SİLAH USTALARI DEVLETTEN İMKAN İSTİYOR

TEKNOLOJİ 25.01.2018 - 14:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3553+ kez okundu.
 

SİLAH USTALARI DEVLETTEN İMKAN İSTİYOR

Burdur’un Çavdır İlçesine bağlı Bayır mahallesinde geçmişte her evin altında silah atölyesi varken bu gün sadece 14 atölye kaldı.
Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar 35 dolayında av tüfeği başta olmak üzere torna çeşitli av silahı  üretilen kaliteli silahlarla tanınıyor. Otomatik, yarı otomatik, çifte, poze ve tek kırma tüfeklerde marka haline gelen Çavdır İlçesi Bayır Mahallesinde  il dışındaki firmalara silah parçası üretiyor. Bir zaman organize sanayi gibi üretimin yapıldığı Bayır’da çevre köylerden de 500 kişi silah atölyelerinde çalışıyordu. Köklü üretim geçmişi olan Çavdır İlçesi Bayır mahallesindeki 13 hafif silah atölyesi devlet bize imkan ve destek versin istihdam ve üretim yaparız. Türk Silahlı Kuvvetleri için her türlü silahı yaparız ayrıca Makine Kimya Endüstrisinin bize vereceği imkan ile silah donatıları ve parçaları  üretebileceklerini belirttiler. Bu güne kadar av Silahlarında Sağlamlık ve av silahlarının üzerine yapılan el işlemeli silahlarıyla tanınan Bayır’da kalan birkaç atölye ayakta kalmaya çalışıyor. Kasabanın 1970’ten 1995’e kadar yoğun silah üretimi yatığını anlatan ustalar bize imkan verilsin yurt dışında beğeni kazanan av silahları gibi diğer silahları üretebiliriz. Bir dönem siparişlere  yetişebilmek için çift vardiya çalıştıklarını belirttiler. Burdur Çavdır Bayır mahallesindeki silah ustaları birçok işçinin ve atölye sahibinin eski günlere dönebilmesi birçok kişiye bizim istihdam sağlamamız için başta Cumhurbaşkanımız  ve ülkemiz yöneticilerinin sesimize kulak vermesi ve ordumuzun ihtiyacını karşılayacak şekilde silah üreteceğimizi buradan söylüyoruz .
Burdur’un Çavdır İlçesine bağlı Bayır mahallesinde geçmişte her evin altında silah atölyesi varken bu gün sadece 14 atölye kaldı.

Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar 35 dolayında av tüfeği başta olmak üzere torna çeşitli av silahı  üretilen kaliteli silahlarla tanınıyor. Otomatik, yarı otomatik, çifte, poze ve tek kırma tüfeklerde marka haline gelen Çavdır İlçesi Bayır Mahallesinde  il dışındaki firmalara silah parçası üretiyor. Bir zaman organize sanayi gibi üretimin yapıldığı Bayır’da çevre köylerden de 500 kişi silah atölyelerinde çalışıyordu. Köklü üretim geçmişi olan Çavdır İlçesi Bayır mahallesindeki 13 hafif silah atölyesi devlet bize imkan ve destek versin istihdam ve üretim yaparız.

Türk Silahlı Kuvvetleri için her türlü silahı yaparız ayrıca Makine Kimya Endüstrisinin bize vereceği imkan ile silah donatıları ve parçaları  üretebileceklerini belirttiler.

Bu güne kadar av Silahlarında Sağlamlık ve av silahlarının üzerine yapılan el işlemeli silahlarıyla tanınan Bayır’da kalan birkaç atölye ayakta kalmaya çalışıyor. Kasabanın 1970’ten 1995’e kadar yoğun silah üretimi yatığını anlatan ustalar bize imkan verilsin yurt dışında beğeni kazanan av silahları gibi diğer silahları üretebiliriz. Bir dönem siparişlere  yetişebilmek için çift vardiya çalıştıklarını belirttiler.

Burdur Çavdır Bayır mahallesindeki silah ustaları birçok işçinin ve atölye sahibinin eski günlere dönebilmesi birçok kişiye bizim istihdam sağlamamız için başta Cumhurbaşkanımız  ve ülkemiz yöneticilerinin sesimize kulak vermesi ve ordumuzun ihtiyacını karşılayacak şekilde silah üreteceğimizi buradan söylüyoruz .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.