RUSYA İLE İLİŞKİLER NORMALE DÖNÜYOR

DÜNYA 29.06.2016 - 16:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4369+ kez okundu.
 

RUSYA İLE İLİŞKİLER NORMALE DÖNÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ileRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama geldi.
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin görüşme sonrası, Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması ve Rusların Türkiye'de tatil yapma yasağının kaldırılması için talimat verdi.Kremlin'den yapılan açıklama şöyle DURDURULAN İLİŞKİLERİN YENİDEN BAŞLATILMASI İÇİN TALİMAT Rus lider, hükümete ilgili makamlara ticari ve ekonomik ve diğer alanlarda ikili ilişkilerin yeniden başlatılması için görüşmelere başlama talimatı vereceğini bildirdi. RUS TURİSTLERE UYGULANAN 'TÜRKİYE KISITLAMASI' KALDIRILIYOR Bu Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerine getirilen kısıtlamanın kaldırılması anlamına geliyor. Aynı zamanda Türk hükümetinin Rus turistlerin Türkiye topraklarındaki güvenliklerini sağlaması bekleniyor. DIŞİŞLERİ BAKANLARI 1 TEMMUZ'DA BİR ARAYA GELİYOR Her iki ülkenin dışişleri bakanlarının, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısında Soçi'de bu yıl 1 Temmuz buluşmaları kararı alındı. Bu toplantıda Suriye'deki sorunların yanı sıra Rus-Türk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ile bölgedeki durum ele alınacak. Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı yakın zamanda özel görüşme düzenlenmesi konusu üzerinde çalışılmasında anlaştılar."  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ileRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin görüşme sonrası, Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması ve Rusların Türkiye'de tatil yapma yasağının kaldırılması için talimat verdi.Kremlin'den yapılan açıklama şöyle

DURDURULAN İLİŞKİLERİN YENİDEN BAŞLATILMASI İÇİN TALİMAT

Rus lider, hükümete ilgili makamlara ticari ve ekonomik ve diğer alanlarda ikili ilişkilerin yeniden başlatılması için görüşmelere başlama talimatı vereceğini bildirdi.

RUS TURİSTLERE UYGULANAN 'TÜRKİYE KISITLAMASI' KALDIRILIYOR

Bu Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerine getirilen kısıtlamanın kaldırılması anlamına geliyor. Aynı zamanda Türk hükümetinin Rus turistlerin Türkiye topraklarındaki güvenliklerini sağlaması bekleniyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI 1 TEMMUZ'DA BİR ARAYA GELİYOR

Her iki ülkenin dışişleri bakanlarının, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısında Soçi'de bu yıl 1 Temmuz buluşmaları kararı alındı. Bu toplantıda Suriye'deki sorunların yanı sıra Rus-Türk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ile bölgedeki durum ele alınacak.

Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı yakın zamanda özel görüşme düzenlenmesi konusu üzerinde çalışılmasında anlaştılar."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.