ORMAN VE PİKNİK ALANLARINDA KONTROLSÜZ ATEŞ YAKILMASI YASAKLANDI

GÜNDEM 14.08.2020 - 15:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3984+ kez okundu.
 

ORMAN VE PİKNİK ALANLARINDA KONTROLSÜZ ATEŞ YAKILMASI YASAKLANDI

Burdur Belediye Başkanlığınca belirlenen alanlar dışında mangal, semaver ve ateş yakanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası kararı açıklandı.
Burdur Belediye Başkanlığından alınan karar ile ilimiz sınırları içerisindeki belediye tarafından belirlenen ormanlık alanların civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle orman yangınlarına neden olabilecek mangal/semaver/ateş yakmak 31.10.2020 tarihine kadar saat 20.00'den itibaren yasaklanacağını açıklandı. Burdur Belediyesi tarafında yapılan yazılı açıklamada mangal/semaver/ateş yakılması serbest olan mesire yerleri hazırlanan kroki ile belirlenen Halk Plajı ve Alyazma Piknik alanları olduğu belirtildi. Bu alanlarımızda yapılacak olan uygulamayla ilgili bilgilendirme levhaları söz konusu alanlara yerleştirileceği, alanların denetimi ise Burdur Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılacağı, belirlenen alanların dışında ve saat 20.00'den sonra ateş yakanlar, yaktığı ateşi söndürmeyenler devlet ormanlarında yapılması yasak fiilleri düzenleyen Mezkûr Kanununun 76'ncı maddesinin ilgili fıkrasının 110. maddesinde bulunan bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası ile hükmolacakları belirtildi.  
Burdur Belediye Başkanlığınca belirlenen alanlar dışında mangal, semaver ve ateş yakanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası kararı açıklandı.

Burdur Belediye Başkanlığından alınan karar ile ilimiz sınırları içerisindeki belediye tarafından belirlenen ormanlık alanların civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle orman yangınlarına neden olabilecek mangal/semaver/ateş yakmak 31.10.2020 tarihine kadar saat 20.00'den itibaren yasaklanacağını açıklandı.

Burdur Belediyesi tarafında yapılan yazılı açıklamada mangal/semaver/ateş yakılması serbest olan mesire yerleri hazırlanan kroki ile belirlenen Halk Plajı ve Alyazma Piknik alanları olduğu belirtildi. Bu alanlarımızda yapılacak olan uygulamayla ilgili bilgilendirme levhaları söz konusu alanlara yerleştirileceği, alanların denetimi ise Burdur Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılacağı, belirlenen alanların dışında ve saat 20.00'den sonra ateş yakanlar, yaktığı ateşi söndürmeyenler devlet ormanlarında yapılması yasak fiilleri düzenleyen Mezkûr Kanununun 76'ncı maddesinin ilgili fıkrasının 110. maddesinde bulunan bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası ile hükmolacakları belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.