MİLLETVEKİLİ DR MEHMET GÖKER YENİ HASTANE KONUSUN DA AÇIKLAMA YAPTI

GÜNDEM 02.05.2020 - 14:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3452+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ DR MEHMET GÖKER YENİ HASTANE KONUSUN DA AÇIKLAMA YAPTI

Burdur’umuza yapılacak olan yeni devlet hastanesinin yer teslim töreni ile ilgili haberler basınımıza yansımıştır.
Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur’a yapılacak yeni hastane konusunda açıklamalarda bulundu. Şehrimiz için son derece önemli olan ve uzun süredir takibimizde yer alan hastanenin yer teslim töreninin yapılarak inşasına başlanılması Burdur’umuz adına sevindiricidir. Yapılan yer teslim törenine benim ve Belediye Başkanımızın çağrılmaması hususunu ise Burdur kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Farklı siyasi görüşlere sahip kesimlerden olsak da karışık ama barışık olarak yaşamamız zenginliğimizdir. Siyasetçilerin görevi merkezi ve yerel yönetimleri ayrıştırmak değil, birleştirmek ve kucaklamak olmalıdır. Hastane ile ilgili olarak geçmişte yaşanan bazı olayları anımsatmamız yaşanan sürecin tekrarlanmaması açısından önemlidir. Yer tartışmaları daha önceye dayansa da, Burdur Merkez 300 Yataklı Devlet Hastanesi yapımı ihalesi ile ilgili ilan 12 Kasım 2018 tarihli Kamu İhale Kurumu bülteninde yayınlanmış ve 21 Aralık 2018 tarihinde yeni hastane ihalesi yapılmıştır. Ancak deprem yönetmeliği ve yatak sayısının 400’e çıkarılması gibi nedenlerden dolayı ihalenin iptal edildiği söylense de, yüklenici firmanın maliyetlerin yükseldiği gerekçesiyle şartları yerine getiremeyeceğini söyleyerek çekilmesi ve buna kılıf olarak yatak sayısındaki artışın gösterilmesi herkes tarafından bilinmektedir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden yalnızca birkaç gün önce seçim yatırımı olarak hastanenin yapımına hemen başlanacağı söylenmesine rağmen inşaata başlanmamış hatta sonraki günlerde ihale iptal edilmiştir. Cumhurbaşkanlığına bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programında söz konusu yatırıma 230.040.00 lira proje bedeli belirlenmiş ve 2020 yılı için 46. 008.000 liralık kaynak ayrılmıştır. Bu şartlar altında hastane yapımına yarın başlansa bile ek ödenek çıkarılmaz ise inşaatın en az beş yıl sürmesinin beklendiği ayrılan kaynak miktarına bakarak anlaşılmaktadır. Yeni Burdur Devlet Hastanesinin yüklenici firmaya yer teslim işleminin yapılması sevindirici olsa da, geçmişte yaşadığımız deneyimlerden yola çıkarak sürece ihtiyatlı yaklaştığımızın ve bu sürecin yakından takipçisi olacağımızın herkes tarafından bilinmesi bizim açımızdan son derece önemlidir. Öte yandan, açıklandığı üzere mevcut hastanemizin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle hastane binası için yıkım kararı bulunduğu kamuoyunun malumudur. Burdur ilimizin büyük bir bölümünün 1. derece deprem bölgesi kuşağında olmasından hareketle, yıkım kararı bulunan bir hastanede hizmet veren sağlık personelinin, poliklinik ve yatan hastaların yaşamları tehlike altındadır. Bu nedenle artık hiçbir bahaneye sığınılmadan hastanenin inşaatına bir an önce başlanması ve Burdur halkının yeni hastaneye kavuşması en öncelikli husustur.    
Burdur’umuza yapılacak olan yeni devlet hastanesinin yer teslim töreni ile ilgili haberler basınımıza yansımıştır.

Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur’a yapılacak yeni hastane konusunda açıklamalarda bulundu. Şehrimiz için son derece önemli olan ve uzun süredir takibimizde yer alan hastanenin yer teslim töreninin yapılarak inşasına başlanılması Burdur’umuz adına sevindiricidir. Yapılan yer teslim törenine benim ve Belediye Başkanımızın çağrılmaması hususunu ise Burdur kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Farklı siyasi görüşlere sahip kesimlerden olsak da karışık ama barışık olarak yaşamamız zenginliğimizdir.

Siyasetçilerin görevi merkezi ve yerel yönetimleri ayrıştırmak değil, birleştirmek ve kucaklamak olmalıdır.

Hastane ile ilgili olarak geçmişte yaşanan bazı olayları anımsatmamız yaşanan sürecin tekrarlanmaması açısından önemlidir.

Yer tartışmaları daha önceye dayansa da, Burdur Merkez 300 Yataklı Devlet Hastanesi yapımı ihalesi ile ilgili ilan 12 Kasım 2018 tarihli Kamu İhale Kurumu bülteninde yayınlanmış ve 21 Aralık 2018 tarihinde yeni hastane ihalesi yapılmıştır.

Ancak deprem yönetmeliği ve yatak sayısının 400’e çıkarılması gibi nedenlerden dolayı ihalenin iptal edildiği söylense de, yüklenici firmanın maliyetlerin yükseldiği gerekçesiyle şartları yerine getiremeyeceğini söyleyerek çekilmesi ve buna kılıf olarak yatak sayısındaki artışın gösterilmesi herkes tarafından bilinmektedir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden yalnızca birkaç gün önce seçim yatırımı olarak hastanenin yapımına hemen başlanacağı söylenmesine rağmen inşaata başlanmamış hatta sonraki günlerde ihale iptal edilmiştir.

Cumhurbaşkanlığına bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programında söz konusu yatırıma 230.040.00 lira proje bedeli belirlenmiş ve 2020 yılı için 46. 008.000 liralık kaynak ayrılmıştır. Bu şartlar altında hastane yapımına yarın

başlansa bile ek ödenek çıkarılmaz ise inşaatın en az beş yıl sürmesinin beklendiği ayrılan kaynak miktarına bakarak anlaşılmaktadır.

Yeni Burdur Devlet Hastanesinin yüklenici firmaya yer teslim işleminin yapılması sevindirici olsa da, geçmişte yaşadığımız deneyimlerden yola çıkarak sürece ihtiyatlı yaklaştığımızın ve bu sürecin yakından takipçisi olacağımızın herkes tarafından bilinmesi bizim açımızdan son derece önemlidir.

Öte yandan, açıklandığı üzere mevcut hastanemizin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle hastane binası için yıkım kararı bulunduğu kamuoyunun malumudur. Burdur ilimizin büyük bir bölümünün 1. derece deprem bölgesi kuşağında olmasından hareketle, yıkım kararı bulunan bir hastanede hizmet veren sağlık personelinin, poliklinik ve yatan hastaların yaşamları tehlike altındadır.

Bu nedenle artık hiçbir bahaneye sığınılmadan hastanenin inşaatına bir an önce başlanması ve Burdur halkının yeni hastaneye kavuşması en öncelikli husustur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.