ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI

YAŞAM 15.02.2020 - 16:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3928+ kez okundu.
 

ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümünden 54 öğrencinin orman muhafaza memurluğu sınavlarında ki başarılarının ardından memurluk atamaları gerçekleşti.
Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ÖZTÜRK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Orman Genel Müdürlüğü’nün taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2. nci maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonunda 2700 adet Orman Muhafaza Memuru alımına ilişkin başvurular 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında tamamlandı. KPSS’den yeterli puana sahip olan adaylar bir sonraki aşmada sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazandılar. 2019 Yılı Orman Muhafaza Memurları alımı Sözlü ve Uygulamalı Sınavı 22.10.2019 - 05.12.2019 tarihleri arasında Adana, Antalya, İzmir, Mersin ve Muğla İllerinde hazırlanan komisyonlar tarafından gerçekleştirildi. Komisyonlarda Mesleki bilgi ve tecrübeleri sınanan öğrenciler okulumuzun gururu oldu. Meşakkatli olan bu yolda mesleki ve bilimsel eğitimlerini Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümünün güçlü kadrosunda tamamlayıp, bilgi ve deneyimler kazanan mezun öğrenciler eğitimleri devam eden memur adaylarına ve hocalarına motivasyon kaynağı olmuşlardır. Bu süreçte, Meslek Yüksekokulumuza arazi ve teknik gezilerinde Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü destek sağlamıştır. Sınav aşamasında Gölhisar Belediyesinin açtığı spor kursları da öğrencilerimizin başarısında önemli rol oynamıştır ” dedi. Yüksekokul Müdürü Öztürk açıklamasının devamında; “Ormancılık bölümü öğrencilerimizi ve hocalarımızı ülkemiz istihdamına sağladıkları katkı dolayısıyla kutlar, bu gururu ilçemize yaşatan Öğrencilerimizi tebrik eder, Meslek hayatlarında başarılar dileriz” dedi  
Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümünden 54 öğrencinin orman muhafaza memurluğu sınavlarında ki başarılarının ardından memurluk atamaları gerçekleşti.

Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ÖZTÜRK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Orman Genel Müdürlüğü’nün taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2. nci maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonunda 2700 adet Orman Muhafaza Memuru alımına ilişkin başvurular 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında tamamlandı. KPSS’den yeterli puana sahip olan adaylar bir sonraki aşmada sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazandılar. 2019 Yılı Orman Muhafaza Memurları alımı Sözlü ve Uygulamalı Sınavı 22.10.2019 - 05.12.2019 tarihleri arasında Adana, Antalya, İzmir, Mersin ve Muğla İllerinde hazırlanan komisyonlar tarafından gerçekleştirildi. Komisyonlarda Mesleki bilgi ve tecrübeleri sınanan öğrenciler okulumuzun gururu oldu. Meşakkatli olan bu yolda mesleki ve bilimsel eğitimlerini Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümünün güçlü kadrosunda tamamlayıp, bilgi ve deneyimler kazanan mezun öğrenciler eğitimleri devam eden memur adaylarına ve hocalarına motivasyon kaynağı olmuşlardır. Bu süreçte, Meslek Yüksekokulumuza arazi ve teknik gezilerinde Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü destek sağlamıştır. Sınav aşamasında Gölhisar Belediyesinin açtığı spor kursları da öğrencilerimizin başarısında önemli rol oynamıştır ” dedi.

Yüksekokul Müdürü Öztürk açıklamasının devamında; “Ormancılık bölümü öğrencilerimizi ve hocalarımızı ülkemiz istihdamına sağladıkları katkı dolayısıyla kutlar, bu gururu ilçemize yaşatan Öğrencilerimizi tebrik eder, Meslek hayatlarında başarılar dileriz” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.