ÖLÜMSÜZLÜK İÇİN ÖLMEK Mİ?

YAŞAM 21.06.2019 - 11:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4405+ kez okundu.
 

ÖLÜMSÜZLÜK İÇİN ÖLMEK Mİ?

Birçok insan sonsuza dek yaşamayı hayal eder. Bu hedef, asla bugün olduğu kadar somut değildi. Vücut Koruma Araştırmaları, tüm hızıyla devam etmektedir.
Eski Mısırlılar dahi, ölülerinin bedenlerini korumuşlardır. Bugün biri, artık ölü bir vücudu çürümeye karşı, mumyalayarak değil, dondurarak korumaktadır. Özellikle Amerika’da, gittikçe daha fazla insan, bu yolu tercih etmektedir. Ucuz değil: Tüm vücudu dondurmanın maliyeti 200.000 Dolar ve 80.000 Dolar da sadece beynin dondurulması içindir. Fakat vücudun korunma yöntemleri sadece etnik açıdan çok tartışmalı olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir kusuru da sözkonusudur. Gerçek “ben” olan kişiliğimiz ve zihnimiz kaybolduğunda, bedeni korumamızın ne yararı var? “Ben” İçin Ölmek Start-Up Nectome bu sorunu çözmek istiyor. Kurucular, gelecekte ölen kişinin aklını dijitalleştirmek istiyor. Onların metodu bizim “ben” in sinir hücreleri arasındaki bağın, ince sinir bağlantılarıyla gizlendiği hipotezine dayanmasıdır. Ancak yöntemlerinin de büyük bir dayanağı sözkonusu. Bu hassas bağlantıları korumak için; yaşayan beyinin, insanın öleceği özel bir tedaviye tabi tutulmasıdır. Anestezi uygulanmış hasta bir kalp-akciğer makinesine bağlanır ve beyni mevcut durumunda tutan kimyasallarla doldurulur. Bundan sonra beyin, eksi 122 dereceye dondurulur. Böylece insanlar karakteri yeniden uyandıracak kadar gelişmiş olana kadar kalır – dijital biçimde (bir bilgisayara yüklenir) ya da eski ya da yeni gövdede. 8.000 Euro karşılığında potansiyel bir konu olarak kayıt olabilirsiniz. 25 kişi zaten bunu yaptı.
Birçok insan sonsuza dek yaşamayı hayal eder. Bu hedef, asla bugün olduğu kadar somut değildi. Vücut Koruma Araştırmaları, tüm hızıyla devam etmektedir.

Eski Mısırlılar dahi, ölülerinin bedenlerini korumuşlardır. Bugün biri, artık ölü bir vücudu çürümeye karşı, mumyalayarak değil, dondurarak korumaktadır. Özellikle Amerika’da, gittikçe daha fazla insan, bu yolu tercih etmektedir. Ucuz değil: Tüm vücudu dondurmanın maliyeti 200.000 Dolar ve 80.000 Dolar da sadece beynin dondurulması içindir.

Fakat vücudun korunma yöntemleri sadece etnik açıdan çok tartışmalı olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir kusuru da sözkonusudur. Gerçek “ben” olan kişiliğimiz ve zihnimiz kaybolduğunda, bedeni korumamızın ne yararı var?

“Ben” İçin Ölmek

Start-Up Nectome bu sorunu çözmek istiyor. Kurucular, gelecekte ölen kişinin aklını dijitalleştirmek istiyor. Onların metodu bizim “ben” in sinir hücreleri arasındaki bağın, ince sinir bağlantılarıyla gizlendiği hipotezine dayanmasıdır. Ancak yöntemlerinin de büyük bir dayanağı sözkonusu. Bu hassas bağlantıları korumak için; yaşayan beyinin, insanın öleceği özel bir tedaviye tabi tutulmasıdır.

Anestezi uygulanmış hasta bir kalp-akciğer makinesine bağlanır ve beyni mevcut durumunda tutan kimyasallarla doldurulur. Bundan sonra beyin, eksi 122 dereceye dondurulur. Böylece insanlar karakteri yeniden uyandıracak kadar gelişmiş olana kadar kalır – dijital biçimde (bir bilgisayara yüklenir) ya da eski ya da yeni gövdede. 8.000 Euro karşılığında potansiyel bir konu olarak kayıt olabilirsiniz. 25 kişi zaten bunu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.