ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARI İÇİN TİYATRO SAHNELEDİLER

KÜLTÜR 11.12.2019 - 13:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2556+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARI İÇİN TİYATRO SAHNELEDİLER

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Salaklar Sofrası’ isimli tek perdelik tiyatro gösterisi öğrenciler tarafından sergilendi
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Salaklar Sofrası’ isimli tek perdelik tiyatro gösterisi MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda tiyatro severlerle buluştu. Profesyonel oyuncuları aratmayan gösteri hem düşündürdü hem de güldürdü. Salaklar Sofrası adlı Tiyatro gösterimi kısaca, “Fransız yazar Francis Veber’ in kaleme aldığı, Fransız farsının önemli örneklerinden bir tanesi. “Salaklar Sofrası’’ adlı oyun, kendini üst tabakadan gören bir grup adamlarına salaklar sofrası dedikleri bir oyun oynarlar. Bu oyunun tek kuralı yanlarında bir salak getirmektir. Her hafta bir evde toplanıp getirdikleri salaklarla eğlenmeyi amaçlarlar. Yayın evi sahibi Tolga salaklar sofrasına katılmak için çağırdığı vergi memuru Abidin Gülek’i evinde bekler. Şans odur ki Tolga o gün beli tutulduğu için yemeğe katılamayacaktır. Tolganın evine gelen Abidin Gülek’in tek isteği zor durumda olan Tolga‘ya yardım etmektir ama işler pekte istediği gibi gitmez. Durum komedisinin en güzel örneklerinden bir tanesi olan bu oyun izleyenlere acaba gerçek salak kim dedirtti.”
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Salaklar Sofrası’ isimli tek perdelik tiyatro gösterisi öğrenciler tarafından sergilendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Salaklar Sofrası’ isimli tek perdelik tiyatro gösterisi MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda tiyatro severlerle buluştu. Profesyonel oyuncuları aratmayan gösteri hem düşündürdü hem de güldürdü.

Salaklar Sofrası adlı Tiyatro gösterimi kısaca, “Fransız yazar Francis Veber’ in kaleme aldığı, Fransız farsının önemli örneklerinden bir tanesi. “Salaklar Sofrası’’ adlı oyun, kendini üst tabakadan gören bir grup adamlarına salaklar sofrası dedikleri bir oyun oynarlar. Bu oyunun tek kuralı yanlarında bir salak getirmektir. Her hafta bir evde toplanıp getirdikleri salaklarla eğlenmeyi amaçlarlar. Yayın evi sahibi Tolga salaklar sofrasına katılmak için çağırdığı vergi memuru Abidin Gülek’i evinde bekler. Şans odur ki Tolga o gün beli tutulduğu için yemeğe katılamayacaktır. Tolganın evine gelen Abidin Gülek’in tek isteği zor durumda olan Tolga‘ya yardım etmektir ama işler pekte istediği gibi gitmez. Durum komedisinin en güzel örneklerinden bir tanesi olan bu oyun izleyenlere acaba gerçek salak kim dedirtti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.