SAVAŞ SİLAHI UÇAKLAR

DÜNYA 24.08.2019 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3859+ kez okundu.
 

SAVAŞ SİLAHI UÇAKLAR

Yaptırım sarmalı devam ediyor: Çin, Tayvan’a savaş uçakları satışını önceden bildirmediği takdirde ABD’yi cezalandırmak istiyor.
Çin, ABD’yi Tayvan’a Silah Satışlarıyla İlgili Yaptırımlarla Tehdit Ediyor . Pekin Çin, ABD’ye Tayvan’a yapılan F-16 savaş uçağı satışına yönelik yaptırımlar uygulamakla tehdit etti. Çin, Dışişleri Bakanlığı’nı Çarşamba günü Pekin’de, Çin’in “Tayvan’a silah satışında yer alan ABD şirketlerine yaptırımlar da dahil” olmak üzere, kendi çıkarlarını korumak için gerekli tüm önlemleri alacağını açıkladı. Bu bağlamda, satış “Derhal durdurulmalıdır” dedi. Aksi halde, “Bunun tüm sonuçlarının tamamen ABD tarafından karşılanması gerekecek” açıklamasını yaptı. ABD, Doğu Asya Ada Ülkesi Tayvan’a F-16 savaş uçağını 8 milyar dolara (7,2 milyar Euro) satmak istiyor. Pekin Komünist Yönetimi, demokratik olarak hüküm süren Tayvan’ı, Halk Cumhuriyeti’nin bir parçası olarak görüyor ve şiddet yoluyla işgali ihtimaller arasındadır. Pekin, ABD’den Çin Tayvan İşleri Bürosu aracılığıyla satışın iptal etmesini istemişti. Washington’un Tayvan’a uçak teslimatı için planları, ABD Kongresi’nde görüşülmeye devam ediyor. ABD Hükümeti, planların Parlamento Dış İlişkiler Komitesine gönderildiğini doğruladı. Tayvan, yapılan Silah Anlaşması için ABD’ye “gönülden teşekkürlerini” bildirdi. Bu bağlamda Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çarşamba günü Twitter’da; anlaşma, ABD ile ilişkiler için “Güvenoyu” ve “Tayvan Boğazı’nda barışı korumaya ve demokrasimizi savunmaya yardımcı olacak”, cümlesini kurdu. Tayvan Boğazı, Tayvan ve Çin Anakarası arasındaki boğazdır. Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi Sözcüsü Çarşamba günü, “Trump Hükümeti’nin aldığı karar, bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor”, açıklamasında bulundu. Ayrıca Çin’in Tayvan’dan uzak olmayan yerlerde düzenli olarak yaptığı askeri tatbikatlara da değindi. ABD aslında Tayvan’ı Çin’e karşı bir müttefik olarak görmekte ve Tayvan’a yıllardır silah sevkiyatı yapmaktadır. Bu yeni ticaret, zaten gergin olan ABD ile Çin arasındaki mevcut ilişkilerin, ticaret savaşına yolaçması muhtemel – dünyanın en büyük ekonomileri – kötüleşmeye devam ediyor.  
Yaptırım sarmalı devam ediyor: Çin, Tayvan’a savaş uçakları satışını önceden bildirmediği takdirde ABD’yi cezalandırmak istiyor.

Çin, ABD’yi Tayvan’a Silah Satışlarıyla İlgili Yaptırımlarla Tehdit Ediyor .

Pekin Çin, ABD’ye Tayvan’a yapılan F-16 savaş uçağı satışına yönelik yaptırımlar uygulamakla tehdit etti. Çin, Dışişleri Bakanlığı’nı Çarşamba günü Pekin’de, Çin’in “Tayvan’a silah satışında yer alan ABD şirketlerine yaptırımlar da dahil” olmak üzere, kendi çıkarlarını korumak için gerekli tüm önlemleri alacağını açıkladı. Bu bağlamda, satış “Derhal durdurulmalıdır” dedi. Aksi halde, “Bunun tüm sonuçlarının tamamen ABD tarafından karşılanması gerekecek” açıklamasını yaptı.

ABD, Doğu Asya Ada Ülkesi Tayvan’a F-16 savaş uçağını 8 milyar dolara (7,2 milyar Euro) satmak istiyor. Pekin Komünist Yönetimi, demokratik olarak hüküm süren Tayvan’ı, Halk Cumhuriyeti’nin bir parçası olarak görüyor ve şiddet yoluyla işgali ihtimaller arasındadır. Pekin, ABD’den Çin Tayvan İşleri Bürosu aracılığıyla satışın iptal etmesini istemişti.

Washington’un Tayvan’a uçak teslimatı için planları, ABD Kongresi’nde görüşülmeye devam ediyor. ABD Hükümeti, planların Parlamento Dış İlişkiler Komitesine gönderildiğini doğruladı.

Tayvan, yapılan Silah Anlaşması için ABD’ye “gönülden teşekkürlerini” bildirdi. Bu bağlamda Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çarşamba günü Twitter’da; anlaşma, ABD ile ilişkiler için “Güvenoyu” ve “Tayvan Boğazı’nda barışı korumaya ve demokrasimizi savunmaya yardımcı olacak”, cümlesini kurdu. Tayvan Boğazı, Tayvan ve Çin Anakarası arasındaki boğazdır.

Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi Sözcüsü Çarşamba günü, “Trump Hükümeti’nin aldığı karar, bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor”, açıklamasında bulundu. Ayrıca Çin’in Tayvan’dan uzak olmayan yerlerde düzenli olarak yaptığı askeri tatbikatlara da değindi.

ABD aslında Tayvan’ı Çin’e karşı bir müttefik olarak görmekte ve Tayvan’a yıllardır silah sevkiyatı yapmaktadır. Bu yeni ticaret, zaten gergin olan ABD ile Çin arasındaki mevcut ilişkilerin, ticaret savaşına yolaçması muhtemel – dünyanın en büyük ekonomileri – kötüleşmeye devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.