OKUL SERVİSLERİNE YENİ DÜZENLEME GELİYOR.

EĞİTİM 17.02.2017 - 15:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4203+ kez okundu.
 

OKUL SERVİSLERİNE YENİ DÜZENLEME GELİYOR.

Burdur Valiliği’nin koordinasyonunda “Güvenli okul yolu” projesi adı altında okul servislerine yeni düzenlemeler getiriliyor.
  Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya Başkanlığında öğretmenevi Nurcihan Velicangil konferans salonunda yapılan toplantı da Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı Karayolları 134 Şube Şefliği, İl Özel İdaresi, Otomobilciler ve Esnaf Odasının Başkanı, S:S 20 Nolu Umumi Servis Araçları Kooperatifi Başkanlığı, Okulların yöneticileri, Okulların Okul Aile Birliği Başkanları Merkez ve Merkeze Bağlı Köylerin Okul Müdürleri katıldı. Taşımalı Eğitim veren Merkez ve Merkeze bağlı okullardaki servisler ile ilgili ilk toplantı konuşması Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mustafa Erdener BEDE yaptı. İl içinde ve Merkez köylerde öğrenci servisi olarak hizmet veren servis şoförlerinin en fazla hataları üzerine açıklamalarda bulundu. Servis içinde öğrencilerin emniyet kemeri takmadıkları bazı şoför arkadaşlarımızın seyir halinde iken telefonla meşgul oldukları trafik görevlileri ve Jandarma Trafik görevlileri tarafından tespit edilmiştir. Ayrıca sürücülerin kavşak dönüşlerinde ve geç kalmanın da telaşı ile uymaları gereken hız sınırının üzerinde seyrettikleri tespit edilmiştir. Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise yaptığı konuşmada; yapılacak düzenlemelerin ötesinde araç sürücülerine önemli görevler düşmektedir. Bunlar arasında yönetmeliklerde belirtilen şartları taşımaları esastır dedi. Ayrıca araç sürücülerinin mutlaka eksiklerini gidermelerinin yanı sıra trafik kaidelerine uymaları gerekmektedir. Evinden aldığınız bir öğrenciyi evine kadar takip etmeniz ve öğrencilerin aileleri ile kuracağınız telefon irtibatı ile de öğrencinin evine girip girmediğine kadar sorumluluğunuz bulunmaktadır. Altunkaya, Okul yöneticilerinin ve Okul aile Birliklerinin gerek taşımalı eğitim de gerekse okullara öğrenci taşıyan servislerin tespitinde ortak hareket etmeleri okul servislerinin eksiklerinin okula geliş ve gidişlerinde  dikkat etmeleri gereken kural ve kaideleri takip görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle de öğrencilerimizin her gün bindikleri araçların temiz ve bakımlı olmaları için gerektiğin de servis araçlarının görevlileri bu yönde uyarılmalıdır. Bilhassa kış günlerinde servis hizmeti vermenin zorluklarını biliyoruz onun içinde gerekli önlemleri almadan hizmet verilmemelidir. Toplantı sonrasında servis sürücüleri ve okul idarecileri sorunlarını anlatmaya devam ettiler. Görev esnasında karşılaştıkları sorunlar ile ilgili kurumların kendilerine çıkardıkları sorunları toplantı da ise dile getirdiler. Burdur Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Jandarma kurumlarını ilgilendiren konuları not ederek toplantıdan ayrıldılar.  
Burdur Valiliği’nin koordinasyonunda “Güvenli okul yolu” projesi adı altında okul servislerine yeni düzenlemeler getiriliyor.

  Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya Başkanlığında öğretmenevi Nurcihan Velicangil konferans salonunda yapılan toplantı da Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı Karayolları 134 Şube Şefliği, İl Özel İdaresi, Otomobilciler ve Esnaf Odasının Başkanı, S:S 20 Nolu Umumi Servis Araçları Kooperatifi Başkanlığı, Okulların yöneticileri, Okulların Okul Aile Birliği Başkanları Merkez ve Merkeze Bağlı Köylerin Okul Müdürleri katıldı.

Taşımalı Eğitim veren Merkez ve Merkeze bağlı okullardaki servisler ile ilgili ilk toplantı konuşması Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mustafa Erdener BEDE yaptı. İl içinde ve Merkez köylerde öğrenci servisi olarak hizmet veren servis şoförlerinin en fazla hataları üzerine açıklamalarda bulundu. Servis içinde öğrencilerin emniyet kemeri takmadıkları bazı şoför arkadaşlarımızın seyir halinde iken telefonla meşgul oldukları trafik görevlileri ve Jandarma Trafik görevlileri tarafından tespit edilmiştir. Ayrıca sürücülerin kavşak dönüşlerinde ve geç kalmanın da telaşı ile uymaları gereken hız sınırının üzerinde seyrettikleri tespit edilmiştir.

Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ise yaptığı konuşmada; yapılacak düzenlemelerin ötesinde araç sürücülerine önemli görevler düşmektedir. Bunlar arasında yönetmeliklerde belirtilen şartları taşımaları esastır dedi. Ayrıca araç sürücülerinin mutlaka eksiklerini gidermelerinin yanı sıra trafik kaidelerine uymaları gerekmektedir. Evinden aldığınız bir öğrenciyi evine kadar takip etmeniz ve öğrencilerin aileleri ile kuracağınız telefon irtibatı ile de öğrencinin evine girip girmediğine kadar sorumluluğunuz bulunmaktadır.

Altunkaya, Okul yöneticilerinin ve Okul aile Birliklerinin gerek taşımalı eğitim de gerekse okullara öğrenci taşıyan servislerin tespitinde ortak hareket etmeleri okul servislerinin eksiklerinin okula geliş ve gidişlerinde  dikkat etmeleri gereken kural ve kaideleri takip görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle de öğrencilerimizin her gün bindikleri araçların temiz ve bakımlı olmaları için gerektiğin de servis araçlarının görevlileri bu yönde uyarılmalıdır. Bilhassa kış günlerinde servis hizmeti vermenin zorluklarını biliyoruz onun içinde gerekli önlemleri almadan hizmet verilmemelidir.

Toplantı sonrasında servis sürücüleri ve okul idarecileri sorunlarını anlatmaya devam ettiler. Görev esnasında karşılaştıkları sorunlar ile ilgili kurumların kendilerine çıkardıkları sorunları toplantı da ise dile getirdiler. Burdur Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Jandarma kurumlarını ilgilendiren konuları not ederek toplantıdan ayrıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.