ÖLÜMÜ’NÜN 13 YILINDA BÜLENT ECEVİT’İ ANARKEN

YAŞAM 04.11.2019 - 17:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2619+ kez okundu.
 

ÖLÜMÜ’NÜN 13 YILINDA BÜLENT ECEVİT’İ ANARKEN

Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, DSP’nin manevi lideri ve Kıbrıs Barış harekatının unutulmaz lideri Bülent Ecevit’i özlemle ve saygıyla anıyoruz.
DSP Burdur İl başkanı Ali Ünal, Türk siyaseti’ne önemli hizmetler vermiş ve partinin manevi genel başkanını ölümünün 13 yılında saygıyla anıyoruz. Ülkenin karaoğlanı ve Türk siyasetinin önemli liderlerinden Bülent Ecevit, ideolojisi ve hayat verdiği DSP’nin neferleri tarafından saygıyla anılmaktadır. Camia olarak kendisine her zaman duyulan saygı ve sevginin ölümünün 13 yılında da devam etmektedir.                         OMUZ OMUZA 21 YILLIK ÇETİN MÜCADELE 14 Kasım 1985 yılında Rahşan Ecevit tarafından kurulan Demokratik Sol Parti, 1990 ve 2000 yılları arasında Türk siyasetinde etkin bir rol üstlenmiştir. Sosyal demokrasi ideolojisini benimseyen partinin temelleri 1960 yılında atılmıştır. 13 Eylül 1987 yılında partinin başına geçen Bülent Ecevit Ortanın Solu hareketinin de kuruculuğunu üstlenmiştir. İşsizlik, kamu yönetimi, kültür,kayıt dışı ekonomi, sendikalaşma gibi pek çok konu üzerinde günün koşullarını yenilemeyi hedefleyen parti iktidarda olduğu 1997-2002 yılları arasındaki dönemde bir çok sivil toplum örgütünün de desteğini almıştır.  Merkez solun önemli partileri arasında yer alan DSP’nin günümüzdeki genel başkanı Önder Aksakal’dır.                    TÜRK SİYASETİNDE ORTANIN SOLU VE ECEVİT İMZASI 1965 genel seçimlerinde Zonguldak'tan yeniden milletvekili seçildi. Bülent Ecevit bu tarihten sonra muhalefete dönen CHP'nin içinde Ortanın Solu görüşünün öncülüğünü yapmaya başladı. Aynı dönemde parti içinde Ortanın Solu'na karşı çıkan bir klik ortaya çıktı. 18 Ekim 1966'da toplanan 18. Kurultay'da 43 yıllık CHP'nin genel sekreterliğine seçildi. CHP tarihinde ilk defa bir genel sekreter olarak ilçelerden köylere bütün CHP örgütlerini tek tek gezerek partililer ve delegelerle tanıştı. Ecevit çalışkanlığı, hitabet gücü ve parti içinde demokratik sol duruşuyla giderek sivrildi. Ortanın Solu partinin temel ilkesi olarak kabul edildi  
Burdur DSP İl Başkanı Ali Ünal, DSP’nin manevi lideri ve Kıbrıs Barış harekatının unutulmaz lideri Bülent Ecevit’i özlemle ve saygıyla anıyoruz.

DSP Burdur İl başkanı Ali Ünal, Türk siyaseti’ne önemli hizmetler vermiş ve partinin manevi genel başkanını ölümünün 13 yılında saygıyla anıyoruz. Ülkenin karaoğlanı ve Türk siyasetinin önemli liderlerinden Bülent Ecevit, ideolojisi ve hayat verdiği DSP’nin neferleri tarafından saygıyla anılmaktadır. Camia olarak kendisine her zaman duyulan saygı ve sevginin ölümünün 13 yılında da devam etmektedir.

                        OMUZ OMUZA 21 YILLIK ÇETİN MÜCADELE

14 Kasım 1985 yılında Rahşan Ecevit tarafından kurulan Demokratik Sol Parti, 1990 ve 2000 yılları arasında Türk siyasetinde etkin bir rol üstlenmiştir.

Sosyal demokrasi ideolojisini benimseyen partinin temelleri 1960 yılında atılmıştır. 13 Eylül 1987 yılında partinin başına geçen Bülent Ecevit Ortanın Solu hareketinin de kuruculuğunu üstlenmiştir.

İşsizlik, kamu yönetimi, kültür,kayıt dışı ekonomi, sendikalaşma gibi pek çok konu üzerinde günün koşullarını yenilemeyi hedefleyen parti iktidarda olduğu 1997-2002 yılları arasındaki dönemde bir çok sivil toplum örgütünün de desteğini almıştır.

 Merkez solun önemli partileri arasında yer alan DSP’nin günümüzdeki genel başkanı Önder Aksakal’dır.

                   TÜRK SİYASETİNDE ORTANIN SOLU VE ECEVİT İMZASI

1965 genel seçimlerinde Zonguldak'tan yeniden milletvekili seçildi. Bülent Ecevit bu tarihten sonra muhalefete dönen CHP'nin içinde Ortanın Solu görüşünün öncülüğünü yapmaya başladı. Aynı dönemde parti içinde Ortanın Solu'na karşı çıkan bir klik ortaya çıktı. 18 Ekim 1966'da toplanan 18. Kurultay'da 43 yıllık CHP'nin genel sekreterliğine seçildi. CHP tarihinde ilk defa bir genel sekreter olarak ilçelerden köylere bütün CHP örgütlerini tek tek gezerek partililer ve delegelerle tanıştı. Ecevit çalışkanlığı, hitabet gücü ve parti içinde demokratik sol duruşuyla giderek sivrildi. Ortanın Solu partinin temel ilkesi olarak kabul edildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.