytinyağları geçtiğimiz Mart ayında Türk Zeytincilik Sektörünün en güçlü STK’sı konumunda olan Zeytindostu Derneğinin düzenlemiş olduğu 13. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasına katıldı. Yarışmada sadece ülkemizin değil tüm dünyanın köklü zeytinyağı firmalarıyla rekabet ederek “Altın Madalya”ya layık görüldü. AGACH ZEYTİNYAĞI ABD’DE DEVLER ARENASINDA Gerek ülkemizde gerek yurtdışında büyük beğeni toplayan AGACH Zeytinyağları bu defa gözünü daha yukarıya dikerek Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen ve dünya zeytincilik sektörünün liderleriyle rekabet edeceği NYIOOC Dünya Zeytinyağı yarışmasına katılıyor. Devler arenasında ülkemizi temsil etmenin gururunu taşıyan AGACH Zeytinyağları ülkemize güzel bir zafer getirmeyi hedefliyor. AGACH ZEYTİNYAĞININ BAŞARISI NEREDEN GELİYOR? AGACH Zeytinyağlarının üreticisi olan BSNS Tarım (http://www.bsns.com.tr), özenli zeytin yetiştiriciliğini doğaya bir borç bilerek zeytinyağını en yüksek standartlarda üretiyor. Hasadı yapılan zeytinleri cinslerine göre ayırıp soğuk sıkım yöntemiyle işleyerek farklı cinslerdeki zeytinlerin hem karakteristik özelliklerini hem de zeytinyağının içeriğindeki besin değerlerini koruyan BSNS Tarım, ürünlerinde kaliteden asla ödün vermiyor. Türk Zeytincilik Sektörünü her zaman daha ileri taşımak için çaba sarf eden BSNS Tarım, AGACH Zeytinyağları ile Ege'nin doğallığını, güneşini, lezzetini sofralarınıza getiriyor. Hazırlanan ürünler özel iklimlendirmeli depoda 18°C - 20°C' de sıkıldığını ve akabinde doğal soğutmalı ortamlarda yaklaşık 5°C muhafaza edildiğini belirten firma yetkilileri, hasat edilen zeytinlerin en geç 8 saat içerisinde sıkıldığını, gösterilen bu özenin de ürünlerinin lezzetine yansıdığını belirtiyor.  
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden zeytinyağı, lezzetinin yanı sıra sağlıklı olması nedeniyle Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünya mutfaklarında çokça tercih ediliyor.

Ülkemizin iklimi ve bitki örtüsünün elverişliliği nedeniyle yetiştirilen zeytinler ve bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağı üstün kalitesi ve lezzetiyle sadece ülkemizde değil tüm dünyada beğeniyle tüketiliyor.

Özellikle Muğla’nın Milas yöresi zeytinlerinden elde edilen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları uluslararası arenada dünya devi zeytinyağlarıyla rekabet ediyor. Milas’ın özenle yetiştirilen zeytinlerinden en yüksek standartlarda üretilen “AGACH” Zeytinyağları da ülkemizi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyor.

PAKİSTAN’IN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Muğla Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜGAM) tarafından gerçekleştirilen analizlerle kalitesini ortaya koyan AGACH Zeytinyağlarının ünü kısa bir süre sonra ülkemiz sınırlarını aşarak Pakistan’ın lider zeytinyağı firmasının ilgisini çekti. AGACH Zeytinyağlarının Pakistan’a ihraç edilmesi için T.C. Karaçi Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinin aracılığıyla sözkonusu firmayla görüşmelerde bulunuldu.

ZEYTİNDOSTU DERNEĞİNDEN ALTIN MADALYA

Kalitesinin bilincinde olan AGACH Zeytinyağları geçtiğimiz Mart ayında Türk Zeytincilik Sektörünün en güçlü STK’sı konumunda olan Zeytindostu Derneğinin düzenlemiş olduğu 13. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasına katıldı. Yarışmada sadece ülkemizin değil tüm dünyanın köklü zeytinyağı firmalarıyla rekabet ederek “Altın Madalya”ya layık görüldü.

AGACH ZEYTİNYAĞI ABD’DE DEVLER ARENASINDA

Gerek ülkemizde gerek yurtdışında büyük beğeni toplayan AGACH Zeytinyağları bu defa gözünü daha yukarıya dikerek Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen ve dünya zeytincilik sektörünün liderleriyle rekabet edeceği NYIOOC Dünya Zeytinyağı yarışmasına katılıyor. Devler arenasında ülkemizi temsil etmenin gururunu taşıyan AGACH Zeytinyağları ülkemize güzel bir zafer getirmeyi hedefliyor.

AGACH ZEYTİNYAĞININ BAŞARISI NEREDEN GELİYOR?

AGACH Zeytinyağlarının üreticisi olan BSNS Tarım (http://www.bsns.com.tr), özenli zeytin yetiştiriciliğini doğaya bir borç bilerek zeytinyağını en yüksek standartlarda üretiyor. Hasadı yapılan zeytinleri cinslerine göre ayırıp soğuk sıkım yöntemiyle işleyerek farklı cinslerdeki zeytinlerin hem karakteristik özelliklerini hem de zeytinyağının içeriğindeki besin değerlerini koruyan BSNS Tarım, ürünlerinde kaliteden asla ödün vermiyor. Türk Zeytincilik Sektörünü her zaman daha ileri taşımak için çaba sarf eden BSNS Tarım, AGACH Zeytinyağları ile Ege'nin doğallığını, güneşini, lezzetini sofralarınıza getiriyor. Hazırlanan ürünler özel iklimlendirmeli depoda 18°C - 20°C' de sıkıldığını ve akabinde doğal soğutmalı ortamlarda yaklaşık 5°C muhafaza edildiğini belirten firma yetkilileri, hasat edilen zeytinlerin en geç 8 saat içerisinde sıkıldığını, gösterilen bu özenin de ürünlerinin lezzetine yansıdığını belirtiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.