OKUL MÜDÜRÜ VELİ AKTAŞ’IN VEDA GİBİ AÇIKLAMASI

EĞİTİM 28.09.2018 - 14:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4166+ kez okundu.
 

OKUL MÜDÜRÜ VELİ AKTAŞ’IN VEDA GİBİ AÇIKLAMASI

Bir işi iyi öğrenmiş olmanın günümüzde herhangi bir anlam ve önemi yoktur. Önemli olan gelişen teknolojiye ayak uydurabilmektir.
Burdur Anadolu Teknik Meslek Lisesi Müdürü Veli Aktaş “Yıllarca gerek öğretmenlik gerekse idarecilik hayatımda; öğretim programlarının ne kadar hızlı değiştiğine bizzat şahit oldum ve eğitimde de değişmeyen tek şeyim değişimin kendisi olduğunu anladım. Eğitim programları ile birlikte teknoloji de baş döndürücü bir şekilde değişmektedir. Hepinizin de bildiği gibi, çok önceki yıllarda öğretim programlarının yoğunluğu, hantallık ve gereksiz bilgi hamallığı getiriyordu. Bunlar; zaman içinde hem görsellik olarak zenginleşti, hem de bilgi yükü bakımından, daha sadeleştirildi. Bir işi iyi öğrenmiş olmanın günümüzde herhangi bir anlam ve önemi yoktur. Önemli olan gelişen teknolojiye ayak uydurabilmektir. Ben bir meslek dersi öğretmeni ve mesleki eğitim veren bir eğitim kurumunun müdürü olarak, okulda edinilen bilginin gerçek yaşantı içinde kullanılması gerektiğine inanıyorum, öğrencilerin edindiği mesleki eğitimin, sektörün beklentilerini karşılaması gerektiğine ve mezun öğrencilerimizin istihdam edildiğinde görevimizi layığıyla yerine getirmiş olabileceğimize inanıyorum. Mutsuz, ezberci günü kurtaran ve güvensiz gençler yetişmesi kuşkusuz kimsenin işine gelmeyecektir. Nitelikli eleman neyi nerede bulabileceğini bilen kişidir. AB eğitim projeleri, benim meslek hayatımda çok defa yer aldı, çalışan personelime bu konuda proje üretmenleri için azami destek verdim. Bu tip projelerden gelecek olan hibelerle; eğitimde hızlı ve iyi yönde bir değişim elde edileceğine inanan bir okul müdürüyüm. Son iki yıldır, okulumun proje ekibinden günümüzün olmazsa olmaz eğitim yaklaşımları içerisinde; dijital eğitim, kodlama, fen okuryazarlığını destekleyen bir proje yapmalarını istedim ve ne mutlu ki bana, “Mesleki eğitimde dijital beceriler” adlı, AB okul ortaklıkları adlı projemiz bu sene, 105.000 Euro hibe ve 4 Avrupa ülkenin katılımı ile kabul edildi. Projeyi çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma , teşekkürü bir borç bilirim. 2 yıl sürecek olan bu projenin en önemli konu başlıkları şunlar olacaktır; Okul Dijital İçerik Kütüphanesi oluşturulacaktır, Projede yer alan öğrenciler haftada 9 saat yoğun İngilizce dil eğitimi alacaklar, İhtiyaç duyulan yazılımın tasarımı ve kullanımı özel sektörünün özelliklerine uygun olacak,  
Bir işi iyi öğrenmiş olmanın günümüzde herhangi bir anlam ve önemi yoktur. Önemli olan gelişen teknolojiye ayak uydurabilmektir.

Burdur Anadolu Teknik Meslek Lisesi Müdürü Veli Aktaş “Yıllarca gerek öğretmenlik gerekse idarecilik hayatımda; öğretim programlarının ne kadar hızlı değiştiğine bizzat şahit oldum ve eğitimde de değişmeyen tek şeyim değişimin kendisi olduğunu anladım. Eğitim programları ile birlikte teknoloji de baş döndürücü bir şekilde değişmektedir.

Hepinizin de bildiği gibi, çok önceki yıllarda öğretim programlarının yoğunluğu, hantallık ve gereksiz bilgi hamallığı getiriyordu. Bunlar; zaman içinde hem görsellik olarak zenginleşti, hem de bilgi yükü bakımından, daha sadeleştirildi.

Bir işi iyi öğrenmiş olmanın günümüzde herhangi bir anlam ve önemi yoktur. Önemli olan gelişen teknolojiye ayak uydurabilmektir.

Ben bir meslek dersi öğretmeni ve mesleki eğitim veren bir eğitim kurumunun müdürü olarak, okulda edinilen bilginin gerçek yaşantı içinde kullanılması gerektiğine inanıyorum, öğrencilerin edindiği mesleki eğitimin, sektörün beklentilerini karşılaması gerektiğine ve mezun öğrencilerimizin istihdam edildiğinde görevimizi layığıyla yerine getirmiş olabileceğimize inanıyorum. Mutsuz, ezberci günü kurtaran ve güvensiz gençler yetişmesi kuşkusuz kimsenin işine gelmeyecektir. Nitelikli eleman neyi nerede bulabileceğini bilen kişidir.

AB eğitim projeleri, benim meslek hayatımda çok defa yer aldı, çalışan personelime bu konuda proje üretmenleri için azami destek verdim. Bu tip projelerden gelecek olan hibelerle; eğitimde hızlı ve iyi yönde bir değişim elde edileceğine inanan bir okul müdürüyüm. Son iki yıldır, okulumun proje ekibinden günümüzün olmazsa olmaz eğitim yaklaşımları içerisinde; dijital eğitim, kodlama, fen okuryazarlığını destekleyen bir proje yapmalarını istedim ve ne mutlu ki bana, “Mesleki eğitimde dijital beceriler” adlı, AB okul ortaklıkları adlı projemiz bu sene, 105.000 Euro hibe ve 4 Avrupa ülkenin katılımı ile kabul edildi. Projeyi çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma , teşekkürü bir borç bilirim.

2 yıl sürecek olan bu projenin en önemli konu başlıkları şunlar olacaktır;

Okul Dijital İçerik Kütüphanesi oluşturulacaktır,

Projede yer alan öğrenciler haftada 9 saat yoğun İngilizce dil eğitimi alacaklar,

İhtiyaç duyulan yazılımın tasarımı ve kullanımı özel sektörünün özelliklerine uygun olacak,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.