ÖZÇELİK AK PARTİ GENEL MERKEZİNDEKİ GÖRECİNE BAŞLADI

SİYASET 17.02.2016 - 16:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3761+ kez okundu.
 

ÖZÇELİK AK PARTİ GENEL MERKEZİNDEKİ GÖRECİNE BAŞLADI

Temel düzeyde İşitme Engelli vatandaşlarımızla anlaşmayı hedefleyen kursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve 81 İl Teşkilatından gelen yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.
AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenmiş bulunan İşitme Engellileri anlamaya ve konuşmaya yönelik “İşaret Dili” Eğitim programı 08-15 Şubat 2016 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Temel düzeyde İşitme Engelli vatandaşlarımızla anlaşmayı hedefleyen kursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve 81 İl Teşkilatından gelen yaklaşık 200 kişi katılım sağladı. AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Engelli kardeşlerimizle farkındalığı artırmak, kolay iletişim kurmak ve onların sorunlarını daha iyi anlayabilmek için bir çalışma başlattık. Amacımız işitme engelli arkadaşlarımızın toplumda yaşadıkları problemlere yardımcı olabilmek. Engelli kardeşlerimizle toplum arasında köprü oluşturarak iletişimlerini güçlendirmek ve onlarla birlikte yürümektir ”dedi. AK Parti hükümeti olarak engellilerin topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, bir yandan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırırken, diğer yandan da engelli vatandaşların istihdam alanlarını genişlettiklerini söyledi. İşitme engelli vatandaşlarla iyi bir diyalog ortamı oluşturmak, aynı dil ve duyguları paylaşabilmek için işaret dili kursu başlattıklarını ifade eden, Özçelik, geliştirdikleri projelerle bir dönem evlerde yaşamaya mahkûm olan engelli vatandaşları evlerden çıkardıklarını ifade etti. İşitme engellilerin toplumda yaşadıkları en büyük sorunun ‘anlaşılamamak’ olduğunu vurgulayan Özçelik, “Bunun için de kendi ifadeleriyle anadilleri olan, işaret dilinin Anayasal bir hak olarak tanımlanmasını istiyorlar. Çünkü anlaşılamamanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyorlar” dedi. Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı’nca yapılan son araştırmaya göre Türkiye’de 8.5 milyon engelli vatandaşın 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli olduğunu kaydeden Özçelik, “Bu sayı toplam engellilerin yüzde 22’sini oluşturuyor. AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, sosyal değişim ve dönüşüm çerçevesinde özellikle de sosyal politika alanlarında birçok çalışmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda tüm engelleri aşacak bir diyalog ortamının oluşturulması ve işitme engelli vatandaşlarımız ile aynı dili ve duyguları paylaşabilmek için işaret dili kursu düzenledik. 81 il teşkilatından gelen yaklaşık 200 kursiyerimize sertifikalarını ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başarı dilekleri ile teslim ettik. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Sosyal Politikalar Başkanımız, Takım liderimiz Sayın Prof.Dr.Nukhet Hotar’a’da Türkiye’nin sosyal hayatına sağladığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  
Temel düzeyde İşitme Engelli vatandaşlarımızla anlaşmayı hedefleyen kursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve 81 İl Teşkilatından gelen yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenmiş bulunan İşitme Engellileri anlamaya ve konuşmaya yönelik “İşaret Dili” Eğitim programı 08-15 Şubat 2016 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Temel düzeyde İşitme Engelli vatandaşlarımızla anlaşmayı hedefleyen kursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve 81 İl Teşkilatından gelen yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Engelli kardeşlerimizle farkındalığı artırmak, kolay iletişim kurmak ve onların sorunlarını daha iyi anlayabilmek için bir çalışma başlattık. Amacımız işitme engelli arkadaşlarımızın toplumda yaşadıkları problemlere yardımcı olabilmek. Engelli kardeşlerimizle toplum arasında köprü oluşturarak iletişimlerini güçlendirmek ve onlarla birlikte yürümektir ”dedi.

AK Parti hükümeti olarak engellilerin topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, bir yandan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırırken, diğer yandan da engelli vatandaşların istihdam alanlarını genişlettiklerini söyledi. İşitme engelli vatandaşlarla iyi bir diyalog ortamı oluşturmak, aynı dil ve duyguları paylaşabilmek için işaret dili kursu başlattıklarını ifade eden, Özçelik, geliştirdikleri projelerle bir dönem evlerde yaşamaya mahkûm olan engelli vatandaşları evlerden çıkardıklarını ifade etti. İşitme engellilerin toplumda yaşadıkları en büyük sorunun ‘anlaşılamamak’ olduğunu vurgulayan Özçelik, “Bunun için de kendi ifadeleriyle anadilleri olan, işaret dilinin Anayasal bir hak olarak tanımlanmasını istiyorlar. Çünkü anlaşılamamanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyorlar” dedi.

Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı’nca yapılan son araştırmaya göre Türkiye’de 8.5 milyon engelli vatandaşın 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli olduğunu kaydeden Özçelik, “Bu sayı toplam engellilerin yüzde 22’sini oluşturuyor. AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, sosyal değişim ve dönüşüm çerçevesinde özellikle de sosyal politika alanlarında birçok çalışmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda tüm engelleri aşacak bir diyalog ortamının oluşturulması ve işitme engelli vatandaşlarımız ile aynı dili ve duyguları paylaşabilmek için işaret dili kursu düzenledik. 81 il teşkilatından gelen yaklaşık 200 kursiyerimize sertifikalarını ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başarı dilekleri ile teslim ettik. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Sosyal Politikalar Başkanımız, Takım liderimiz Sayın Prof.Dr.Nukhet Hotar’a’da Türkiye’nin sosyal hayatına sağladığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.