ÖZÇELİK KÖYÜNÜN SU SORUNUNU ÇÖZECEK

24.09.2016 - 09:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3526+ kez okundu.
 

ÖZÇELİK KÖYÜNÜN SU SORUNUNU ÇÖZECEK

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, beraberindeki heyet ile birlikte Burdur Merkeze bağlı Güneyyayla köyünde ve Yeşilova ilçesinde incelemelerde bulundu.
Milletvekili Özçelik'e eşlik eden heyette DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun,DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Baysal ve Nadir Abay, Burdur Şube Müdürü Cem Çoban, Proje İnşaat Müdürü Halil Akar, Ak Parti Yeşilova ilçe Başkanı Ahmet Deniz ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Selek bulundu.  Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özçelik, Burdur Merkeze bağlı Güneyyayla köyünde su sıkıntısını gidermek için sondaj yeri çalışmasını yerinde incelemelerde bulunduk. Köy Muhtarımız Veysel Solak ve köylülerle birlikte sondaj vurulacak yerin tespitinde DSİ Bölge Müdürümüz ve Müdür yardımcılarımız ile mühendisler görüşlerini bildirerek çalışma yapılacağını belirttiler." Dedi.   Milletvekili Özçelik “Daha sonra Yeşilova ilçemizde bizzat yakından takip ettiğim Salda  Göleti ve Güney Göleti'nde incelemelerde bulunduk. 4750 dekar sulama alanına sahip Burdur Yeşilova Salda Göleti ve Sulaması İnşaatı işinde sıyırma kazıları hızla devam ediyor. "Dedi.   Güney Göleti ile ilgili bilgi veren Özçelik "Güney Göleti’nde gövde dolgu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Temelden yüksekliği 48 metre olan gölet inşaatı tamamlandığında 6 bin 220 dekar mümbit tarım arazisi suya kavuşacak. Su depolama hacmi 1 milyon 191 bin 16 metreküp olan gölet inşaatı kapsamında 37 kilometrelik boru hattı döşenecek." Dedi.   Burdur Tarım'da marka olacak diyen Milletvekili Özçelik " Yapılan bu yatırımlarla sulanabilir arazilerimiz hızla artmakta ve ilimiz Tarım'da Marka Kent olma yolunda hızla ilerlemekte. İlimize yapılacak olan yatırımlarda büyük destek veren Fahri Hemşerimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, DSİ Genel Müdürümüz Murat Acu'ya, yapılan her projeyi bizzat yakından takip eden DSİ Bölge Müdürümüz Adem Coşkun ve Ekibine hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Yapılan yatırımlar İlimize ve Yeşilova'mıza hayırlı olsun." Dedi.
Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, beraberindeki heyet ile birlikte Burdur Merkeze bağlı Güneyyayla köyünde ve Yeşilova ilçesinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Özçelik'e eşlik eden heyette DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun,DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Baysal ve Nadir Abay, Burdur Şube Müdürü Cem Çoban, Proje İnşaat Müdürü Halil Akar, Ak Parti Yeşilova ilçe Başkanı Ahmet Deniz ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Selek bulundu.

 Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özçelik, Burdur Merkeze bağlı Güneyyayla köyünde su sıkıntısını gidermek için sondaj yeri çalışmasını yerinde incelemelerde bulunduk. Köy Muhtarımız Veysel Solak ve köylülerle birlikte sondaj vurulacak yerin tespitinde DSİ Bölge Müdürümüz ve Müdür yardımcılarımız ile mühendisler görüşlerini bildirerek çalışma yapılacağını belirttiler." Dedi. 

 Milletvekili Özçelik “Daha sonra Yeşilova ilçemizde bizzat yakından takip ettiğim Salda  Göleti ve Güney Göleti'nde incelemelerde bulunduk. 4750 dekar sulama alanına sahip Burdur Yeşilova Salda Göleti ve Sulaması İnşaatı işinde sıyırma kazıları hızla devam ediyor. "Dedi. 
 Güney Göleti ile ilgili bilgi veren Özçelik "Güney Göleti’nde gövde dolgu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Temelden yüksekliği 48 metre olan gölet inşaatı tamamlandığında 6 bin 220 dekar mümbit tarım arazisi suya kavuşacak. Su depolama hacmi 1 milyon 191 bin 16 metreküp olan gölet inşaatı kapsamında 37 kilometrelik boru hattı döşenecek." Dedi. 
 Burdur Tarım'da marka olacak diyen Milletvekili Özçelik " Yapılan bu yatırımlarla sulanabilir arazilerimiz hızla artmakta ve ilimiz Tarım'da Marka Kent olma yolunda hızla ilerlemekte. İlimize yapılacak olan yatırımlarda büyük destek veren Fahri Hemşerimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, DSİ Genel Müdürümüz Murat Acu'ya, yapılan her projeyi bizzat yakından takip eden DSİ Bölge Müdürümüz Adem Coşkun ve Ekibine hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Yapılan yatırımlar İlimize ve Yeşilova'mıza hayırlı olsun." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.