NURHAN ÇİFTÇİBAŞI PARKINA YENİ AĞAÇLAR FİDANLARI DİKİLDİ.

YAŞAM 18.09.2019 - 17:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3605+ kez okundu.
 

NURHAN ÇİFTÇİBAŞI PARKINA YENİ AĞAÇLAR FİDANLARI DİKİLDİ.

 Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Nurhan Çiftçi Parkı’nda kesilen ağaçların yerine yeni ıhlamur türü ağaçlar dikti.
Geçtiğimiz günlerde belediye park ve bahçeler müdürlüğü elemanları tarafından tespit edilen ve orman zararlılarının daha büyük çapta zarar vermemesi için Burdur Orman İşletme Müdürlüğü yetkilerinden izin alınarak müdahale edilen ve kuruyan ve zararlıların yoğun olduğu ağaçlar kesilmişti. Bu konudaki çalışma konusunda kamioyu bilgilendirilmiş ve kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceği ifade edilmişti.   Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Nurhan Çiftçi Parkı’ndaki çam türü ağaçlarda Akdeniz çam kabuk böceği ( Tomicus destruens ve Orthotomicus erosus), küçük orman bahçivanı (Tomicus minör), Oniki dişli çam kabuk böceği ( İps sextentatus ) böceklerinin verdiği zararlar tespit edilerek, kuruyan ve zarar gören ağaçlar alınan karar ile kesildi. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kesilen çam türü ağaçların yerine, ıhlamur türü ağaçların dikim işlemleri gerçekleştirdi.  
 Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Nurhan Çiftçi Parkı’nda kesilen ağaçların yerine yeni ıhlamur türü ağaçlar dikti.

Geçtiğimiz günlerde belediye park ve bahçeler müdürlüğü elemanları tarafından tespit edilen ve orman zararlılarının daha büyük çapta zarar vermemesi için Burdur Orman İşletme Müdürlüğü yetkilerinden izin alınarak müdahale edilen ve kuruyan ve zararlıların yoğun olduğu ağaçlar kesilmişti. Bu konudaki çalışma konusunda kamioyu bilgilendirilmiş ve kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceği ifade edilmişti.  

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Nurhan Çiftçi Parkı’ndaki çam türü ağaçlarda Akdeniz çam kabuk böceği ( Tomicus destruens ve Orthotomicus erosus), küçük orman bahçivanı (Tomicus minör), Oniki dişli çam kabuk böceği ( İps sextentatus ) böceklerinin verdiği zararlar tespit edilerek, kuruyan ve zarar gören ağaçlar alınan karar ile kesildi. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kesilen çam türü ağaçların yerine, ıhlamur türü ağaçların dikim işlemleri gerçekleştirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.