REKTÖR ADEM KORKMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

YAŞAM 22.11.2019 - 18:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2156+ kez okundu.
 

REKTÖR ADEM KORKMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Öğretmenlerimiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.
Bu nedenle herkesin hem kendisi hem de çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” Bu anlayış çerçevesinde eğitime gereken ilginin gösterilmesi, toplumun her kesimine nitelikli eğitim imkânlarının sunulması, iktisadi ve toplumsal her türlü kalkınmanın ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşabilmenin kaçınılmaz önkoşuludur. Bu kalkınmadaki en büyük rol, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "irfan ordusu" olarak hitap ettiği gönüllere ve akıllara hükmedebilen eğitim neferlerimize, öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphesizdir ki güçlü bir "irfan ordusu” da nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür. Tarihimizi yakından inceleyenler bilir ki Türk milleti ilime, ilim ve irfan sahibi kimselere her zaman değer vermiş; bilim insanına, bilim öğretene, eğitim verene, bu uğurda ömür vakfedene hürmette kusur etmemiş, eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâra sahip çıkmış bir millettir. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyorum. Bu nedenledir ki daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, öğretmenlik mesleğine kendini adayarak, istikbalimizin teminatı olan genç nesillerimizin yolunu aydınlatan, yıllarca ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan bu kutsal görevi yerine getiren ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adayı öğrencilerimizin, emekli olmuş öğretmenlerimizin ve bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan ve daima ileriyi hedefleyen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum  
Öğretmenlerimiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu nedenle herkesin hem kendisi hem de çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” Bu anlayış çerçevesinde eğitime gereken ilginin gösterilmesi, toplumun her kesimine nitelikli eğitim imkânlarının sunulması, iktisadi ve toplumsal her türlü kalkınmanın ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşabilmenin kaçınılmaz önkoşuludur.

Bu kalkınmadaki en büyük rol, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "irfan ordusu" olarak hitap ettiği gönüllere ve akıllara hükmedebilen eğitim neferlerimize, öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphesizdir ki güçlü bir "irfan ordusu” da nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür. Tarihimizi yakından inceleyenler bilir ki Türk milleti ilime, ilim ve irfan sahibi kimselere her zaman değer vermiş; bilim insanına, bilim öğretene, eğitim verene, bu uğurda ömür vakfedene hürmette kusur etmemiş, eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâra sahip çıkmış bir millettir.

İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyorum. Bu nedenledir ki daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, öğretmenlik mesleğine kendini adayarak, istikbalimizin teminatı olan genç nesillerimizin yolunu aydınlatan, yıllarca ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan bu kutsal görevi yerine getiren ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adayı öğrencilerimizin, emekli olmuş öğretmenlerimizin ve bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan ve daima ileriyi hedefleyen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.