OKULLAR ÇEVRESZİNDE OKUL İLE İLGİSİ OLMAYANLAR UZAKLAŞTIRILACAK

EĞİTİM 03.04.2018 - 12:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4648+ kez okundu.
 

OKULLAR ÇEVRESZİNDE OKUL İLE İLGİSİ OLMAYANLAR UZAKLAŞTIRILACAK

Burdur Valiliği Burdur il sınırları içinde eğitim veren tüm okullarının bahçesini ve okul çevresinin 100 (Yüz) metre uzağında okulla ilgisi olmayan şahıslar uzaklaştırılacak.
     BU KAPSAMDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN KARARLAR ALINMIŞTIR             a) Kişilerin, grupların veya seyyar satıcıların okul önü ile okul çevresinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzur ve sükûn içerisinde yapılmasını engelleyici faaliyetleri yasaktır.             b) Devam etmekte olan eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek kişi, grup veya seyyar satıcılara; okul idarecileri, öğretmenler veya kolluk kuvvetlerince açık ve anlaşılır ikazlara rağmen kişi ya da kişilerin aynı tutum ve davranışlarına devam etmeleri halinde idari yaptırım kararı uygulanır.  Burdur İli sınırları içerisinde; eğitim veren okul çevrelerinde kamu düzenini sağlanmak, çocukları her türlü zararlı maddelerden ve alışkanlıklardan uzak tutmak, suçtan zarar görmesini engellemek için okulla alakası olmayan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması amaçlanmaktadır.   18 yaşından küçüklerin yoğun ilgi gösterdiği internet salonlarında kullanıma sunulan; terör, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden, psikolojik ve fizyolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen oyunların oynatılmasının yasaklanması amaçlanmaktadır.  Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşını doldurmamış kişiyi, b) İnternet Salonları: Ticari amaçla işletilen ve içerisinde bulunan internet bağlantılı bilgisayarlar sayesinde uluslararası bilgi iletişim ağına erişim imkanı sağlayan işletmeler,  Eğitim ve öğretim hizmetlerinin verimli ve nitelikli olarak yürütülebilmesini sağlamak açısından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul saatlerinde okullarında bulunmaları gerektiği, bu nedenle okulların açık olduğu, öğrencilerin derste bulunacakları saatlerde internet salonlarına ve oyun salonlarına alınmaları yasaktır. İlköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin okul saatlerinde internet salonlarına ve oyun salonlarına ( okul kıyafetine bakılmaksızın) alınmamaları internet salonu ve oyun salonu işletmecileri, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ve okul yöneticileri tarafından takip edilir   Ayrıca, internet kafe ve oyun salonu işletmecileri, işyerine görünecek ve okunacak şekilde; İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri Okul Saatlerinde giremez.12 yaşından küçükler ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebilir.15 yaşından küçükler yanlarında veli ve vasileri olmadan Saat:20:00’den sonra giremez. ibareleri içerir levhalar asılacaktır.            
Burdur Valiliği Burdur il sınırları içinde eğitim veren tüm okullarının bahçesini ve okul çevresinin 100 (Yüz) metre uzağında okulla ilgisi olmayan şahıslar uzaklaştırılacak.

     BU KAPSAMDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN KARARLAR ALINMIŞTIR

            a) Kişilerin, grupların veya seyyar satıcıların okul önü ile okul çevresinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzur ve sükûn içerisinde yapılmasını engelleyici faaliyetleri yasaktır.

            b) Devam etmekte olan eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek kişi, grup veya seyyar satıcılara; okul idarecileri, öğretmenler veya kolluk kuvvetlerince açık ve anlaşılır ikazlara rağmen kişi ya da kişilerin aynı tutum ve davranışlarına devam etmeleri halinde idari yaptırım kararı uygulanır. 

Burdur İli sınırları içerisinde; eğitim veren okul çevrelerinde kamu düzenini sağlanmak, çocukları her türlü zararlı maddelerden ve alışkanlıklardan uzak tutmak, suçtan zarar görmesini engellemek için okulla alakası olmayan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması amaçlanmaktadır.  

18 yaşından küçüklerin yoğun ilgi gösterdiği internet salonlarında kullanıma sunulan; terör, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden, psikolojik ve fizyolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen oyunların oynatılmasının yasaklanması amaçlanmaktadır. 

Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşını doldurmamış kişiyi, b) İnternet Salonları: Ticari amaçla işletilen ve içerisinde bulunan internet bağlantılı bilgisayarlar sayesinde uluslararası bilgi iletişim ağına erişim imkanı sağlayan işletmeler, 

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin verimli ve nitelikli olarak yürütülebilmesini sağlamak açısından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul saatlerinde okullarında bulunmaları gerektiği, bu nedenle okulların açık olduğu, öğrencilerin derste bulunacakları saatlerde internet salonlarına ve oyun salonlarına alınmaları yasaktır.

İlköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin okul saatlerinde internet salonlarına ve oyun salonlarına ( okul kıyafetine bakılmaksızın) alınmamaları internet salonu ve oyun salonu işletmecileri, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ve okul yöneticileri tarafından takip edilir 

 Ayrıca, internet kafe ve oyun salonu işletmecileri, işyerine görünecek ve okunacak şekilde;

İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri Okul Saatlerinde giremez.12 yaşından küçükler ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebilir.15 yaşından küçükler yanlarında veli ve vasileri olmadan Saat:20:00’den sonra giremez. ibareleri içerir levhalar asılacaktır.

         

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.