RUS SİLAH SİSTEMİ ÜZERİNE TARTIŞMA

TEKNOLOJİ 27.07.2019 - 12:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4562+ kez okundu.
 

RUS SİLAH SİSTEMİ ÜZERİNE TARTIŞMA

Türkiye tarafından bir Rus Füze Savunma Sistemi’nin satın alınması, NATO Ortakları arasında aylardır çekişmeye yol açıyor. ABD, Hassas Veriler nedeniyle çekiniyor.
                  Türkiye, ABD’nin S-400 Yaptırımları Durumunda Karşı Önlemlerle Tehdit Ediyor Türkiye tarafından bir Rus Füze Savunma Sistemi’nin satın alınması, NATO Ortakları arasında aylardır çekişmeye yol açıyor. ABD, Hassas Veriler nedeniyle çekiniyor.   Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus S-400 Silah Sistemi’nin satın alınması konusundaki tartışmada ABD’yi yaptırımlara karşı uyardı. Çavuşoğlu Pazartesi günü TGRT Haber’e, “Amerika bize karşı düşmanca bir tavır alırsa – onlara söylediğimiz gibi, bu sır değil – önlem alıyoruz” ifadesinde bulundu. ABD’nin protestosuna rağmen S-400 Füze Savunma Sistemi’nin Rusya’dan Türkiye’ye teslimatı 12 Temmuz’da başlamıştı. Sistemin satın alınması, Türkiye ile ABD arasında aylardır anlaşmazlıklara neden oluyor. Washington, kendi ifadelerine göre, Rusya’nın yeni Amerikan gizli savaş uçağı F-35’in yetenekleri hakkında silahların hassas radarı aracılığıyla veri toplamasından korkuyor. Türkiye, F-35’in yapımında bir ortaktır ve aslında yaklaşık 100 jet almalıdır. Ancak Beyaz Saray, geçen hafta anlaşmayı bozdu ve Türkiye’nin savaş uçağı programından çıkarıldığını açıkladı. Bu işlem, aşamalı olarak Mart 2020’de tamamlanmalıdır. ABD ayrıca Türkiye’ye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını da kontrol etmektedir. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın cezai önlemler istemediğini belirtti. “Bunu Trump’tan bekliyoruz.” ABD Başkanı, Perşembe günü yaptırımlarla ilgili şunları söyledi: “Buna bakacağız.” Ne olacağını görecekler.    
Türkiye tarafından bir Rus Füze Savunma Sistemi’nin satın alınması, NATO Ortakları arasında aylardır çekişmeye yol açıyor. ABD, Hassas Veriler nedeniyle çekiniyor.

                  Türkiye, ABD’nin S-400 Yaptırımları Durumunda Karşı Önlemlerle Tehdit Ediyor

Türkiye tarafından bir Rus Füze Savunma Sistemi’nin satın alınması, NATO Ortakları arasında aylardır çekişmeye yol açıyor. ABD, Hassas Veriler nedeniyle çekiniyor.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus S-400 Silah Sistemi’nin satın alınması konusundaki tartışmada ABD’yi yaptırımlara karşı uyardı. Çavuşoğlu Pazartesi günü TGRT Haber’e, “Amerika bize karşı düşmanca bir tavır alırsa – onlara söylediğimiz gibi, bu sır değil – önlem alıyoruz” ifadesinde bulundu.

ABD’nin protestosuna rağmen S-400 Füze Savunma Sistemi’nin Rusya’dan Türkiye’ye teslimatı 12 Temmuz’da başlamıştı. Sistemin satın alınması, Türkiye ile ABD arasında aylardır anlaşmazlıklara neden oluyor. Washington, kendi ifadelerine göre, Rusya’nın yeni Amerikan gizli savaş uçağı F-35’in yetenekleri hakkında silahların hassas radarı aracılığıyla veri toplamasından korkuyor. Türkiye, F-35’in yapımında bir ortaktır ve aslında yaklaşık 100 jet almalıdır. Ancak Beyaz Saray, geçen hafta anlaşmayı bozdu ve Türkiye’nin savaş uçağı programından çıkarıldığını açıkladı. Bu işlem, aşamalı olarak Mart 2020’de tamamlanmalıdır. ABD ayrıca Türkiye’ye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını da kontrol etmektedir.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın cezai önlemler istemediğini belirtti. “Bunu Trump’tan bekliyoruz.” ABD Başkanı, Perşembe günü yaptırımlarla ilgili şunları söyledi: “Buna bakacağız.” Ne olacağını görecekler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.