POLİS İL MERKEZİ VE İLÇELERDE SUÇ ŞEBEKELERİNE GÖZ AÇTIRMADI

ASAYİŞ 13.05.2019 - 14:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4553+ kez okundu.
 

POLİS İL MERKEZİ VE İLÇELERDE SUÇ ŞEBEKELERİNE GÖZ AÇTIRMADI

Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler il merkezi ve ilçelerde yaptıkları suç şebekelerine göz açtırmayarak ilgilileri adli makamlara teslim ettiler
Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler il merkezi ve ilçelerde yaptıkları denetimler sonucu başta uyuşturucu/uyarıcı maddelerin ticaretini yapan zehir tacirleri olmak üzere, halk sağlığını hiçe sayan suç şebekelerine göz açtırmadılar halk sağlığını hiçe sayarak sahte alkol yapan, satan şahıslar ve cep telefonu IMEI kopyalaması ve kaçak cep telefonu satışı yapan şahıslara yönelik son bir aylık dönemde yürütülen çalışmalarda 32,6 gram eroin, 2,55 gram metamfetamin, 2,79 gram skunk, 37,13 gram esrar ile 20 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiş, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 1.045 TL paraya el konulmuştur. Bu çalışmalarda “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan 12 şahıs ve “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan 2 şahıs hakkında adli tahkikat yapılmış, işlem yapılan şahıslardan 1 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.   Halk sağlığını hiçe sayarak sahte (ev yapımı) alkol yapan ve satan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucu; sahte 18 litre Rakı, 13 litre Votka, 0,4 litre Viski, 14.95 litre Etil Alkol, 2.9 kg Anason bitkisi, Alkol üretme düzeneği ve 1 adet Bomemetre (Alkol derecesini ayarlama amaçlı) ele geçirilmiş, yakalanan 2 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Ruhsatsız silah satışı/ticareti kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; kargo firmasında teslim alınmadığı için geri gönderim olarak bekletildiği tespit edilen 20 adet pompalı tüfek ele geçirilmiş, yakalanan 1 şahıs ifadesi akabinde serbest bırakılmıştır.  Kayıt dışı cep telefonu satışı ve cep telefonu IMEI kopyalaması kapsamında yapılan çalışmalarda tespit edilen 24 işyerine yapılan operasyonda;  43 adet kayıt dışı cep telefonu, 29 adet IMEI kopyalaması yapılan cep telefonu, 1 adet Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca haberleşme bağlantısı kesilen cep telefonu ile kopyalama işleminde kullanılan 3 adet box cihazı ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.  
Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler il merkezi ve ilçelerde yaptıkları suç şebekelerine göz açtırmayarak ilgilileri adli makamlara teslim ettiler

Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler il merkezi ve ilçelerde yaptıkları denetimler sonucu başta uyuşturucu/uyarıcı maddelerin ticaretini yapan zehir tacirleri olmak üzere, halk sağlığını hiçe sayan suç şebekelerine göz açtırmadılar halk sağlığını hiçe sayarak sahte alkol yapan, satan şahıslar ve cep telefonu IMEI kopyalaması ve kaçak cep telefonu satışı yapan şahıslara yönelik son bir aylık dönemde yürütülen çalışmalarda

32,6 gram eroin, 2,55 gram metamfetamin, 2,79 gram skunk, 37,13 gram esrar ile 20 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiş, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 1.045 TL paraya el konulmuştur. Bu çalışmalarda “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan 12 şahıs ve “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan 2 şahıs hakkında adli tahkikat yapılmış, işlem yapılan şahıslardan 1 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

 Halk sağlığını hiçe sayarak sahte (ev yapımı) alkol yapan ve satan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucu; sahte 18 litre Rakı, 13 litre Votka, 0,4 litre Viski, 14.95 litre Etil Alkol, 2.9 kg Anason bitkisi, Alkol üretme düzeneği ve 1 adet Bomemetre (Alkol derecesini ayarlama amaçlı) ele geçirilmiş, yakalanan 2 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Ruhsatsız silah satışı/ticareti kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; kargo firmasında teslim alınmadığı için geri gönderim olarak bekletildiği tespit edilen 20 adet pompalı tüfek ele geçirilmiş, yakalanan 1 şahıs ifadesi akabinde serbest bırakılmıştır.

 Kayıt dışı cep telefonu satışı ve cep telefonu IMEI kopyalaması kapsamında yapılan çalışmalarda tespit edilen 24 işyerine yapılan operasyonda;  43 adet kayıt dışı cep telefonu, 29 adet IMEI kopyalaması yapılan cep telefonu, 1 adet Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca haberleşme bağlantısı kesilen cep telefonu ile kopyalama işleminde kullanılan 3 adet box cihazı ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.