SHANGHAİ’DEKİ FUAR DÜNYAYA BİR DAVET

DÜNYA 04.11.2018 - 12:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2216+ kez okundu.
 

SHANGHAİ’DEKİ FUAR DÜNYAYA BİR DAVET

Çin Merkez Televizyonu CCTV'nin internet sitesinde Çin Uluslararası İthalat Fuarı'yla ilgili "Çin'in kalkınması, dünyanın fırsatı" başlıklı bir yorum yayınlandı.
Çin Uluslararası İthalat Fuarı yarın Shanghai'da başlıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden 3 binden fazla şirket fuara katılarak küresel ticaret kaynaklarını sunacak; 150 ülke ve bölgeden gelen siyaset adamları, sanayi ve ticaret temsilcileri, ilgili uluslararası örgütlerin sorumluları fuarda hazır bulunacak. Bizzat Xi Jinping tasarladı Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in bizzat planladığı bu fuar, reform ve dışa açılmanın 40. yıldönümü dolayısıyla, şu ana kadar Çin'in düzenlediği ilk devlet düzeyinde ithalat fuarı konumunda. Fuar, Çin'in piyasasını aktif şekilde dışa açma hedefinin gerçekleşmesi için önemli bir aşama olacak. Yorumda, Çin ekonomisinin hızla gelişerek dünya ekonomisini ilerleten başlıca dinamik haline geldiğine işaret edildi. Çin, dışa açılma ve ortak kazanca dayalı bir işbirliği modeli ile adil ve rasyonel bir uluslararası düzenin yaratılması için çaba göstererek, ekonomik küresellemede dengenin korunmasına katkıda bulundu. Çin, küresel gelişme dinamiklerinden faydalanırken, kendi gelişme meyvelerini de dünyaya sunacak. Yoruma göre, büyük çaplı bir uluslararası ithalat fuarının düzenlenmesi, Çin'in serbest ticareti ve dışa açık gelişmeyi kararlılıkla ilerletmesini ve Çin'in gelişmesinin dünyanın sunduğu fırsatları anlatmayı hedefliyor. Çin, tüm ülkelerin bu fuardan doğacak fırsatlarla daha açık, kapsayıcı, dengeli ve ortak kazanca dayalı küresel ekonomik sisteme katkı sağlamasını arzu ediyor. Temiz ve güzel bir dünya inşa edilmesi için tüm taraflar müşterek çabaya davet ediliyor.  
Çin Merkez Televizyonu CCTV'nin internet sitesinde Çin Uluslararası İthalat Fuarı'yla ilgili "Çin'in kalkınması, dünyanın fırsatı" başlıklı bir yorum yayınlandı.

Çin Uluslararası İthalat Fuarı yarın Shanghai'da başlıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden 3 binden fazla şirket fuara katılarak küresel ticaret kaynaklarını sunacak; 150 ülke ve bölgeden gelen siyaset adamları, sanayi ve ticaret temsilcileri, ilgili uluslararası örgütlerin sorumluları fuarda hazır bulunacak.

Bizzat Xi Jinping tasarladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in bizzat planladığı bu fuar, reform ve dışa açılmanın 40. yıldönümü dolayısıyla, şu ana kadar Çin'in düzenlediği ilk devlet düzeyinde ithalat fuarı konumunda.

Fuar, Çin'in piyasasını aktif şekilde dışa açma hedefinin gerçekleşmesi için önemli bir aşama olacak.

Yorumda, Çin ekonomisinin hızla gelişerek dünya ekonomisini ilerleten başlıca dinamik haline geldiğine işaret edildi. Çin, dışa açılma ve ortak kazanca dayalı bir işbirliği modeli ile adil ve rasyonel bir uluslararası düzenin yaratılması için çaba göstererek, ekonomik küresellemede dengenin korunmasına katkıda bulundu. Çin, küresel gelişme dinamiklerinden faydalanırken, kendi gelişme meyvelerini de dünyaya sunacak.

Yoruma göre, büyük çaplı bir uluslararası ithalat fuarının düzenlenmesi, Çin'in serbest ticareti ve dışa açık gelişmeyi kararlılıkla ilerletmesini ve Çin'in gelişmesinin dünyanın sunduğu fırsatları anlatmayı hedefliyor.

Çin, tüm ülkelerin bu fuardan doğacak fırsatlarla daha açık, kapsayıcı, dengeli ve ortak kazanca dayalı küresel ekonomik sisteme katkı sağlamasını arzu ediyor. Temiz ve güzel bir dünya inşa edilmesi için tüm taraflar müşterek çabaya davet ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.