ÖZÇELİK, 22 MERMER TEKNOLOJİLERİ FUARINI ZİYARET ETTİ.

TEKNOLOJİ 25.03.2016 - 10:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3475+ kez okundu.
 

ÖZÇELİK, 22 MERMER TEKNOLOJİLERİ FUARINI ZİYARET ETTİ.

Burdur'un Lokomotifi Mermercilerimizi İzmir'de yalnız bırakmadı. Milletvekilimiz, Bayram Özçelik, bu yıl 22.si düzenlenen “Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı” ziyaret etti.
Özçelik, Burdur'un ihracatının büyük bir kısmının mermer sektöründen karşılandığını belirtti. Bu konuda ihracatın arttırılması için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Vekil Özçelik beraberinde Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu , Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, BAİB Genel Sekreteri Füsun Evrensevdi, Bucak Mermerciler Derneği Başkanı Hasan Kurt, Burdur Mermerciler ve Madenciler Derneği (BURMER) Başkanı Hakkı Arslan ve Burdur Doğaltaş Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci'den oluşan heyetle birlikte fuarda yer alan Burdurlu firmaları ziyaret etti.   Burdur'da katma değer yaratmada büyük bir sektör haline gelen mermer sektöründe faaliyet gösteren firmaların açtıkları standları tek tek ziyaret eden Millevekili Özçelik, "Bu ve buna benzer organizasyonlar kentin gelişimi ve tanıtılması açısından son derece önemli organizasyonlardır. Fuarda stant açarak yer alan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. Bilindiği üzere Burdur ihracatının yüzde 50’sini mermerden sağlayan bir kent. Bu nedenle sektör için fuar ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.    Burdur'da ekonominin bel kemiği olan mermer sektörünün geliştirilmesi ve kalkınması adına yapılan çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Özçelik, "Burdur ciddi bir istihdam sağlayan sektörün kalkınması için taşın altına herkesin elini koyması gerekli. Bu sebeple yatırımcıların ilimize yönlendirilmesi ve mevcut ihracat potansiyelinin arttırılması adına bizler tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarına destek vermeye ve üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız" ifadelerini kullandı. Milletvekili Özçelik konuşmasında "Burdurlu sanayicilerimizi böylesi önemli organizasyonlarda görmek bizleri gururlandırmaktadır. Gelişen ve hızla değişen dünyamıza ayak uydurabilmek için modern çağın gerekliliklerini yerine getirmek ve Dünya pazarında rekabet edebilir bir düzeye ulaşmak gerekiyor. Şükürler olsun ki bugün Burdur ilimizde hizmet veren sanayicilerimiz bunun kapılarını aralamışlar ve bugün adını bile duymadığımız ülkelere ihracat gerçekleştirmeyi birçok ilden daha önce başarmışlardır. İlimizin insanı müteşebbis bir ruha sahiptir" dedi.   Fuarda stant açan tüm firmaları tebrik eden Milletvekili Özçelik, "Bugün fuar alanında stand açan firmalarımız birçok ülkeye yapılacak olan ihracatın kapılarını İzmir'den açmaktadırlar. Fuara katılan firma yetkileriyle yaptığımız görüşmelerde gördüğümüz tablo bizleri sevindirmiştir. Firma yetkilerimiz fuarın kendilerine ciddi bağlantılar kurmalarına vesile olduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle ön görüşmeler gerçekleştirerek ileriye dönük adımlar atıklarını dile getirdiler. Burdurlu sanayicimiz artık kabuğunu kırmış dünya pazarında kendinden bahsedilmesini sağlar hale gelmiştir. Bu manada dünyanın dört bir yanına uzanan ve ihracat gerçekleştiren çalışkan ve cesur hemşerilerimizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.  
Burdur'un Lokomotifi Mermercilerimizi İzmir'de yalnız bırakmadı. Milletvekilimiz, Bayram Özçelik, bu yıl 22.si düzenlenen “Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı” ziyaret etti.

Özçelik, Burdur'un ihracatının büyük bir kısmının mermer sektöründen karşılandığını belirtti. Bu konuda ihracatın arttırılması için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Vekil Özçelik beraberinde Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu , Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, BAİB Genel Sekreteri Füsun Evrensevdi, Bucak Mermerciler Derneği Başkanı Hasan Kurt, Burdur Mermerciler ve Madenciler Derneği (BURMER) Başkanı Hakkı Arslan ve Burdur Doğaltaş Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci'den oluşan heyetle birlikte fuarda yer alan Burdurlu firmaları ziyaret etti.

 

Burdur'da katma değer yaratmada büyük bir sektör haline gelen mermer sektöründe faaliyet gösteren firmaların açtıkları standları tek tek ziyaret eden Millevekili Özçelik, "Bu ve buna benzer organizasyonlar kentin gelişimi ve tanıtılması açısından son derece önemli organizasyonlardır. Fuarda stant açarak yer alan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. Bilindiği üzere Burdur ihracatının yüzde 50’sini mermerden sağlayan bir kent. Bu nedenle sektör için fuar ayrı bir önem taşımaktadır" dedi. 

 

Burdur'da ekonominin bel kemiği olan mermer sektörünün geliştirilmesi ve kalkınması adına yapılan çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Özçelik, "Burdur ciddi bir istihdam sağlayan sektörün kalkınması için taşın altına herkesin elini koyması gerekli. Bu sebeple yatırımcıların ilimize yönlendirilmesi ve mevcut ihracat potansiyelinin arttırılması adına bizler tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarına destek vermeye ve üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Özçelik konuşmasında "Burdurlu sanayicilerimizi böylesi önemli organizasyonlarda görmek bizleri gururlandırmaktadır. Gelişen ve hızla değişen dünyamıza ayak uydurabilmek için modern çağın gerekliliklerini yerine getirmek ve Dünya pazarında rekabet edebilir bir düzeye ulaşmak gerekiyor. Şükürler olsun ki bugün Burdur ilimizde hizmet veren sanayicilerimiz bunun kapılarını aralamışlar ve bugün adını bile duymadığımız ülkelere ihracat gerçekleştirmeyi birçok ilden daha önce başarmışlardır. İlimizin insanı müteşebbis bir ruha sahiptir" dedi.

 

Fuarda stant açan tüm firmaları tebrik eden Milletvekili Özçelik, "Bugün fuar alanında stand açan firmalarımız birçok ülkeye yapılacak olan ihracatın kapılarını İzmir'den açmaktadırlar. Fuara katılan firma yetkileriyle yaptığımız görüşmelerde gördüğümüz tablo bizleri sevindirmiştir. Firma yetkilerimiz fuarın kendilerine ciddi bağlantılar kurmalarına vesile olduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle ön görüşmeler gerçekleştirerek ileriye dönük adımlar atıklarını dile getirdiler. Burdurlu sanayicimiz artık kabuğunu kırmış dünya pazarında kendinden bahsedilmesini sağlar hale gelmiştir. Bu manada dünyanın dört bir yanına uzanan ve ihracat gerçekleştiren çalışkan ve cesur hemşerilerimizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.