SALDA GÖLÜ CAZİBE MERKEZİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

TURİZM 25.09.2017 - 09:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4058+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ CAZİBE MERKEZİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ilk olarak programı kapsamında Yeşilova İlçesi Salda Gölünde incelemelerde bulundu.
Yeşilova Salda İlçesinde Vali Şerif Yılmaz, ve Bakanlık protokol üyeleri tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş eşi Prof Dr. Sevgi Kurtulmuş ve Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman eşlik etti. Ziyarette Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi'de yer aldı.   Salda Gölü kıyısında Yabancı Ülkelerin Büyük Elçileri, Maslahatgüzarları ve  Ulusal Basın Temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Bakan Kurtulmuş yemeğin ardından ilimiz Turizminin en önemli değerlerinin başında gelen bu yıl 250 bine yakın kişinin ziyaret ettiği Salda Gölünde incelemelerde bulundu.    İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş, Salda Gölü’nün Türkiye’nin saklı cennetlerinden birisi olduğunu belirterek, göldeki güzelliğin korunması gerektiğine vurgu yaptı.   Salda Gölü’nü çok fazla tesislerle, binalarla doldurmadan güzelliğini ve bakir halini korumak gerektiğini belirten Bakan Kurtulmuş, bu yaz Salda ve civarını  250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Daha çok yerli turist ağırlayan Salda Gölü’nün yabancı turist açısından da çok ciddi bir cazibe merkezi olabileceğini dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, gölün doğallığını kirletmeyecek şekilde burada turistik tesislerin yapılabileceğine işaret etti.    Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden Salda Gölü berraklığı, temizliği, derinliği ve eşine az rastlanır beyazlıktaki kumsalları ile adeta saklı kalmış bir tatil cenneti.   Türkiye’nin “Maldiv” kıyıları olarak da anılan doğa harikasının halk arasında cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen kıyıları, Salda Gölü’nü sağlık turizmi için de bir cazibe merkezi haline getiriyor.   Dünyada, Mars gezegeninin özelliklerini taşıyan iki yerden biri konumundaki göl, üzerinde endemik bitki ve hayvan türlerini barındıran, yapılaşmanın yasaklandığı bir sit alanı olarak bakir güzelliğini özenle koruyor.   Kil havuzlarında ziyaretçilerine çamur banyosu imkânı sunan Salda Gölü, bir kamp alanı olarak da özellikle yerli turistin göz bebeği. Daha çok yerli turist ağırlayan Salda Gölü yabancı turist açısından da çok ciddi bir cazibe merkezi olabilir.” dedi  
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ilk olarak programı kapsamında Yeşilova İlçesi Salda Gölünde incelemelerde bulundu.

Yeşilova Salda İlçesinde Vali Şerif Yılmaz, ve Bakanlık protokol üyeleri tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş eşi Prof Dr. Sevgi Kurtulmuş ve Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman eşlik etti. Ziyarette Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi'de yer aldı.

 

Salda Gölü kıyısında Yabancı Ülkelerin Büyük Elçileri, Maslahatgüzarları ve  Ulusal Basın Temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Bakan Kurtulmuş yemeğin ardından ilimiz Turizminin en önemli değerlerinin başında gelen bu yıl 250 bine yakın kişinin ziyaret ettiği Salda Gölünde incelemelerde bulundu. 

 

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş, Salda Gölü’nün Türkiye’nin saklı cennetlerinden birisi olduğunu belirterek, göldeki güzelliğin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Salda Gölü’nü çok fazla tesislerle, binalarla doldurmadan güzelliğini ve bakir halini korumak gerektiğini belirten Bakan Kurtulmuş, bu yaz Salda ve civarını  250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Daha çok yerli turist ağırlayan Salda Gölü’nün yabancı turist açısından da çok ciddi bir cazibe merkezi olabileceğini dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, gölün doğallığını kirletmeyecek şekilde burada turistik tesislerin yapılabileceğine işaret etti. 

 

Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden Salda Gölü berraklığı, temizliği, derinliği ve eşine az rastlanır beyazlıktaki kumsalları ile adeta saklı kalmış bir tatil cenneti.

 

Türkiye’nin “Maldiv” kıyıları olarak da anılan doğa harikasının halk arasında cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen kıyıları, Salda Gölü’nü sağlık turizmi için de bir cazibe merkezi haline getiriyor.

 

Dünyada, Mars gezegeninin özelliklerini taşıyan iki yerden biri konumundaki göl, üzerinde endemik bitki ve hayvan türlerini barındıran, yapılaşmanın yasaklandığı bir sit alanı olarak bakir güzelliğini özenle koruyor.

 

Kil havuzlarında ziyaretçilerine çamur banyosu imkânı sunan Salda Gölü, bir kamp alanı olarak da özellikle yerli turistin göz bebeği.

Daha çok yerli turist ağırlayan Salda Gölü yabancı turist açısından da çok ciddi bir cazibe merkezi olabilir.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.