OTOPARK SORUNUNDA BURDUR BÜYÜK ÇIKMAZDA!

DİĞER 02.10.2018 - 10:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2789+ kez okundu.
 

OTOPARK SORUNUNDA BURDUR BÜYÜK ÇIKMAZDA!

Burdur kendi olarak her geçen gün büyük bir çıkmaza sürükleniyoruz. Belediyelerin asli görevi olan İmar Planları, İlin 50-100 yıllık geleceğine yön veren projeksiyonlardır.
Burdur Belediye Meclisi üyesi Yavuz Mehmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada; Burdur’un otopark ve altyapı hizmetleri konusuna değindi. Kaya elbette sorunun tamamen bugün ile ilgisinin bulunmadığını belirttiği yazısında. Kanalizasyon, su, doğalgaz gibi yeraltı yatırımları yanı sıra, yer üstünde de yapılması gereken yatırımlar vardır. Bunları Engelliler Kanununa uygun olarak yapılması gereken kaldırımlar, parklar, yeşil alanlar ve otoparklar olarak sıralayabiliriz. ARTIŞ YÜZDE 23 Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre Burdur Merkezde 2013 yılında, 21302 adet otomobil bulunurken, araç sayısı 2014 de 22534, 2015 de 23981, 2016 da 25439, 2017 de 26039’a çıkmıştır. İlimizde %23 lük artışla 5 yılda 4737 otomobil daha yeni otopark arayışındadır. NEREYE PARK EDECEKLER? Peki insanlar araçlarını nereye park edecekler? Ceplerine koyacak değiller ya... Uyanık Müteahhit veya İnşaat sahipleri, daire başına 1-2 Bin TL. ödeyerek kendi sorumluluklarını ucuza çözdüklerini düşünüyor! Oysa 1 araçlık otopark alanı için yaklaşık 20 Bin TL. gereklidir. Belediye oy kaygısı ile soruna eğilip çare üretemiyor. 5 yılda 350 araçlık kapalı otopark yapılırken, ilave 4737 araç Burdur sokaklarını ve caddelerini istila etmektedir. Sayısı 2023’de 33 Bin 500’ü geçmesi muhtemel olan araç sahiplerini, çok ama çook büyük otopark sıkıntısı bekliyor! ÇÖZÜM SEMT OTOPARKLARI ‘Yollar Yayalar İçindir’ sloganı ile otopark ve trafik sorunu çözülemez. Sorun ancak katlı semt otoparkları ile çözülür. Bu yönde acil kamulaştırma ve semt otoparkları yapılmalıdır. Gazi Caddesi trafiği, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanı istikametine tek yön ile çözülmelidir. Halk otobüsü ve ambulanslar çok sıkıntılar yaşarken kazalar da olmaktadır. Belediye Başkanı ve İmar Müdürlüğü katlı otopark alanları bulmak zorundadır. İnşaat ruhsatı verilmeli ama alınması gereken önlemler de mutlaka uygulanmalıdır. Site içerisinde çözmek kaydı ile inşaat ruhsatı verilen bloklarda, iskan ruhsatı verilirken, otoparkların yapılıp yapılmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Yeterli otopark yapacak para yok ise kaynak bulunabilir. El ele vererek yapılabilir. Yeter ki katılımcı yönetim anlayışı bulunsun  
Burdur kendi olarak her geçen gün büyük bir çıkmaza sürükleniyoruz. Belediyelerin asli görevi olan İmar Planları, İlin 50-100 yıllık geleceğine yön veren projeksiyonlardır.

Burdur Belediye Meclisi üyesi Yavuz Mehmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada; Burdur’un otopark ve altyapı hizmetleri konusuna değindi. Kaya elbette sorunun tamamen bugün ile ilgisinin bulunmadığını belirttiği yazısında. Kanalizasyon, su, doğalgaz gibi yeraltı yatırımları yanı sıra, yer üstünde de yapılması gereken yatırımlar vardır. Bunları Engelliler Kanununa uygun olarak yapılması gereken kaldırımlar, parklar, yeşil alanlar ve otoparklar olarak sıralayabiliriz.

ARTIŞ YÜZDE 23

Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre Burdur Merkezde 2013 yılında, 21302 adet otomobil bulunurken, araç sayısı 2014 de 22534, 2015 de 23981, 2016 da 25439, 2017 de 26039’a çıkmıştır. İlimizde %23 lük artışla 5 yılda 4737 otomobil daha yeni otopark arayışındadır.

NEREYE PARK EDECEKLER?

Peki insanlar araçlarını nereye park edecekler? Ceplerine koyacak değiller ya... Uyanık Müteahhit veya İnşaat sahipleri, daire başına 1-2 Bin TL. ödeyerek kendi sorumluluklarını ucuza çözdüklerini düşünüyor! Oysa 1 araçlık otopark alanı için yaklaşık 20 Bin TL. gereklidir. Belediye oy kaygısı ile soruna eğilip çare üretemiyor. 5 yılda 350 araçlık kapalı otopark yapılırken, ilave 4737 araç Burdur sokaklarını ve caddelerini istila etmektedir. Sayısı 2023’de 33 Bin 500’ü geçmesi muhtemel olan araç sahiplerini, çok ama çook büyük otopark sıkıntısı bekliyor!

ÇÖZÜM SEMT OTOPARKLARI

‘Yollar Yayalar İçindir’ sloganı ile otopark ve trafik sorunu çözülemez. Sorun ancak katlı semt otoparkları ile çözülür. Bu yönde acil kamulaştırma ve semt otoparkları yapılmalıdır. Gazi Caddesi trafiği, Köprübaşından Cumhuriyet Meydanı istikametine tek yön ile çözülmelidir. Halk otobüsü ve ambulanslar çok sıkıntılar yaşarken kazalar da olmaktadır. Belediye Başkanı ve İmar Müdürlüğü katlı otopark alanları bulmak zorundadır. İnşaat ruhsatı verilmeli ama alınması gereken önlemler de mutlaka uygulanmalıdır. Site içerisinde çözmek kaydı ile inşaat ruhsatı verilen bloklarda, iskan ruhsatı verilirken, otoparkların yapılıp yapılmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Yeterli otopark yapacak para yok ise kaynak bulunabilir. El ele vererek yapılabilir. Yeter ki katılımcı yönetim anlayışı bulunsun

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.