ÖZÇELİK, GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL’LİK HİBE KREDİ

SİYASET 26.02.2016 - 14:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3861+ kez okundu.
 

ÖZÇELİK, GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL’LİK HİBE KREDİ

Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik, Genç çiftlere yönelik 30 bin lira hibe ile ilgili olarak karar, Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Burdur AK Parti Milletvekili, Yaptığı yazılı açıklamada; Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesini amaçlayan karara göre, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelerine 30 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Ak Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı açıklamada, “20 binden az olan kırsal kesimdeki 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerimiz 30 bin TL’ye kadar olan bu hibeden yararlanabilecek. 30 bin liralık hibe desteği 31 Aralık 2018’e kadar devam edecek. Hibe desteği 81 il için geçerli olacak. Hibe ödemesinin yapabilmesi için hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması şartı aranıyor. Genç çiftçiler, bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek. ”dedi. 30 bin TL’lik hibeden kimler yararlanacak? Milletvekili Özçelik, “AK Parti’nin seçim vaatleri arasında bulunan genç çiftlere yönelik 30 bin lira hibe ile ilgili olarak karar, Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre nüfusu 20 binden az olan kırsal kesimdeki, 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin, bitkisel, hayvansal ve yöresel tarım ürünlerine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Köye dönüşü teşvik etmek amacıyla kırsalda yaşayan genç çiftçilere, kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilecek 30 bin lira hibe desteğinin kapsamı belli oldu. Tüm vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun. ”açıklamasında bulundu.  
Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik, Genç çiftlere yönelik 30 bin lira hibe ile ilgili olarak karar, Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Burdur AK Parti Milletvekili, Yaptığı yazılı açıklamada; Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesini amaçlayan karara göre, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelerine 30 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak.

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı açıklamada, “20 binden az olan kırsal kesimdeki 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerimiz 30 bin TL’ye kadar olan bu hibeden yararlanabilecek. 30 bin liralık hibe desteği 31 Aralık 2018’e kadar devam edecek. Hibe desteği 81 il için geçerli olacak. Hibe ödemesinin yapabilmesi için hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması şartı aranıyor. Genç çiftçiler, bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek. ”dedi.

30 bin TL’lik hibeden kimler yararlanacak?

Milletvekili Özçelik, “AK Parti’nin seçim vaatleri arasında bulunan genç çiftlere yönelik 30 bin lira hibe ile ilgili olarak karar, Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre nüfusu 20 binden az olan kırsal kesimdeki, 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin, bitkisel, hayvansal ve yöresel tarım ürünlerine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Köye dönüşü teşvik etmek amacıyla kırsalda yaşayan genç çiftçilere, kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilecek 30 bin lira hibe desteğinin kapsamı belli oldu. Tüm vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun. ”açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.