SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISININ GİDERİLMESİ ANLATILDI

EĞİTİM 21.11.2018 - 17:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2653+ kez okundu.
 

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISININ GİDERİLMESİ ANLATILDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından Burdur’a davet edilen “Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, Üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin sınav kaygısı ve velilere anne ve baba’nın rolü konulu konferans verdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda; Lise son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, bu gün gençlerin teknolojik gelişmeyi çok iyi takip ettiğini ancak gelecek kaygısı düşünmeden yaşama devam ettiklerini söyledi. Gençlerimizin mutlaka öncelikle geleceği düşünme açısından bir hedef belirlemelerinin şart olduğunu bu nedenle de sınavlara hazırlanma sınavda başarı elde etme adına bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojinin bizler için ürettiği materyallerden uzak durmaları gerektiğini bunun yerine kitap okuyarak sınavlara hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Geçmişe göre bu günün insanının şanslı olduğunu ancak günümüz gençliğinin başarıdan ziyade kendisini meşgul edecek materyallere yöneldiğini belirtti. Ayrıca çağır kendisine verdikleri ile hedef belirleme için çaba göstermediği görülmektedir. Bir konudaki başarıyı elde etmenin yolunun mutlaka bireyin özgüveni olması gerekmektedir. Sınavlara hazırlanan bir kişinin mutlaka 6 aylık bir dönem için cep telefonu ile ilgili irtibatını kesmesi derslerine yoğunlaşması gerektiğini belirtti. Ayrıca gençlerimizin iyi bir eğitim görmesi için motivasyon ve özgüveninin yerinde olması ve mesleğinde gelişiminin meslek ahlakı ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Konuşma sunumunun sonunda bazı genç öğrencileri sahneye çağırarak kendilerinin ne olmak istediğini sorarak hedef belirleyip belirlemediklerini sordu onların hitabet yeteneğini ölçtü. Bazı gençlere ise türkü söylettirerek onların sahnede ve toplum önündeki davranışları konusunda denemelerde bulundu.        Eğitimci Yazar Sait Çamlıca aynı salonda Akşam saat 20.00 de öğrenci velilerine “Çocuğun Eğitiminde Anne ve Baba’nın Rolü” konusunda ikinci bir konferans ve söyleşi yapacağı bu şekilde okul ve öğretmenin dışında öğrencinin başarısı konusundaki söyleşileri yapacağı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası yönetimince ifade edildi. Eğitimci- Yazar Sait Ekincinin Konferanslar sırasında sempatik davranışları dikkat çekti.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, tarafından Burdur’a davet edilen “Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, Üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin sınav kaygısı ve velilere anne ve baba’nın rolü konulu konferans verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi salonunda; Lise son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, bu gün gençlerin teknolojik gelişmeyi çok iyi takip ettiğini ancak gelecek kaygısı düşünmeden yaşama devam ettiklerini söyledi. Gençlerimizin mutlaka öncelikle geleceği düşünme açısından bir hedef belirlemelerinin şart olduğunu bu nedenle de sınavlara hazırlanma sınavda başarı elde etme adına bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojinin bizler için ürettiği materyallerden uzak durmaları gerektiğini bunun yerine kitap okuyarak sınavlara hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Geçmişe göre bu günün insanının şanslı olduğunu ancak günümüz gençliğinin başarıdan ziyade kendisini meşgul edecek materyallere yöneldiğini belirtti. Ayrıca çağır kendisine verdikleri ile hedef belirleme için çaba göstermediği görülmektedir. Bir konudaki başarıyı elde etmenin yolunun mutlaka bireyin özgüveni olması gerekmektedir. Sınavlara hazırlanan bir kişinin mutlaka 6 aylık bir dönem için cep telefonu ile ilgili irtibatını kesmesi derslerine yoğunlaşması gerektiğini belirtti.

Ayrıca gençlerimizin iyi bir eğitim görmesi için motivasyon ve özgüveninin yerinde olması ve mesleğinde gelişiminin meslek ahlakı ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Konuşma sunumunun sonunda bazı genç öğrencileri sahneye çağırarak kendilerinin ne olmak istediğini sorarak hedef belirleyip belirlemediklerini sordu onların hitabet yeteneğini ölçtü. Bazı gençlere ise türkü söylettirerek onların sahnede ve toplum önündeki davranışları konusunda denemelerde bulundu.

       Eğitimci Yazar Sait Çamlıca aynı salonda Akşam saat 20.00 de öğrenci velilerine “Çocuğun Eğitiminde Anne ve Baba’nın Rolü” konusunda ikinci bir konferans ve söyleşi yapacağı bu şekilde okul ve öğretmenin dışında öğrencinin başarısı konusundaki söyleşileri yapacağı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası yönetimince ifade edildi. Eğitimci- Yazar Sait Ekincinin Konferanslar sırasında sempatik davranışları dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.