PROTEIN AGIRLIKLI BESLENME KALP SAGLIGINIZI ETKILEYEBILIR

SAĞLIK 20.06.2018 - 17:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4140+ kez okundu.
 

PROTEIN AGIRLIKLI BESLENME KALP SAGLIGINIZI ETKILEYEBILIR

Finlandiya’da protein ağırlıklı beslenme üzerine 22 yıl süren bilimsel bir araştırma tıp otoriteleri tarafından ayrıntılı olarak yapılmıştır.
Araştırmada 2441 sağlıklı erkek birey üzerinde proteinden zengin beslenmenin etkileri değerlendirilmiştir. Katılımcılar 42 - 60 yaş arasında yer almakla birlikte düzenli olarak kontrolleri yapılmış ve bu süre zarfında proteinden zengin beslenme tarzını benimsemişlerdir. 22 yılın sonunda araştırmaya katılan katılımcıların %14’ünde kalp yetersizliği geliştiği gözlemlenmiş ve protein ağırlıklı beslenme ile ilişkisi ortaya konulmuştur. Sonuçları değerlendiren bilim adamları, hayvansal ya da bitkisel protein ağırlıklı beslenenler arasında kalp yetersizliğine yol açma açısından anlamlı bir fark saptamamışlardır. Ancak balık kaynaklı protein ve yumurta proteinin kalp yetersizliği açısından bir etkisi olmadığını ortaya koymuşlardır.   Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr.Ahmet Özkara araştırmanın sonuçlarını yorumluyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve görseller ektedir. Değerlendirmenize sunar, iyi çalışmalar dilerim.  
Finlandiya’da protein ağırlıklı beslenme üzerine 22 yıl süren bilimsel bir araştırma tıp otoriteleri tarafından ayrıntılı olarak yapılmıştır.

Araştırmada 2441 sağlıklı erkek birey üzerinde proteinden zengin beslenmenin etkileri değerlendirilmiştir. Katılımcılar 42 - 60 yaş arasında yer almakla birlikte düzenli olarak kontrolleri yapılmış ve bu süre zarfında proteinden zengin beslenme tarzını benimsemişlerdir. 22 yılın sonunda araştırmaya katılan katılımcıların %14’ünde kalp yetersizliği geliştiği gözlemlenmiş ve protein ağırlıklı beslenme ile ilişkisi ortaya konulmuştur. Sonuçları değerlendiren bilim adamları, hayvansal ya da bitkisel protein ağırlıklı beslenenler arasında kalp yetersizliğine yol açma açısından anlamlı bir fark saptamamışlardır. Ancak balık kaynaklı protein ve yumurta proteinin kalp yetersizliği açısından bir etkisi olmadığını ortaya koymuşlardır.

 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr.Ahmet Özkara araştırmanın sonuçlarını yorumluyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve görseller ektedir. Değerlendirmenize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.