NEVRUZ BAYRAMINI ÜNİVERSİTE ALANINDA KUTLADILAR

KÜLTÜR 21.03.2018 - 14:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3674+ kez okundu.
 

NEVRUZ BAYRAMINI ÜNİVERSİTE ALANINDA KUTLADILAR

Burdur Valiliği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi üniversite alanında düzenledikleri tören ile kutladılar.
Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Üniversite yerleşkesi alanında düzenledikleri tören ile üniversite öğrencilerinin katılımı ile kutladılar. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nevruz Bayramının yeniden doğma ve Baharın canlanmasını ifade eden ve Türklerin önemli kültür etkinliklerinin başında geldiğini üniversite olarak geleneksel hale getirdiklerini ifade etti Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada; Türklerin Orta Asya steplerinden Anadolu’ya kültür varlığı olarak getirdiği önemli geleneklerinden biri olarak bu kültürel etkinliğini günümüze kadar getirmişler ve günümüz insanı tarafından halen sürdürülmektedir. Zaman içinde Anadolu da küçük etkinlikler olarak Halk tarafından bölgelerde farklılıklar göstererek benimsenmiştir Nevruz, Asya ülkelerinin bazılarında bayram olarak kutlanmakta hatta bazı Türk topluluklarında tatil olarak ilan edilmektedir dedi. Konuşmaların ardından Halk oyunları bölge yarışmasında birinci olan Bahçeşehir lisesi halk oyunları ekipleri yöre oyunlarından örnekler sundular. Alan içinde yakılan ateşten protokol ve öğrenciler atladılar ve örs üzerinde demir dövülmesinin ardından nevruz pilavı dağıtımının ardından öğrencilerin müzik eğlencesi ile devam etti.
Burdur Valiliği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi üniversite alanında düzenledikleri tören ile kutladılar.

Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Üniversite yerleşkesi alanında düzenledikleri tören ile üniversite öğrencilerinin katılımı ile kutladılar.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nevruz Bayramının yeniden doğma ve Baharın canlanmasını ifade eden ve Türklerin önemli kültür etkinliklerinin başında geldiğini üniversite olarak geleneksel hale getirdiklerini ifade etti

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada; Türklerin Orta Asya steplerinden Anadolu’ya kültür varlığı olarak getirdiği önemli geleneklerinden biri olarak bu kültürel etkinliğini günümüze kadar getirmişler ve günümüz insanı tarafından halen sürdürülmektedir. Zaman içinde Anadolu da küçük etkinlikler olarak Halk tarafından bölgelerde farklılıklar göstererek benimsenmiştir

Nevruz, Asya ülkelerinin bazılarında bayram olarak kutlanmakta hatta bazı Türk topluluklarında tatil olarak ilan edilmektedir dedi. Konuşmaların ardından Halk oyunları bölge yarışmasında birinci olan Bahçeşehir lisesi halk oyunları ekipleri yöre oyunlarından örnekler sundular. Alan içinde yakılan ateşten protokol ve öğrenciler atladılar ve örs üzerinde demir dövülmesinin ardından nevruz pilavı dağıtımının ardından öğrencilerin müzik eğlencesi ile devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.