ŞEHİT ER FATİH ÇAYBAŞI'NIN İSMİ BURDUR'DA YAŞATILACAK

RESMİ İLAN 27.08.2016 - 18:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3748+ kez okundu.
 

ŞEHİT ER FATİH ÇAYBAŞI'NIN İSMİ BURDUR'DA YAŞATILACAK

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Artvin’de yapılan suikast girişiminde şehit olan Er Fatih Çaybaşı'nın isminin Burdur’da ölümsüzleştirileceğini söyledi.
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, CHP İl Mermezi önünde yaptığı konuşmada: vatanı için canını vere şehitlerin isimlerinin cadde, sokak ve parklara verilmesinin, kendisini üzdüğünü dile getirerek, “Umuyorum, bir kez daha bir şehidin ismini, bir caddeye daha vermeyiz. Artık yeter diyoruz! Terörden çok çekti bu millet, çok çekti bu devlet” dedi.  Başkan Ercengiz, önceki gün yaşanan olay ve sonrasındaki terör saldırısını şöyle yorumladı; “Bugün bize yapılanlar, sanki dün onlara yapılmamış gibi Sayın Genel Başkanımıza yapılan saldırının maalesef faillerinin bulunamadan ya da henüz ortaya çıkarılamadan, bu olayın üstüne bir Cizre bombalama eylemini de gündemimize düşürdüler”.   “CUMHURİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”  Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Biz, bir Ortadoğu ülkesi değiliz. 1923 yılında Atatürk’ün kurduğu ve silah arkadaşlarıyla ilelebet, sonsuza kadar kalmasını istediği Türkiye Cumhuriyeti, maalesef bir kabile devletine sürüklenilmek isteniyor. Bugün cemaatlerle, tarikatlarla ve paralel devlet yapılarıyla anılan Türkiye Cumhuriyeti, bu beladan bir an evvel kurtulmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın 15 Temmuz akşamı, henüz darbe girişimini haber alır almaz, devletin yanında olduğunu ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini bildirdiği andan itibaren her Cumhuriyet Halk Partili gibi, bizler de Cumhuriyet için, devlet için, demokrasi için her an görevimizin başındaydık. Ama bugün geldiğimiz nokta, bu faturanın bedelini, sanki Cumhuriyet Halk Partisi’nin başta Genel Başkanı olmak üzere, buna inanan insanların ödemek zorunda olduğu bir noktaya getirilmeye çalışıyor. Uyanık olmak zorundayız. Biz her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer aldık, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için uğraştık. Ve bundan sonra da bir Kemal değil bin Kemal’i dahi versek, bir Ali değil bin Ali’yi versek, bu saatten sonra Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.   “GENEL BAŞKANIN ARKASINDA DİMDİK DURMAK ZORUNDAYIZ” CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sahip çıkılması yönünde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ercengiz, “Sayın Genel Başkanımız dün şunu söyledi; ‘Keşke o çocuğun başına gelen benim başıma gelseydi de o aile bu acıyı yaşamasaydı’ dedi. Evet, bu çok önemli bir şey… Kendi canını, bu memlekete feda etmeyi bir an bile gözünü kırpmayan bir Genel Başkanın arkasında hepimiz dimdik ayakta durmak zorundayız” şeklinde konuştu.   “AYDINLIK GÜNLERE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ” Başkan Ercengiz, sözlerini şöyle tamamladı; “Umuyorum ve istiyorum ve bekliyorum; hepinizin olduğu gibi bir gün bu terörü bitirip, yeniden çağdaş uygarlıklar düzeyini hedefleyen bir ülkenin aydınlık günlerine hep birlikte ulaşacağız”  
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Artvin’de yapılan suikast girişiminde şehit olan Er Fatih Çaybaşı'nın isminin Burdur’da ölümsüzleştirileceğini söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, CHP İl Mermezi önünde yaptığı konuşmada: vatanı için canını vere şehitlerin isimlerinin cadde, sokak ve parklara verilmesinin, kendisini üzdüğünü dile getirerek, “Umuyorum, bir kez daha bir şehidin ismini, bir caddeye daha vermeyiz. Artık yeter diyoruz! Terörden çok çekti bu millet, çok çekti bu devlet” dedi. 

Başkan Ercengiz, önceki gün yaşanan olay ve sonrasındaki terör saldırısını şöyle yorumladı; “Bugün bize yapılanlar, sanki dün onlara yapılmamış gibi Sayın Genel Başkanımıza yapılan saldırının maalesef faillerinin bulunamadan ya da henüz ortaya çıkarılamadan, bu olayın üstüne bir Cizre bombalama eylemini de gündemimize düşürdüler”.

 

“CUMHURİYETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ” 
Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Biz, bir Ortadoğu ülkesi değiliz. 1923 yılında Atatürk’ün kurduğu ve silah arkadaşlarıyla ilelebet, sonsuza kadar kalmasını istediği Türkiye Cumhuriyeti, maalesef bir kabile devletine sürüklenilmek isteniyor. Bugün cemaatlerle, tarikatlarla ve paralel devlet yapılarıyla anılan Türkiye Cumhuriyeti, bu beladan bir an evvel kurtulmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın 15 Temmuz akşamı, henüz darbe girişimini haber alır almaz, devletin yanında olduğunu ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini bildirdiği andan itibaren her Cumhuriyet Halk Partili gibi, bizler de Cumhuriyet için, devlet için, demokrasi için her an görevimizin başındaydık. Ama bugün geldiğimiz nokta, bu faturanın bedelini, sanki Cumhuriyet Halk Partisi’nin başta Genel Başkanı olmak üzere, buna inanan insanların ödemek zorunda olduğu bir noktaya getirilmeye çalışıyor. Uyanık olmak zorundayız. Biz her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer aldık, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için uğraştık. Ve bundan sonra da bir Kemal değil bin Kemal’i dahi versek, bir Ali değil bin Ali’yi versek, bu saatten sonra Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“GENEL BAŞKANIN ARKASINDA DİMDİK DURMAK ZORUNDAYIZ”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sahip çıkılması yönünde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ercengiz, “Sayın Genel Başkanımız dün şunu söyledi; ‘Keşke o çocuğun başına gelen benim başıma gelseydi de o aile bu acıyı yaşamasaydı’ dedi. Evet, bu çok önemli bir şey… Kendi canını, bu memlekete feda etmeyi bir an bile gözünü kırpmayan bir Genel Başkanın arkasında hepimiz dimdik ayakta durmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

“AYDINLIK GÜNLERE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”
Başkan Ercengiz, sözlerini şöyle tamamladı; “Umuyorum ve istiyorum ve bekliyorum; hepinizin olduğu gibi bir gün bu terörü bitirip, yeniden çağdaş uygarlıklar düzeyini hedefleyen bir ülkenin aydınlık günlerine hep birlikte ulaşacağız”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.