SALDA GÖLÜ “MALDİVLER” ALT YAPI EKSİKLERİ İLE BOĞUŞUYOR

DİĞER 02.08.2018 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4609+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ “MALDİVLER” ALT YAPI EKSİKLERİ İLE BOĞUŞUYOR

Burdur Valisi Hasan Şıldak İlçe gezileri programı çerçevesinde Yaşilova İlçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı ve muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Burdur Yeşilova Ziraat Odası’nda toplantı da Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Muhtarlarla bir araya gelen Vali Hasan Şıldak, ilçenin sorunları konusunda ilgililerden bilgi aldı. Yatırımcı dairelerin müdür ve yetkilileri ile konular üzerindeki çözümler konusunda istişarelerde bulundu. Köy muhtarı ve mahalle muhtarlarının değerlendirmelerini dinledi. Yapılması mümkün olan sorunlar konusunu ilgililere tekrar yerinde değerlendirmek üzere notlar aldırdı. Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, son yıllarda yapılan tanıtımlar nedeni ile salda gölü ve civarında iç ve dış turizm adına yoğunluğun oluştuğunu ayrıca bölgenin turizm potansiyeline de uygun olması nedeniyle adeta patlama yaşandığını dile getirdi. Ancak konaklama ve ağırlama dahil birçok konuda sıkıntılar yaşandığını ve Belediye imkanlarıyla buna çözüm bulmalarının nerede ise imkansız olduğunu bir takım pratik çözümler ile şimdilik bunu sağlayabildiklerini bölgede bulunan oteller ve bu konuda hizmet veren özel sektör kuruluşlarının mevcut misafirlerinden daha fazla bir müşteri kabul edememesinden dolayı sorun yaşandığını dile getirdi. Bunlar arasında en önemleri arasında ise Tuvalet sorunu geldiğini ifade etti. Burdur valisi Hasan Şıldak, bu yıl içinde yapılacak etüt ve projelendirmeler ile gelecek yıl birçok alt yapı sorunlarının giderilmesi için çaba gösterileceğini kıyı kenar çizgisi dışında kalan alanlarda buna uygun hazırlanacak projeler ile bölge turizminin yeterli tesise kavuşması sağlanacaktır. Öte yandan göl kıyısındaki kumların zarar görmemesi için buraya uygun şekilde ağaç kazıklar ile göl kıyısının bir bölümüne araçların girmesi ve dinlenen ve göl’e giren vatandaşları rahatsız olmaması sağlanacak öte yandan gölün kirlenmemesi için mutlaka burada yapılacak yapıların başta konaklama tesisleri ile tuvaletlerin sızdırmazlık konusunda gerekli önlemleri almaları sağlanmalıdır. Bu yıl küçük çaplı temel ihtiyaçlar konusunda pratik çözümlerle sorunların mutlaka çözülmesi cihetine gidilecektir.
Burdur Valisi Hasan Şıldak İlçe gezileri programı çerçevesinde Yaşilova İlçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı ve muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Burdur Yeşilova Ziraat Odası’nda toplantı da Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Muhtarlarla bir araya gelen Vali Hasan Şıldak, ilçenin sorunları konusunda ilgililerden bilgi aldı. Yatırımcı dairelerin müdür ve yetkilileri ile konular üzerindeki çözümler konusunda istişarelerde bulundu. Köy muhtarı ve mahalle muhtarlarının değerlendirmelerini dinledi. Yapılması mümkün olan sorunlar konusunu ilgililere tekrar yerinde değerlendirmek üzere notlar aldırdı.

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, son yıllarda yapılan tanıtımlar nedeni ile salda gölü ve civarında iç ve dış turizm adına yoğunluğun oluştuğunu ayrıca bölgenin turizm potansiyeline de uygun olması nedeniyle adeta patlama yaşandığını dile getirdi. Ancak konaklama ve ağırlama dahil birçok konuda sıkıntılar yaşandığını ve Belediye imkanlarıyla buna çözüm bulmalarının nerede ise imkansız olduğunu bir takım pratik çözümler ile şimdilik bunu sağlayabildiklerini bölgede bulunan oteller ve bu konuda hizmet veren özel sektör kuruluşlarının mevcut misafirlerinden daha fazla bir müşteri kabul edememesinden dolayı sorun yaşandığını dile getirdi. Bunlar arasında en önemleri arasında ise Tuvalet sorunu geldiğini ifade etti.

Burdur valisi Hasan Şıldak, bu yıl içinde yapılacak etüt ve projelendirmeler ile gelecek yıl birçok alt yapı sorunlarının giderilmesi için çaba gösterileceğini kıyı kenar çizgisi dışında kalan alanlarda buna uygun hazırlanacak projeler ile bölge turizminin yeterli tesise kavuşması sağlanacaktır. Öte yandan göl kıyısındaki kumların zarar görmemesi için buraya uygun şekilde ağaç kazıklar ile göl kıyısının bir bölümüne araçların girmesi ve dinlenen ve göl’e giren vatandaşları rahatsız olmaması sağlanacak öte yandan gölün kirlenmemesi için mutlaka burada yapılacak yapıların başta konaklama tesisleri ile tuvaletlerin sızdırmazlık konusunda gerekli önlemleri almaları sağlanmalıdır. Bu yıl küçük çaplı temel ihtiyaçlar konusunda pratik çözümlerle sorunların mutlaka çözülmesi cihetine gidilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.