SİGARA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KAÇAK TÜTÜN PİYASASINI TETİKLEDİ.

DİĞER 30.09.2016 - 11:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4327+ kez okundu.
 

SİGARA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KAÇAK TÜTÜN PİYASASINI TETİKLEDİ.

Devletin sigara üretimini özel sektöre devretmesinin ardından sigara fiyatlarındaki artış kaçak tütün piyasasını tetikledi.
Son yıllarda bilhassa Doğu ve Güneydoğu illeri ile kaçak yollardan ülkemize gelen kaçak tütünler pazarlarda ve el altından piyasada satılmaya çalışılmaktadır. Devletin tütün ve sigara üretimi piyasasından çekilerek özel sektör kuruluşlarının tütün mamul piyasasında söz sahibi olmasının ardından artan sigara fiyatları kaçak tütün piyasasını tetiklediği bilinmektedir. Burdur İl J.K.lığınca sorumluluk bölgesinde suçluların ve aranan şahısların yakalanarak huzur ve asayiş ortamının tesisi maksadıyla muhtelif zaman ve mekânlarda yol kontrol ve arama faaliyetlerine devam edilmektedir. 2. Bu kapsamda 29 Eylül 2016 günü 07.00-09:00 saatleri arasında Burdur-DenizIi yolu Salda Köyü yol ayrımında yapılan yol kontrolü ve aramalar esnasında V. Y isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada, 105.00 kğ kıyılmış sarmalık tütün ele geçirilmiş, ilgili şahıs hakkında 2.150 tl İdari Para Cezası uygulanarak ele geçirilen tütüne el konulmuştur. 3. Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.  
Devletin sigara üretimini özel sektöre devretmesinin ardından sigara fiyatlarındaki artış kaçak tütün piyasasını tetikledi.

Son yıllarda bilhassa Doğu ve Güneydoğu illeri ile kaçak yollardan ülkemize gelen kaçak tütünler pazarlarda ve el altından piyasada satılmaya çalışılmaktadır. Devletin tütün ve sigara üretimi piyasasından çekilerek özel sektör kuruluşlarının tütün mamul piyasasında söz sahibi olmasının ardından artan sigara fiyatları kaçak tütün piyasasını tetiklediği bilinmektedir.

Burdur İl J.K.lığınca sorumluluk bölgesinde suçluların ve aranan şahısların yakalanarak huzur ve asayiş ortamının tesisi maksadıyla muhtelif zaman ve mekânlarda yol kontrol ve arama faaliyetlerine devam edilmektedir.

2. Bu kapsamda 29 Eylül 2016 günü 07.00-09:00 saatleri arasında Burdur-DenizIi yolu Salda Köyü yol ayrımında yapılan yol kontrolü ve aramalar esnasında V. Y isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada, 105.00 kğ kıyılmış sarmalık tütün ele geçirilmiş, ilgili şahıs hakkında 2.150 tl İdari Para Cezası uygulanarak ele geçirilen tütüne el konulmuştur.

3. Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.