SİNOVAC, COPA AMERİKA’YA KATILACAK FUTBOLCULARA 50 BİN DOZ AŞI BAĞIŞLIYOR

SPOR 16.04.2021 - 10:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2979+ kez okundu.
 

SİNOVAC, COPA AMERİKA’YA KATILACAK FUTBOLCULARA 50 BİN DOZ AŞI BAĞIŞLIYOR

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen ve Amerika kıtasının en çok izlenen spor etkinliği olan Copa America, bu yıl 13 Haziran tarihinde başlayacak.
 Turnuva öncesi teknik heyetleri ve futbolcuları sevindiren haber Çin’den geldi. Türkiye dahil birçok ülkede kullanılmakta olan CoronaVac aşısını üreten Sinovac şirketi, turnuvaya katılacaklar için 50 bin doz aşı bağışlayacağını açıkladı. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) yöneticisi Alejandro Dominguez tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Amerikalı futbolculara haziran ayında başlayacak Copa America’dan önce Çin Sinovac COVID-19 aşısının yapılacak. Dominguez, CONMEBOL web sitesinde yaptığı açıklamada, “Bu, Güney Amerika futbol ailesinin alabileceği en iyi hediye” yorumunu yaptı. CONMEBOL Başkanı Luis Lacalle Pou da dünya futbolu için çok önemli olan bu turnuvanın güvence altına alınmasını sağladıkları için Sinovac’a teşekkür etti. Avrupa Şampiyonası gibi Copa America da geçen yıl gerçekleşecekti ancak koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelendi. Avustralya ve Katar konuk olarak katılmaya davet edildi, ancak her ikisi de virüs nedeniyle çekildi ve geriye yalnızca 10 CONMEBOL üyesi federasyon kaldı. CONMEBOL kaynakları AFP’ye verdiği demeçte, aşıların Arjantin ve Kolombiya’nın ortak ev sahipliği yaptığı turnuvanın 13 Haziran’da başlamasından önce tamamlanacağını söyledi. Dominguez, aşılama çalışmalarına ulusal derneklerle yapılan görüşmelerden sonra başlayacaklarını belirterek “Bu salgını yenmek için ileriye doğru atılmış büyük bir adım ancak aşıya karşın hepimiz korunmaya devam edeceğiz” dedi. CONMEBOL geçen ay Dünya Kupası elemelerinin iki turunu ertelemek zorunda kaldı. Çünkü Avrupalı takımlarda oynayan birçok Güney Amerika yıldıza kulüpleri, karantina uygulaması nedeniyle izin vermemiş, giden olursa da sözleşmelerini fesh etmekle tehdit etmişti.    
Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen ve Amerika kıtasının en çok izlenen spor etkinliği olan Copa America, bu yıl 13 Haziran tarihinde başlayacak.

 Turnuva öncesi teknik heyetleri ve futbolcuları sevindiren haber Çin’den geldi. Türkiye dahil birçok ülkede kullanılmakta olan CoronaVac aşısını üreten Sinovac şirketi, turnuvaya katılacaklar için 50 bin doz aşı bağışlayacağını açıkladı.


Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) yöneticisi Alejandro Dominguez tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Amerikalı futbolculara haziran ayında başlayacak Copa America’dan önce Çin Sinovac COVID-19 aşısının yapılacak. Dominguez, CONMEBOL web sitesinde yaptığı açıklamada, “Bu, Güney Amerika futbol ailesinin alabileceği en iyi hediye” yorumunu yaptı. CONMEBOL Başkanı Luis Lacalle Pou da dünya futbolu için çok önemli olan bu turnuvanın güvence altına alınmasını sağladıkları için Sinovac’a teşekkür etti.

Avrupa Şampiyonası gibi Copa America da geçen yıl gerçekleşecekti ancak koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelendi. Avustralya ve Katar konuk olarak katılmaya davet edildi, ancak her ikisi de virüs nedeniyle çekildi ve geriye yalnızca 10 CONMEBOL üyesi federasyon kaldı. CONMEBOL kaynakları AFP’ye verdiği demeçte, aşıların Arjantin ve Kolombiya’nın ortak ev sahipliği yaptığı turnuvanın 13 Haziran’da başlamasından önce tamamlanacağını söyledi.

Dominguez, aşılama çalışmalarına ulusal derneklerle yapılan görüşmelerden sonra başlayacaklarını belirterek “Bu salgını yenmek için ileriye doğru atılmış büyük bir adım ancak aşıya karşın hepimiz korunmaya devam edeceğiz” dedi.

CONMEBOL geçen ay Dünya Kupası elemelerinin iki turunu ertelemek zorunda kaldı. Çünkü Avrupalı takımlarda oynayan birçok Güney Amerika yıldıza kulüpleri, karantina uygulaması nedeniyle izin vermemiş, giden olursa da sözleşmelerini fesh etmekle tehdit etmişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.