MİLLETVEKİLİ GÖKER, AYHAN OĞAN HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

SİYASET 07.08.2017 - 13:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3224+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ GÖKER, AYHAN OĞAN HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, katıldığı bir televizyon programında; Bir devlet kuruluyor açıklamaları ile kamuoyunun tepkisini çeken Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, Burdur Adliyesine yanında CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte geldi. Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) eski üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı da olan Ayhan Oğan, katıldığı bir televizyon programı sırasında “ Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayip Erdoğan olacaktır.”  Biz vesayet düzenini yıktık sözleri kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte Burdur adliyesine girerek yaklaşık 15 dakikalık bir zaman içinde Cumhuriyet Başsavcılığı katına çıkarak AK Parti (MKYK) Üyesi  Ayhan Oğan hakkındaki suç duyurusu dilekçesini verdi. CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte suç duyurusu dilekçesini veren Milletvekili Göker açıklamalarda bul.undu. Burdur Milletvekili Dr Mehmet Göker, Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Göker, açıklamasın da; “ Geçtiğimiz günlerde özen bir televizyon kanalında yayınlanan programa davet edilen Ayhan Oğan isimli şahsın program akışı içinde sarf ettiği sözlerden dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli müptezel şahıs derken. Başbakan ise partimiz ile ilgisi yok şahsın kendisini bağlar demişti. CHP Milletvekili açıklamalara değinerek partimizin yetkilileri tarafından da gerekli açıklamalar yapıldı. Ancak bunun peşini bırakmak niyetinde değiliz. Şahsı AK Parti cezalandırıncaya kadar peşindeyiz. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker. “ Adalete güvenimiz tamdır Cumhuriyet Başsavcılığına şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk.  Ülkemizin bölünmez bütünlüğü içinde Atatürk ilkeleri ışığında ve onun ilkelerini taşıyan bir devlet mevcuttur.  bu devletin bir kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu hiç kimse değiştiremez ve değiştiremeyecektir. Cumhuriyet Başsavcılığımıza “Halkı kin ve nefrete teşvik etmek suçlaması ile kaos ortamı yaratmak suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin yapılacağına inancımız tamdır. İşin takipçisiyiz dedi. Milletvekili Dr Mehmet Göker, gazetemiz muhabiri Mustafa Arslan’ın Ayhan Oğan isimli şahıs sözleri ile kamuoyunun tepkisini göze alarak nasıl bunları söyleyebiliyor bu cesareti nereden alıyor şeklindeki soru karşısında CHP Milletvekili Göker; 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi bölme girişimi olarak belirttik o halde şahsın söylediği sözlerinde bundan farklı bir yanı yoktur. Bu sözlerin FETÖ ağzı ile söylendiğinin altını çizen Göker, kaldı ki geçmişte PKK terör örgütünün de buna benzer sözleri hafızalardadır.  
Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, katıldığı bir televizyon programında; Bir devlet kuruluyor açıklamaları ile kamuoyunun tepkisini çeken Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Burdur CHP Milletvekili Dr Mehmet Göker, Burdur Adliyesine yanında CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte geldi. Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) eski üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı da olan Ayhan Oğan, katıldığı bir televizyon programı sırasında “ Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayip Erdoğan olacaktır.”  Biz vesayet düzenini yıktık sözleri kamuoyunda tepkilere yol açmıştı.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte Burdur adliyesine girerek yaklaşık 15 dakikalık bir zaman içinde Cumhuriyet Başsavcılığı katına çıkarak AK Parti (MKYK) Üyesi  Ayhan Oğan hakkındaki suç duyurusu dilekçesini verdi. CHP İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte suç duyurusu dilekçesini veren Milletvekili Göker açıklamalarda bul.undu.

Burdur Milletvekili Dr Mehmet Göker, Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Göker, açıklamasın da; “ Geçtiğimiz günlerde özen bir televizyon kanalında yayınlanan programa davet edilen Ayhan Oğan isimli şahsın program akışı içinde sarf ettiği sözlerden dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli müptezel şahıs derken. Başbakan ise partimiz ile ilgisi yok şahsın kendisini bağlar demişti. CHP Milletvekili açıklamalara değinerek partimizin yetkilileri tarafından da gerekli açıklamalar yapıldı. Ancak bunun peşini bırakmak niyetinde değiliz. Şahsı AK Parti cezalandırıncaya kadar peşindeyiz.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker. “ Adalete güvenimiz tamdır Cumhuriyet Başsavcılığına şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk.  Ülkemizin bölünmez bütünlüğü içinde Atatürk ilkeleri ışığında ve onun ilkelerini taşıyan bir devlet mevcuttur.  bu devletin bir kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu hiç kimse değiştiremez ve değiştiremeyecektir. Cumhuriyet Başsavcılığımıza “Halkı kin ve nefrete teşvik etmek suçlaması ile kaos ortamı yaratmak suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin yapılacağına inancımız tamdır. İşin takipçisiyiz dedi.

Milletvekili Dr Mehmet Göker, gazetemiz muhabiri Mustafa Arslan’ın Ayhan Oğan isimli şahıs sözleri ile kamuoyunun tepkisini göze alarak nasıl bunları söyleyebiliyor bu cesareti nereden alıyor şeklindeki soru karşısında CHP Milletvekili Göker; 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi bölme girişimi olarak belirttik o halde şahsın söylediği sözlerinde bundan farklı bir yanı yoktur. Bu sözlerin FETÖ ağzı ile söylendiğinin altını çizen Göker, kaldı ki geçmişte PKK terör örgütünün de buna benzer sözleri hafızalardadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.